ماهان شبکه ایرانیان

۸ باور نادرست درمورد قند‌ها

مسلم است که محدود کردن قند دریافتی می‌تواند باعث کاهش وزن شود. اما تنها در صورتی که حواستان به کالری دریافتی کلی خود نیز باشد. خیلی ساده می‌توان غذا‌های قندی را با غذا‌های بدون قندی جایگزین کرد که سرشار از کالری هستند.

سرویس سبک زندگی فردا:  با اینکه همه قبول داریم قند غذای کاملا سالمی نیست، اما تمام اطلاعاتی که درباره آن می‌شنوید نیز درست نیست.به نقل از  ، برای مثال آیا برخی از قند‌ها نسبت به انواع دیگر سالمتر هستند؟ و آیا قطع کردن مصرف قند باعث می‌شود سریعتر در مسیر کاهش وزن قرار بگیرید، کمتر آکنه بزنید، نوسان خلق و خو کمتری تجربه کنید و مزایای دیگر را حس کنید؟

 

8 باور نادرست درمورد قند‌ها

 

شاید جواب این سوالات آنچه فکر می‌کنید نباشد. به همین خاطر می‌خواهیم به بررسی برخی از باور‌های غلط پیرامون قند‌ها بپردازیم.

 

1- تمام قند‌ها بد هستند

حتما شما نیز بار‌ها و بار‌ها شنیده‌اید که چگونه می‌توانیم قند کمتری مصرف کنیم. اما منظور اصلی متخصصان از کمتر خوردن قند این است که قند‌های اضافه شده را حذف کنیم. قند اضافی قندی است که برای شیرین‌تر کردن غذا به آن اضافه می‌کنند – مانند قند قهوه‌ای که به شکلات اضافه می‌کنند یا عسلی که برای شیرین‌تر کردن ماست به آن اضافه می‌کنید.

قند اضافه شده با قندی که به صورت طبیعی در غذا وجود دارد متفاوت است. قند طبیعی همان چیزی است که در میوه و شیر وجود دارد. در یکی قند همراه با پکیجی از ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی است که تاثیر منفی قند را از بین می‌برند، اما قند اضافه شده هیچ مزیتی ندارد. برای مثال میوه‌ها علاوه بر قند فیبر نیز دارند که باعث می‌شود بدن قند را با سرعت کمتری جذب کند.

نتیجه اینکه نگران قند طبیعی موجود در غذا‌ها نباشید و روی کم کردن مصرف قند‌های اضافه شده تمرکز کنید.

 

2- غذا‌های کمتر فرآوری شده یا قند‌های طبیعی برایتان بهتر هستند

این درست است که قند‌های کمتر فرآوری شده مانند عسل یا شربت افرا نسبت به قند‌های بسیار فرآوری شده مانند قند سفید مواد مغذی بیشتری دارند. اما مقدار این مواد مغذی بسیار کم است، بنابراین نمی‌توانند تاثیر زیادی روی سلامتتان داشته باشند. برای بدن تمام قند‌ها یکسان هستند.

به علاوه این شیرین کننده‌های طبیعی مزیت ویژه‌ای برای بدن ندارند. دستگاه گوارش بدن تمام قند‌ها را به قند ساده تبدیل می‌کند که مونوساکارید نام دارد.

بدنتان حتی متوجه نمی‌شود این قند از عسل، شکر یا نکتار آمده، چون فقط مولکول‌های مونوساکارید را می‌شناسد. همه این قند‌ها در هر گرم 4 کالری وارد بدن می‌کنند بنابراین تاثیرشان روی بدن یکسان است.

 

3- باید قند را به صورت کامل از زندگی تان حذف کنید

لازم نیست قند‌های اضافه شده را به صورت کامل از زندگی خود بیرون کنید. سازمان‌های مختلف مقادیر متفاوتی را برای محدود کردن قند در طول روز توصیه می‌کنند. اما همگی در مورد اینکه وجود مقداری قند در برنامه غذایی ایرادی ندارد توافق دارند.

سازمان رژیم غذایی آمریکا می‌گوید یک فرد بالغ که در طول روز 2000 کالری دریافت می‌کند باید کمتر از 12.5 قاشق چای خوری یا 50 گرم قند اضافی در برنامه اش داشته باشد. اما انجمن قلب آمریکا می‌گوید خانم‌ها در روز باید کمتر از 6 قاشق چای خوری (25 گرم) و آقایان کمتر از 9 قاشق چای خوری (36 گرم) قند مصرف کنند.

بدن به قند نیازی ندارد، بنابراین هرچه کمتر مصرف کنید بهتر است. منظور این نیست که به هیچ وجه قند مصرف نکنید فقط مهم رعایت تعادل است.

 

4- پرهیز از قند غیر ممکن است

بر اساس آمار مصرف قند بیشتر مردم دنیا از آنچه باید بیشتر است. نمی‌دانید شما نیز از این افراد هستید یا خیر؟ سعی کنید به مدت چند روز آنچه می‌خورید را پیگیری کنید. این کار باعث می‌شود بر آنچه می‌خورید اشراف پیدا کنید و کاهش قند‌های اضافی ساده‌تر شود.

اگر این کار را چند مرتبه تکرار کنید به مرور برایتان ساده‌تر می‌شود. به جای اینکه غذا‌های شیرین مورد علاقه خود را به کلی کنار بگذارید سعی کنید مقدارشان را کم کنید.

حواستان به غذا‌های بسته بندی شده نیز باشد. چیز‌هایی مانند نان، ماست طعم دار، غلات و حتی سس گوجه ممکن است از آنچه فکر می‌کنید بیشتر قند اضافه شده داشته باشند.

 

5- قند مریضتان می‌کند

شاید شنیده باشید که مصرف قند باعث بیماری قلبی، آلزایمر و سرطان می‌شود. اما مصرف متعادل قند نمی‌تواند از عمرتان بکاهد. در یک تحقیق جامع روی 350.000 نفر طی یک دهه محققان متوجه شدند قند‌های اضافه شده تا زمانی که بیش از حد مصرف نشوند ارتباطی با افزایش خطر مرگ ندارند.

مصرف متعادل قند خطری حساب نمی‌شود، اما مصرف بالای آن می‌تواند باعث افزایش وزن شود. اما خوردن بیش از حد دیگر غذا‌ها نیز می‌تواند همین تاثیر را روی فرد بگذارد؛ بنابراین کالری اضافی در برنامه غذایی که شامل مصرف قند‌ها نیز می‌شود منجر به اضافه وزن و چاقی است. چاقی نیز مادر بسیاری از بیماری‌ها است.

پس نتیجه می‌گیریم خوردن شیرینی مورد علاقه تان در بعضی از روز‌های ماه تهدیدی به حساب نمی‌آید. اما اگر همین مصرف شیرینی ادامه پیدا کند باید فکری به حال کنار گذاشتنش کنید.

 

6- قند مانند مواد مخدر اعتیاد دارد

متخصصان می‌دانند خوردن قند باعث تحریک مغز شده که فرد احساس خوشایندی می‌کند. مرتب تحت تاثیر قرار دادن مغز به این صورت باعث ایجاد حالتی مانند مواد مخدر می‌شود، اما اعتیاد آور نیست.

اما چرا بعضی افراد اینقدر به خوردن غذا‌های شیرین علاقه دارند و فکر می‌کنند برای روبه راه شدن باید چنین غذایی بخورند؟ خوردن غذا‌های شیرین باعث می‌شود قند خون بلافاصله بالا برود و ناگهان سقوط کند که در نتیجه فرد احساس خستگی و سردرد می‌کند. چنین احساسی معمولا باعث می‌شود افراد مجدد به دنبال غذایی شیرین بروند تا قند خون خود را بالا بیاورند و احساس بهتری داشته باشند.

مقایسه قند با مواد مخدر کمی بی انصافی است. می‌توانید با رعایت برنامه‌ای سالم هوس خوردن غذا‌های شیرین را تا حدود زیادی کاهش دهید. برای مثال در تمام وعده‌ها پروتئین و فیبر را همراه کنید.

 

7- جایگزین‌های بدون قند انتخاب‌های خوبی هستند

جایگزین کردن یک غذای شیرین با غذایی که شیرین است، اما بدون قند به نظر معامله خوبی می‌آید. غذا‌هایی مانند نوشابه رژیمی و کلوچه‌های بدون قند. اما استفاده از این روش در واقع بیشتر از سود برایتان ضرر دارد اصلا سالم نیست.

مصرف شیرین کننده‌هایی مانند آسپارتام، ساخارین و سوکرالز با افزایش وزن در ارتباط هستند نه کاهش وزن. به علاوه این جایگزین‌ها با افزایش فشار خون، دیابت نوع 2، سندروم متابولیک، حمله قلبی و سکته مغزی نیز مرتبط هستند.

متخصصان هنوز کاملا نمی‌دانند چگونه این نوع از شیرین کننده روی بدن تاثیر می‌گذارند. اما برخی تحقیقات نشان داده آن‌ها می‌توانند تاثیری منفی روی قند خون داشته باشند، کنترل اشتها را دشوار کنند و حتی روی باکتری‌های معده نیز تاثیر بد بگذارند. همه این موارد می‌توانند باعث افزایش وزن و مشکلات مرتبط با آن شوند.

 

8- استفاده از برنامه‌های غذایی کم قند یا بدون قند کمک می‌کنند وزن کم کنید

مسلم است که محدود کردن قند دریافتی می‌تواند باعث کاهش وزن شود. اما تنها در صورتی که حواستان به کالری دریافتی کلی خود نیز باشد. خیلی ساده می‌توان غذا‌های قندی را با غذا‌های بدون قندی جایگزین کرد که سرشار از کالری هستند.

برای مثال خوردن یک صبحانه پروتئینی که 600 کالری دارد به جای غلات شیرینی که 300 کالری دارد نمی‌تواند شما را به شلوار جین سال‌های پیش تان برگرداند.

راه حل چیست؟ از انواع بدون قند غذا‌هایی که معمولا می‌خورید استفاده کنید، مثلا به جای ماست طعم دار از ماست معمولی استفاده کنید. اگر قند را کم می‌کنید کالری آن را نیز از برنامه کم کنید نه اینکه به شکلی دیگر همان مقدار یا حتی بیشترش را بازگردانید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان