«ستار محمودی» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: صنعت برق در ایران صنعتی روزآمد است که همواره حرکتی رو به جلو داشته و همیشه حتی در شرایط دشوار تحولات اقتصادی و تکنولوژیکی متعددی را تجربه کرده است.
به گفته این مقام مسئول، یکی دیگر از نقاط قوت صنعت برق مدیران و فعالان این صنعت هستند، به طوری که عمده کسانی که در صنعت برق از بخش خصوصی یا دولتی مشغول به کارند، افکار و دیدگاه های توسعه ای دارند و همین دیدگاه ها پایه های بنیادین پیشرفت این صنعت را بنا نهاده است.
وی افزود: امروز بسیاری از شرکت های سازنده تجهیزات و خدمات در صنعت برق، با اتکا به قابلیت ها و توانمندی بسیارشان توانسته اند علاوه بر فعالیت در بازارهای داخلی، جایگاه خود را در عرصه های بین المللی تثبیت کنند.
محمودی ادامه داد: این در حالیست که کمبود شدید نقدینگی و نوسانات قابل توجه اقتصادی، کار را برای فعالان اقتصادی و از جمله صاحبان صنعت برق در داخل و خارج از کشور سخت کرده است.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو نیز در این مسیر تلاش خواهد کرد تا با اتکا به مجموعه ای از تجربیات خود، حتی الامکان از شرکت های داخلی حمایت کند.
این مقام مسئول وزارت نیرو اضافه کرد: با این رویکرد، هر شرکت خارجی که قصد فعالیت در ایران را داشته باشد، ناگزیر است با مشارکت شرکت های داخلی کار خود را پیش ببرد.
وی گفت: شرکت های داخلی، مجموعه هایی هستند که به صورت نهادینه شده در ظرفیت کشور و با دلسوزی بسیار و نیز با وجود تحمل مشقات و ناملایمات بسیار در جریان تحریم ها صنعت برق را سرپا نگه داشته، آن را توسعه دادند و نوآوری های بسیاری داشتند.
محمودی با اشاره به اینکه بر اساس قانون حتی سرمایه گذاران خارجی هم ناگزیرند بیش از 51 از توان ساخت داخل استفاده کنند، بیان داشت: شرکت های داخلی ما هم اگر به دنبال مشارکت با مجموعه های خارجی باشند، قطعا در این پروسه بخشی از کار را عهده دار خواهند شد تا کار بر اساس منافع مشترک دنبال شود.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو در نظر دارد فقط در مواردی که سرمایه های داخلی جوابگو نیست، به سرمایه گذاری های خارجی روی آورد.
قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه هزینه تامین سرمایه در خارج از ایران بسیار کمتر از ایران است، یادآوری کرد: این مهم می تواند با مشارکت بخش داخلی ما به جذب سرمایه های ارزان تر و تولید تجهیزاتی با قیمت تمام شده پایین تر، به طراحی های جدید و فناوری های به روز شده منجر شود.
وی گفت: به این ترتیب زمینه برای ورود شرکت های ایرانی به بازارهای سوم نیز فراهم شده و فرصتی برای توسعه بازارهای صادراتی و اشتغال زایی ایجاد می شود.
به گزارش ایرنا، پیشتر «حمید چیت چیان» وزیر نیرو در واکنش به گلایه ها درباره استفاده از فاینانس های ارزان قیمت خارجی اعلام کرده بود، دستیابی به مصادیق توسعه آینده فقط با اتکا به منابع مالی داخلی میسر نیست و به تعامل با خارجی ها و سرمایه های آنان نیازمندیم.
وی ادامه داد: بهره گیری از منابع مالی خارجی فقط به معنای وارد کردن تجهیزات خارجی نیست، بلکه اگر تولیدکنندگان داخلی با قیمت های رقابتی به تولید محصول بپردازند به یقین خارجی ها از شرکت های ایرانی خرید می کنند.
وزیر نیرو اعلام کرد: هفته سوم فروردین ماه آتی فهرست مفصلی از نقاط مختلف شهرها برای تجهیز به نیروگاه های کوچک منتشر می شود و افزود: صاحبان صنایع داخلی می توانند با ارایه تولیدات و تجهیزات خود یا همراه شریکان های خارجی، به تامین مالی طرح ها بپردازند.
به گفته وی، در قراردادی از پنج سال پیش چهار شرکت ایرانی باید 400 هزار کنتور هوشمند می ساختند اما فقط 80 هزار کنتور ساخته شده است که با استفاده از فاینانس خارجی و مشارکت خارجی ها، می توان تولید بیشتری داشت و حتی تا سالی یک میلیون و 500 هزار کنتور هوشمند در داخل تولید کرد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 3065 *1579* خبرنگار: محمد ملک دار ** انتشاردهنده:مرضیه فاتحی