به گزارش اقتصادآنلاین، محمدرضا بختیاری با بیان این مطلب ادامه داد: برخی از شهروندان میگویند سهم آب شرب از کل مصارف آبی کشور فقط دو درصد است و کشاورزی بیشترین سهم را دارد، چرا به مقوله صرفهجویی آب کشاورزی بیشتر پرداخته نمی شود. در این مورد مردم باید بدانند که تهران 0.9 درصد مساحت کشور را تشکیل میدهد درحالیکه حدود 17 درصد جمعیت کشور را در خود اسکان داده است.
وی افزود: حتی در کل کشور را بررسی کنیم، باید در نظر داشته باشیم که آب شرب، آب بسیار پرزحمت و گرانی است و هر آبی را نمیتوانیم وارد چرخه شرب کنیم؛ درست است که درصدش کم است، اما هزینه و زحمت بسیار فراوانی به کشور تحمیل میکند. امسال در تهران تا امروز 250 میلیمتر بارندگی داشتهایم، در حالیکه سال گذشته این مقدار 340 میلیمتر بوده است.
مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: حجم مخازن سدهای تهران در حال حاضر 810 میلیون مترمکعب است در حالیکه سال گذشته در این تاریخ یک میلیارد متر مکعب بوده است و در حال حاضر حدود 300 میلیون مترمکعب کسری آب در مخازن سدهای تامین کننده آب شرب تهران داریم و کمبود میزان بارندگی در پاییز و زمستان سال گذشته در 40 سال اخیر بیسابقه بود، به گونهای که ما فقط 10 درصد ذخیره برفِ سال آبی گذشته را داشتیم و 90 درصد ذخیره برف کاهش پیدا کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه با سیری در میزان مصرف و مطالعه نوع برخورد مردم در جامعه شاهد هستیم که نگاه جامعه به مقوله آب بسیار تغییر کرده و بخش زیادی از جامعه این مقوله را بهخوبی حس کردهاند، گفت: حدود 65 تا70 درصد شهروندان تهرانی این مسئله را رعایت و زیر 20 مترمکعب در ماه آب استفاده میکنند، اما بخش کمی از جامعه یعنی حدود 20 درصد مردم تهران همچنان به همان رفتار قبلی خود ادامه میدهند.
بختیاری با بیان اینکه جامعهای که بداند وضعیت منابع آب کشورش به چه گونه است و با چه فرایندی آب شرب آماده میشود، رفتار و شیوه مصرفش به نسبت جامعهای که در قبال این مسئله آگاهی نداشته باشد قطعا بهینهتر است، اظهار داشت: دولت یارانه بالایی برای آب میپردازد، چون آن را کالای حیاتی میداند و به دلیل نگاه و سیاست حمایتی، قیمت آب را پایین نگه داشته است، اما مردم ما باید بدانند که در همین تهران برای هر مترمکعب آب بیش از 2000 تومان هزینه میشود و این در حالی است که ما از مردم بابت یک مترمکعب آب 600 تومان میگیریم.