ماهان شبکه ایرانیان

آخرین ماموریت پاسدار کهنه کار/ ارشدترین شهید مدافع حرم که بود؟

سردار همدانی ارشدترین مقام نظامی در میان شهدای مدافع حرم است. مردی که از مبارزان انقلابی بود و پس از انقلاب نیز تمام‌وقت و بی‌وقفه به پاسداری از انقلاب مشغول بود، چه در دوران جنگ و چه در دوران مبارزه با منافقان و فتنه‌گران داخلی؛ سردار همدانی لحظه‌ای میدان را ترک نکرد.

حاج حسین همدانی

سرویس فرهنگی فردا: یک روز پس از اعلام خبر شهادت سردار حسین همدانی، در بخش خبری تلویزیون با سردار سلامی، جانشین فرمانده‌ی کل سپاه گفت‌وگو شد تا از این حادثه‌ی تلخ اطلاع دقیق‌تری کسب شود. سردار سلامی توضیح مختصری داد. گفت که سردار همدانی هر جا که نیازی احساس می‌شد، بی‌درنگ حضور پیدا می‌کرد و طبیعی بود که در مورد حوادث سوریه بی‌تفاوت نباشد.

لحظه‌ای میدان را ترک نکرد

سردار همدانی ارشدترین مقام نظامی در میان شهدای مدافع حرم است. مردی که از مبارزان انقلابی بود و پس از انقلاب نیز تمام‌وقت و بی‌وقفه به پاسداری از انقلاب مشغول بود، چه در دوران جنگ و چه در دوران مبارزه با منافقان و فتنه‌گران داخلی؛ سردار همدانی لحظه‌ای میدان را ترک نکرد. شهادت این سردار کهنه‌کار سپاه در 16 مهر 94، یک غافلگیری و حسرت بزرگ را همراه داشت.

از تهران و کردستان

سردار همدانی از پایه‌ریزان سپاه پاسداران در استان‌های همدان و کردستان بود. اصلیتی همدانی داشت و زاده‌ی آبادان بود. چهار سال داشت که خانواده‌اش به همدان بازگشتند. انقلاب او را به تهران و دفاع مقدس او را به کردستان کشاند. پس از پیروزی انقلاب به جمع بنیانگذاران سپاه پیوست و با آغاز جنگ، راهی کردستان شد تا عملیات مطلع‌الفجر را فرماندهی کند. 

تشکیل یک لشکر موفق

مدتی بعد لشکر 27 محمدرسول‌الله(ص) به همت او و شهیدان همت و شهبازی و حاج احمد متوسلیان تشکیل شد. لشکری که در عملیات موفق بیت‌المقدس و بازپس‌گیری خرمشهر و هویزه نقش‌آفرینی کرد. شهید همدانی در عملیات‌های کربلای4 و 5 فرماندهی لشکر 16 استان گیلان را به عهده داشت. 

حاج حسین همدانی و قاسم سلیمانی در محضر رهبری

عکس یادگاری با حاج‌قاسم

سردار قاسم سلیمانی در اولین سالروز شهادت او که مهرماه امسال برگزار شد، از آخرین دیدار خود با شهید همدانی حرف زد. گفت که او را ساعتی پیش از شهادت دید که بشاش‌تر از همیشه بود. شهید همدانی از سردار سلیمانی خواسته بود که عکسی با هم بگیرند و به او گفته بود که شاید این آخرین عکس‌مان باشد. سردار سلیمانی در همان مراسم در توصیف شخصیت سردار همدانی گفت که بسیار روحیه‌ی خاصی داشت و در صبوری و دوری از شلوغ‌کاری زبانزد بود، به همین دلیل وقتی از او خواست که با هم عکسی بگیرند، منقلب و نگران شد. ساعتی بعد خبر شهادت او را شنید. 

کتاب‌هایی درباره‌ سردار

شهید همدانی پس از دفاع مقدس، مسئولیت‌های متعددی به‌عهده داشت. از ریاست ستاد نیروی زمینی سپاه تا فرماندهی سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران در کارنامه‌ی بلند او مشاهده می‌شود. بخش‌هایی از خاطرات این فرمانده‌ی پرسابقه‌ی سپاه، در کتاب‌هایی همچون «ساعت 16 به‌وقت حلب»، «تکلیف است برادر»، «مهتاب خین» و «پیغام ماهی‌ها» گردآوری شده است. 

سوریه، اولویت ماست

مدتی پیش از شهادت، در یک مصاحبه از شهید همدانی درباره‌ی مسائل سوریه سوال شد. او گفت که سوریه کلید منطقه است. اهدافی که ما در سوریه داشتیم، اهداف راهبردی بوده است. برای حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی باید ورود پیدا می‌کردیم.

مرد صلابت مرد شجاعت

سرلشکر صفوی: شاید یکی از بهترین خاطراتی که دارم مربوط به فرماندهی ایشان در شلمچه در عملیات کربلای5 باشد. در قسمت جنوبی یک جزیره‌ای بود به اسم جزیره‌ی ماهی، در آن منطقه از هر سه طرف به ایشان حمله می‌شد و نبرد بسیار سختی بود. ایشان در آن عملیات صلابت و شجاعت بسیاری از خود نشان دادند. مقاومت لشکر انصارالحسین و لشکر بدر عراق در آن عملیات بی‌نظیر بود.

حاج حسین همدانی

ما پای حرفمان هستیم

سردار همدانی: «تروریست‌ها حتی در سال اول یک‌بار به دمشق حمله کردند و به کاخ هم رسیدند. همه فرار کردند، حتی روس‌ها. فقط  ما ماندیم. آن‌ها باورشان شد که ما تا آخرین لحظه در کنارشان هستیم. این حمایت صادقانه باعث شد که به ما اعتماد کردند و امروز محبوب‌ترین ملت نزد سوری‌ها، ایرانی‌ها هستند. این برمی‌گردد به درس‌هایی که از دفاع مقدس داشتیم و نیتی که فقط  برای رضای خدا بود.»

منبع: ماهنامه همشهری پایداری؛ شماره‌ی  171،  اسفند  95 و فروردین 96

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان