ماهان شبکه ایرانیان

هنرمندان در مراسم وداع با خالق «کیف انگلیسی» چه گفتند؟

مراسم تشییع پیکر ضیاءالدین دری کارگردان مطرح سینما و تلویزیون ایران لحظاتی پیش در محل شماره ۲ خانه سینما واقع در خیابان وصال آغاز شد.

خبرگزاری میزان:مراسم تشییع پیکر ضیاءالدین دری کارگردان مطرح سینما و تلویزیون ایران لحظاتی پیش در محل شماره 2 خانه سینما واقع در خیابان وصال برگزار شد.

در این مراسم علاوه بر خانواده دری، کارگردانان، بازیگران، اهالی سینما و علاقمندان به این هنرمند حضور یافته بودند. دری در طول سال‌ها فعالیت خود آثار به یادماندنی همچون کلاه پهلوی و کیف انگلیسی را از خود به یادگار گذاشت.

ابراهیم حاتمی کیا، امیرعلی دانایی، قطب‌الدین صادقی، علی مصفا، رضا کیانیان و مریلا زارعی از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.

امیرعلی دانایی بازیگر سینما و تلویزیون که در پروژه کلاه پهلوی با دری همکاری داشته در ابتدای این مراسم گفت: سیدضیاءالدین عامل ورود من به دنیای هنر و سینما بود و امروز ما یکی از مفاخر کارگردانی را از دست دادیم فکر نمی‌کنم مانند سیدضیاءالدین دری دوباره متولد شود همانطور که همچون علی حاتمی متولد نشد. این میزان عشق زیبایی‌شناسی و دقت در کارگردانی بلامنازع بود.

وی افزود: برای من فقط کارگردان نبود او ارتباط تنگانگی مانند پدر و فرزندی در دنیای هنر سینما بود متاسفم بیشتر از این فرصت پیدا نکرد کار جدیدی را تولید و همه را شگفت‌زده کند.

این بازیگر ادامه داد: او به متد سینمایی روز آنقدر مسلط بود که هر بار پشت دوربین کارگردانی قرار می‌گرفت باید منتظر یک کار فاخر از او می‌بودیم. سیدضیاالدین دُری در بعد تاریخی برخلاف بسیاری فقط سیاه‌نمایی نمی‌کرد او پیدا‌های تاریخی را به بهترین شکل ممکن به تصویر می‌کشید.

دانایی توضیح داد: قرار بود سنگرخان و پهلوان خشمگین را در مدیوم تلویزیون و نمایش خانگی تولید کند که اجل مهلت نداد امیدوارم گروه‌بندی‌ها و دسته‌بندی‌ها آنقدر کار هنری را فرا نگیرد که نتوانیم ارزش آدم‌ها را در جایگاه خودشان حفظ کنیم.

رضا کیانیان هم در ادامه گفت: من واقعا چطور می‌توانم از ضیاءالدین دری تعریف کنم که به خانه‌اش نرفتم از او دور بودم امروز به مراسم تشییع او آمدم. هر روز یک بحران است یک اتفاقی حال ما را بد می‌کند چرا باید فکر کنیم یک روز خوب می‌آید. چرا باید سیدضیاءالدین در 65 سالگی بمیرد بهتر از او چه کسی می‌توانست کیف انگلیسی را روایت کند. بیشتر از این نمی‌توانم صحبت کنم، چون بغض گلویم را فرا گرفته است.

مریلا زارعی روی سن آمد و درباره کارگردان کلاه پهلوی گفت: آقای دری امیدوارم اشک امانم بدهد تا صحبت کنم. من سیدم اذیتم نکن، شما حرم شاه چراغی. جمعه پیش جمعه غریبی بود هنوز در غم از دست دادن استاد انتظامی بودم که غم سیدضیاءالدین غم ما را دو چندان کرد. بی‌تاب بودم تا مراسم سیدضیاءالدین را در حرم شاه چراغ دیدم دلم آرام گرفت، چون آرزویش این بود که در حرم شاه چراغ طواف داده شود.

وی افزود: سیدضیاءالدین مرد متولد تیرماه بود هنرمند بود، اما هنر کسب و کارش نبود به همین خاطر عشق در قلمش جاری می‌شد. زبان بیگانه را مثل زبان مادری صحبت می‌کرد، اما عاشق زبان فارسی بود. عاشق کشور و وطنش بود عاشق تاریخ بود و حقیقت همان واژه‌ای است که این روز‌ها گم شده امروز جمع شدیم درباره یک حقیقت واضح و مرگ صحبت کنیم. آقای دری همه در صف هستیم به نوبت‌ای کاش بیشتر می‌ماندی و بیشتر استفاده می‌کردیم و دیگر همه ما می‌توانیم شما را داشته باشیم. به احترام کسی که تاریخ را همانطور که بود روایت کرد کلاه از سر برمی‌داریم و‌ای کاش مریلا و یاران کلاه‌پهلوی تو یک بار دیگر صدای کات تو را می‌شنیدند.

عبدالله اسفندیاری در ادامه مروری بر آثار سیدضیاءالدین دری کرد و گفت: بسیاری از هنرمندان کار‌های زیادی می‌کنند کار‌های برجسته‌ای می‌کنند، اما به چشم نمی‌آید، اما وقت‌هایی برای هنرمندن وجود دارد که اتفاقات خوبی را برای آن‌ها رقم می‌زند. کیف انگلیسی سیدضیاءالدین دری را دیدند و خوب مورد توجه قرار گرفت و بسیاری از نویسندگان و منتقدین بار‌ها درباره آن نوشتند، ولی فکر می‌کند کلاه پهلوی یک ماندگاری بیشتری داشته باشد. چرا که یک ویژگی داشت هیچگاه بدش نمی‌آمد خلاف جریان آب حرکت کند. شجاعت داشت بتواند برخلاف جریان حرکت کند. آخرین بار در بیمارستان آتیه همدیگر را دیدیم وقتی که می‌خواستم برگردم نوید پسرش از من خواست یک عکس ایستاده بگیریم آنجا هم برایم جالب بود که باز کارگردانی می‌کرد. به او گفتم که سیدضیاءالدین دوباره برمی‌گردی و همان حرکت‌ها و کات‌های دوست داشتنی ات را هنرمندان می‌بینند، اما نشد و او برای همیشه در تاریخ معاصر باقی ماند.

علی دری فرزند بزرگ سیدضیاءالدین دری از مردم حاضر در تشییع پدرش خواست تا برای یدالله صمدی کارگردان سینما و تلویزیون که در بیمارستان ابن‌سینای شیراز بستری است و از عارضه کبدی رنج می‌برد آرزوی سلامتی کنند. این مراسم خواندن نماز میت و تشییع پیکر ضیاءالدین دری به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران به اتما رسید.

گفتنی است دری چندی پیش برای عمل پیوند کبد به شیراز منتقل شده بود، اما متاسفانه بعد از عمل و با وجود گذشت چندین روز دار فانی را وداع گفت.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی