ماهان شبکه ایرانیان

بیماران دیابتی و روزه داری

چهار خطر عمده که بیماران دیابتی را در روزه‌داری تهدید می‌کند، شامل حملات افت قند خون، افزایش قند خون، کمای دیابتی و بی‌آبی و افزایش استعداد به تشکیل لخته است.

بیماران دیابتی و روزه داری

دکتر غلامرضا کردافشاری،‌ دکتر محمود خدادوست، دکتر حوریه محمدی کناری، دکتر مریم مقیمی

در پزشکی نوین، بیماران دیابتی از نظر خطر روزه‌داری به 4 گروه با خطر خیلی بالا، بالا، متوسط و پایین تقسیم شده‌اند:

بیماران با خطر خیلی بالا

* بیمارانی که 3 ماه پیش از رمضان، دچار افت قند خون شدید شده‌اند

* بیمارانی که حملات افت قند خون دارند

* بیمارانی که دچار افت قند خون بدون علامت می‌شوند

* بیمارانی که به طور مداوم قندهای کنترل نشده دارند

* بیمارانی که 3 ماه پیش از رمضان، دچار کتواسیدوز دیابتی و کمای هایپراسمولار (کمای دیابتی) شده‌اند

* بیماران مبتلا به دیابت نوع 1

* کسانی که دچار بیماری حاد هستند

* بیمارانی که کارهای بدنی سخت انجام می‌دهند

* کسانی که دیالیز می‌شوند

* خانم‌های باردار مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 و دیابت حاملگی

بیماران با خطر بالا

* بیماران دچار نارسایی کلیوی و دیگر عوارض پیشرفته و مزمن دیابت

* بیمارانی که سن بالا دارند و سلامت جسمانی مناسبی ندارند

* بیمارانی که تنها زندگی می‌کنند

* بیمارانی که داروهای بیماری‌های اعصاب و روان و صرع مصرف می‌کنند.

بیماران با خطر متوسط

* بیماران دیابتی که قند خون آنها به خوبی به وسیله داروهای کوتاه اثر محرک ترشح انسولین مانند ریپاگلینید کنترل می‌شود.

بیماران با خطر کم

* بیماران دیابتی که قند خون آنها به خوبی با رژیم غذایی به تنهایی، یا مصرف متفورمین به تنهایی، یا تیازولیدنیدیون‌ها به تنهایی، تحت کنترل است و همچنین از جهات دیگر سالم هستند

روزه‌داری برای بیماران با خطر خیلی بالا و بالا خطرناک است، چون ممکن است باعث از کنترل خارج شدن دیابت آنها شود و منجر به عوارض خطرناکی همچون افت شدید قند خون و یا کمای دیابتی شود.

بیماران با خطر متوسط و کم‌، می‌توانند با مراجعه به پزشک خود و انجام تغییرات لازم در رژیم درمانی دیابتشان خطرات روزه گرفتن را کاهش دهند.

نکته مهم اینکه اندازه‌گیری قند خون، باعث باطل شدن روزه نمی‌شود. تمام بیماران دیابتی که روزه می‌گیرند، باید ابزار سنجش قند خون داشته باشند.

زمان‌های مناسب برای سنجش سطح قند خون شامل پیش از سحر، 2 ساعت پس از سحر، بین ساعت 1 تا 3 بعدازظهر، پیش از افطار و 2 ساعت پس از افطار است.

زمانی که بیماران به افت قند خون یا افزایش قند خون خود شک کرده‌اند، باید سطح قند خون خود را اندازه‌گیری نمایند و هرگاه قند خون‌شان کمتر از 70-60 میلی گرم در دسی‌لیتر یا بالاتر از 300 میلی‌گرم در دسی‌لیتر بود، روزه خود را بشکنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان