به گزارش ایرنا 'مون جائه این' رئیس جمهوری کره جنوبی مشتاقانه در انتظار دیدار با 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی است و سفر سه روزه اش به آن کشور را 18 سپتامبر (27 شهریور) آغاز می کند.
مون از هم اکنون در این خصوص با مقام های کشور خود دیدار و به آنها تاکید کرده است اصلا نسبت به شرایط موجود بدبین نیست و امید زیادی دارد که در اجلاس سران، موضوع خلع سلاح هسته ای دوباره مطرح شود.
در همین حال مسئولان دولت کره جنوبی و حتی مخالفان ابراز امیدواری کرده اند که در حل مسائل منطقه ای، شبه جزیره کره و رفتن به سمت صلح دائمی در آسیای شمال شرقی گشایشی حاصل شود.
'چونگ ایو یونگ' مشاور امنیت ملی کره جنوبی با مسئولان ارشد کشورهای چین، روسیه و آمریکا گفت وگو کرده و رئیس جمهوری کره هم آخرین تحولات را به اطلاع کشورهای ذی ربط رسانده است.
در آن سو؛ رئیس جمهوری کره جنوبی که می رود تا سفرش را به کره شمالی آغاز کند با مقام های ارشد نهاد ریاست جمهوری تشکیل جلسه داده و اهداف سفر را بیان کرده است.
یکی از مهمترین مسائلی که طرفین درباره آن رایزنی خواهند کرد؛ شروع دوباره فرآیند خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره است و اینکه همه چطور باید به تعهدات خود پایبند باشند و شاید بازه زمانی هم مورد رایزنی قرار گیرد.
در این عرصه طرفین درباره مذاکرات متوقف شده آمریکا و کره شمالی هم گفت وگو خواهند کرد و رئیس جمهوری کره جنوبی طبیعتا تاکید خواهد کرد که دو کشور بار دیگر ارتباطات را از سر بگیرند.
از طرف دیگر مساله امضای قرارداد دائمی صلح همچنان در دستور کار کره شمالی قرار دارد و تا زمانی که این موضوع نهایی نشود، بعید است فرآیند خلع سلاح اتمی پیونگ یانگ به نتیجه برسد.
موضوع ارتباطات بیشتر بین دو کره و بین کره شمالی و آمریکا و مساله از سرگیری فعالیت مجتمع صنعتی 'کایه سونگ' در مرز دو کره هم از دیگر مسائل مهم اجلاس خواهد بود.
گفت وگوهای کاری روز جمعه در روستای پانمونجوم نیز از دیگر اقداماتی است که طرفین انجام دادند تا نشست سران دو کره که سومین بار در سال جاری میلادی است، به بهترین شکلی برگزار شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ابراز امیدواری کرده است که مساله غیراتمی شدن کره شمالی محقق شود و کره شمالی نیز خواستار پایان تحریم ها است.
یک کارشناس شبه جزیره کره معتقد است که بسیاری از اقدامات صورت گرفته از سوی کره شمالی فراتر از انتظارها و حتی پیش بینی های آمریکا بوده است.
'لیو شان' یادآوری کرد که متوقف کردن آزمایش های موشکی و هسته ای کره شمالی از نوامبر سال گذشته و از بین بردن سایت موتورهای موشکی هسته ای و همچنین برگزاری رژه نظامی بدون تحریک کردن کشورهای دیگر و بدون نمایش تسلیحات پیشرفته موشکی از جمله اقدامات مثبت این کشور است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز در اجلاس 'ولادی وستک' این اقدامات را بسیار مهم دانست، اما گفت که آمریکا نسبت به این همه حسن نیت پاسخ مناسب نداده است.
ناظران معتقد هستند که آمریکا در این مدت فقط رزمایش های مشترک سالانه خود با کره جنوبی را متوقف کرده اما تحریم ها علیه کره شمالی را تشدید کرده است.
آنچه فعلا مهم است اینکه دو کره می توانند با برگزاری اجلاس سران باز هم از شدت تنش ها و بحران در شبه جزیره بکاهند و یک گام مهم دیگر به سمت صلح دائمی در منطقه بردارند.