به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان، عصر سه شنبه هفدهم مهر ماه سال جاری پردیس سینمایی بهمن سنندج میزبان محفل خاطره گویی به نام یکی از شهدای کردستان بود که در دوران جوانی به شهادت رسید و پیکر مطهرش بعد از 11 سال توسط گروه تجسس شناسایی و در 17 مهر ماه 76 به زادگاهش سریش آباد بازگشت و در گلزار شهدای این شهر به خاک سپرده شد.
مرضیه کرمی دختر بزرگ شهید که اکنون خود پزشکی است اولین راوی این شب خاطره بود که آمد و از روی نوشته ای با بغضی ناشی از غم ندیدن پدر صحبت کرد و از پیام شهداء گفت، توصیه شهداء را تکرار کرد، پیروی از رهبر و ادامه راه شهداء و تلاش در جهت رفع مشکلات، ساده صحبت کرد اما محکم و با صلابت و بیشتر غم درونش را باز هم برای خود و خواهر کوچکترش نگاه داشت و رفت تا شنونده خاطرات همسنگران پدرش باشد، خاطراتی که شاید بارها شنیده باشد اما باز هم دوست داشت بشنود.
حجت الاسلام بلال عربیان رئیس شورای هماهنگی اصولگرایان استان کردستان دومین خاطره گوی مراسم بود. وی که یک سال از شهید کوچکتر بود و هم بازی دوران کودکی و همرزم دوران نوجوانی و جوانی شهید بود، در ابتدا از زنده بودن شهداء بر اساس آیات قرآنی گفت و با اشاره به غزوات دوران پیغمبر از فلسفه شهید و ویژگی های شهداء گفت. وقتی به خاطرات خود می رسد بغضش می ترکد و می گوید تا به لحظه بازگشت پیکر شهید می رسد و دیدن دختران و همسر شهید را در لحظه خاکسپاری به یاد می آورد. وقتی حاج بلال عربیان از بهت و جستجوی دختران در انتظار دیدن پدر حتی برای یک بار می گوید سالن غرق در اشک می شود. او صبر و بردباری خانواده شهداء را می ستاید، خاطراتی از دیگر شهدای همرزمش را می گوید و لوح یادبود و تندیس من انقلابی ام را با احترام تحویل می گیرد و در سالن می نشیند.
پسر دایی، همرزم و همبازی دوران کودکی شهید، یونس شیخ جعفری بر روی جعبه مهمات قرارداده شده روی سن می نشیند و از روی کاغذ شروع به خواندن می کند. برگه کاغذ که ورق های امتحانی همان دهه 60 و70 است جلب توجه می کند. از روی برگه می خواند، بغض می کند و گاهی سکوت تا اشک های جمع شده بر روی مردمک چشمانش به او اجازه بدهند تا کاغذ های نوشته شده را بخواند. از خوبی های شهید می گوید و گاهی سوگند یاد می کند آنچه که می گوید همه و همه را دیده است و باید بگوید تا همه بدانند شهیدان در زمان زندگیشان چگونه بوده اند. از احترام به والدین، از فراگیری قرآن در دوران کودکی توسط پدر که خود یک قاری ومعلم قرآن بود، از نمازهای شب و از کمک به کودکان خانواده های نیازمند جهت تأمین لوازم التحریر در روستاهای منطقه که بعد از دوران شهادتشان معلوم می شود. وقت تنگ است و بسیاری از خاطرات را می گذارد برای بعد تا فرصت به دیگر همسنگران شهید برسد.
سردار ایرج عبدی وقتی به روی سن می آید، نمی نشیند، می گوید نمی توانم در برابر بزرگی این شهید بنشینم و کمی متمایل به تصویر شهید و رو به جمعیت حاضر در سالن صحبت می کند. بسیار آرام و با متانت صحبت می کند. از خاطراتش می گوید و از فراهم شدن ازدواجش توسط این شهید و از شوخی های شهید که یکی از ویژگی های خاص آن شهید بوده است. وقتی خاطرات را تعریف می کند همه از ته دل می خندند.
اسماعیل اسفندیاری و علی اکبر قنبری هم از شهید گفتند و بر تصویر شهید با احترام بوسه زدند. برادر شهید هادی کرمی نیز به نمایندگی از خانواده شهید برای تقدیر و تشکر از برگزار کننده برنامه و مهمانان به روی سن می رود. از انقلاب و ادامه راه شهداء و امنیت حاصل از جانفشانی ها می گوید. از انتظار خانواده مفقودان می گوید و از چشم به راهی مادران، بغض می کند و گریه امانش نمی دهد سالن با صلواتی به او دلداری می دهد. چشم انتظاری مادرش را به یاد می آورد و مادرانی که هنوز در انتظار خبری از فرزند انشان، موقع اذان مغرب را و ضرورت خواندن نماز به موقع را که توصیه شهیدان است را یادآوری می کند و به سخنانش پایان می دهد.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان نیز در حاشیه این مراسم اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر سال 88 کردستان را سرزمین مجاهدت های خاموش و فداکاری های بزرگ عنوان کردند.
امین مرادی گفت: بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب، خاطرات دوران دفاع مقدس یک ثروت ملی است که باید بر جمع آوری خاطرات رزمندگان و همچنین استفاده از شیوه های جذاب هنری برای انتقال پیام آنان به نسل جدید استفاده کرد.
وی افزود: خاطرات دفاع مقدس گنج و سرمایه معنوی است و بخاطر اینکه تحریف نشود باید نهضت خاطره نویسی و خاطره گویی توسط کسانی که در خلق این حماسه های ماندگار نقش داشتند، در جامعه ایجاد شود.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان ادامه داد: کتاب ها یا فیلم هایی که تولید می شود فراتر از یک اثر هنری صرف هستند بلکه مثل تزریق سیمان بر پایه های انقلاب اسلامی و هویت ملی و پیشرفت کشور است.
مرادی یادآور شد: در راستای سیاست ها و اهداف حوزه هنری در معرفی و زنده نگهداشتن نام و یاد شهدای گرانقدر انقلاب و دفاع مقدس و تحقق منویات مقام معظم رهبری برگزاری مراسم خاطره گویی خانواده و یاران شهدا در کنار مرور زندگینامه گران سنگ شهدا به عنوان یکی از اصلی ترین برنامه سالیانه حوزه هنری در دستور کار قرار گرفته است که از آن جمله برگزاری شب خاطره شهید توفیقی، شهید بیانی، شهید امان اللهی، شهید ورمقانی، شهید رستم پور، شهید رحمانی اولنی فرمانده سپاه بیجار، شب خاطره اولین اعزام بیجار به جبهه، شب خاطره ما 13 نفر و غیره اشاره کرد که در طول دو سه سال اخیر برگزار شده است و این روند همچنان ادامه خواهد یافت.
وی بیان کرد: چنین برنامه هایی نسل امروز را به نسل دوران پرافتخار دفاع مقدس پیوند می دهد و عاملی برای حفظ و تقویت روحیه انقلابی در جامعه می باشد.
رئیس حوزه هنری کردستان گفت: نسل امروز باید بداند که در چه دوران سختی هشت سال ملت ایران تنها با وحدت و توکل عملی به خدا با رهبری معمار کبیر انقلاب در برابر قدرت های بزرگ شرق و غرب ایستاد و سربلندانه به پیروزی رسید.