به گزارش خبرنگار مهر، اشرف بروجردی رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مراسم معارفه خود که صبح امروز دوشنبه 21 فروردین در سالن همایش های این سازمان در تهران برگزار شد در سخنانی با تقدیر از تلاش های پیشین این سازمان گفت: در سند چشم انداز توسعه که توسط رهبری به جامعه ابلاغ شد، دو اصل مدنظر بوده است. یکی توسعه یافتگی و دوم هویت انقلاب اسلامی.
وی افزود: بخشی از هویت انقلاب اسلامی در آثار مکتوب ما متجلی است که می بایست حفظ و نگهداری شود و به نسل های بعدی و آیندگان برسد، تا راه طی شده را بهتر از حال حاضر ادامه دهد.
بروجردی اظهار داشت: اگر این زمینه برای همه کسانی که اصحاب علم، اندیشه هستند فراهم شود و با تعامل و ورود به عرصه گفتگو، تفاهم و درک متقابل بر مبنای عقلانیت رفتار کنند، می توانیم چشم انداز خوبی را متصور شویم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تأکید کرد: هویت انقلاب اسلامی باید بزرگ داشته شود و به عنوان سند برای آیندگان بماند. کسانی که وارد این عرصه می شوند به جز با عشق و علاقه نمی توانند از آن، یعنی هویت انقلاب اسلامی و اسناد مربوط به آن دفاع کنند.
وی در پایان از کارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران استمداد طلبید تا با پیگیری هایشان این مجموعه را به پیش ببرند.
در این مراسم همچنین غلامرضا امیرخانی معاون کتابخانه ملی، در سخنانی با اشاره به اهمیت این سازمان و شأنیت آن در جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز اهل قلم و اندیشه، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران را به خوبی می شناسند. در این دوره هم ما شاهد افزایش مجموعه های کتابخانه ملی، افزایش سطح رفاهی و حقوق و دستمزد همکاران بودیم.
وی همچنین با اشاره به مجموعه ای از کتابخانه شخصی شیخ عباس قمی که در شرف قاچاق به خارج از کشور بوده است از پیگیری صالحی امیری برای جلوگیری از این مسئله در روزهای پایانی سال 95 خبر داد و گفت: ایشان به آقای رئیس جمهور در این زمینه نامه ای نوشت که با دستور آنی آقای روحانی، موضوع حفظ و نگهداری از این کتابخانه در دستور کار قرار گرفت.
در ادامه این مراسم، حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور در سخنانی کتابخانه ملی را یکی از مهمترین نهادهای تمدنی جدید در کشور عنوان کرد و یادآور شد: کتابخانه ملی در دوره آقای صالحی امیری دو مسئله را تجربه کرد، اول تبدیل شدن به یک موسسه فرهنگی واقعی و جدی با عنوان محلی برای حضور و ظهور بزرگان اندیشه ای کشور و دوم توجه ویژه به اسناد ملی و دسترسی آزاد به اطلاعات آنها.
وی افزود: امروز در سایت کتابخانه ملی ایران، نمایشگاه های مجازی اسناد در کشور برپا می شود و این همسو با سیاست دولت در دسترسی آزاد به اطلاعات است که می تواند بسیار راهگشا باشد.
آشنا در مورد رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: خانم دکتر بروجردی، تربیت شده شهیده بنت الهدی صدر است، او یک فعال سیاسی و اجتماعی شناخته شده است، او همسر شهید، خواهر شهید و مادر فرزندانی برومند است. او یک مدیر دولتی صاحب سبک و بنیانگذار است.
مشاور رئیس جمهور در پایان اظهار داشت: من خانم بروجردی را مادر سمن های ایرانی می دانم؛ کسی که بیشترین تلاش را کرد که سازمان های مردم نهاد در کشور شکل بگیرد.
در این نشست همچنین خانم دکتر شجاعی استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت کتابخانه ملی از تلاش ها و زحمات صالحی امیری در دوره مسئولیتش در این سازمان قدردانی کرد و انتخاب یک زن را به عنوان رئیس جدید کتابخانه ملی، انتخابی به جا و شایسته عنوان کرد و یادآور شد: اگر ما به عنوان فعالان حوزه زنان اصرار بر مدیریت زنان داریم به این معنا نیست به دنبال تقسیم غنایم هستیم، بلکه خوشحالیم که فضا برای فعالیت اجتماعی زنان فراهم شده و امیدواریم بیش از این هم فراهم شود.
در این نشست همچنین احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران در سخنانی دکتر بروجردی، رئیس جدید این سازمان را شخصیتی که تمامی معارف در او تجلی پیدا کرده، توصیف کرده و گفت: لازم است از خدمات آقای صالحی امیری هم که در پویایی کتابخانه ملی نقش مهمی را ایفا کرده قدردانی شود.
وی که متعاقب پیشنهاد رئیس جمهور برای تصدی مسئولیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در اواخر سال گذشته از مسئولیت خود در شورای شهر استعفا کرده بود، گریزی هم به چرایی نیامدنش به این سازمان زد و ادامه داد: من چهار روز قبل از اینکه حادثه پلاسکو اتفاق بیفتد، استعفای خودم را تقدیم شورا کرده بودم که متأسفانه استعفا را به تاخیر انداختند، روز پنج شنبه همان هفته متأسفانه حادثه آتش سوزی پلاسکو اتفاق افتاد که مهمترین واقعه شهری این سالهاست.
مسجد جامعی تصریح کرد: در چنین شرایطی یک نماینده شورای شهر تهران چگونه می تواند عرصه را ترک کند؟ من وظیفه اخلاقی خود می دیدم که برای دفاع از حقوق شهروندان تهران کنار آنها بمانم و در این راه تلاش می کردم، در این زمینه باید از آقای رئیس جمهور که با تشکیل یک هیئت علمی ویژه، امر رسیدگی به حادثه پلاسکو را به جریان انداخت و آن را باب کرد تشکر کنم.
وی در عین حال تأکید کرد: من هرگونه کمکی که از دستم بربیاید برای خانم بروجردی انجام خواهم داد و انشاءالله با مدیریت ایشان، آینده بهتری را در حوزه کتاب و کتابخوانی خواهیم داشت.