ماهان شبکه ایرانیان

توصیه آتش‌نشانی برای فصل سرما

مواظب خطر شومینه باشید

بسیاری افراد صدها هزار تومان برای خرید یک دستگاه بخاری یا چند میلیون تومان برای ساخت یک شومینه زیبا هزینه می‌کنند اما از هزینه چند هزار تومان برای تجهیز و نصب آن (شیلنگ، بست و دودکش مناسب) خودداری کرده و آسیب می‌بینند.

مواظب خطر شومینه باشید

بسیاری افراد صدها هزار تومان برای خرید یک دستگاه بخاری یا چند میلیون تومان برای ساخت یک شومینه زیبا هزینه می‌کنند اما از هزینه چند هزار تومان برای تجهیز و نصب آن (شیلنگ، بست و دودکش مناسب) خودداری کرده و آسیب می‌بینند.

به گزارش سللامت نیوز به نقل از قانون ،سید جلال ملکی، سخنگوی آتش‌نشانی تهران حوادث گازگرفتگی را از آن دسته حوادثی می‌داند که تنها با کمی دقت می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد و کمی بی‌احتیاطی نیز می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری در این‌گونه حوادث داشته باشد.

وی برای پیشگیری از این حوادث توصیه‌هایی دارد:

1- در صورت استفاده از وسایل شعله‌دار، هرگز تمام راه‌های ورودی هوا را نبندید و حتما مسیر مناسبی را برای ورود اکسیژن و هوای تازه به محیط در نظر بگیرید، نیازی نیست که تمام در و پنجره‌ها را باز بگذارید، بخشی از پنجره یا زیر در واحد کافی است، هرچه مسیر ورود هوا به وسیله گرمایشی نزدیک‌تر باشد، بهتر است.

2 - شومینه از وسایلی است که بیشتر از سایر وسایل می‌تواند حادثه‌ساز شود، این وسیله علاوه بر اینکه گرمای زیادی را‌هدر می‌دهد، مقدار بیشتری گاز را نیز وارد منزل می‌کند، جنبه تزییناتی این وسیله بیشتر از گرمایشی آن است.

3 - در صورت استفاده از پکیج، بهتر است از انواع فن‌دار آن استفاده کنید که آلاینده‌ها به‌وسیله آن به خارج هدایت می‌شود.

4 - پکیج و آبگرمکن دیواری مقدار زیادی اکسیژن مصرف کرده و درصورت تامین نشدن هوای مناسب، به‌سرعت محیط را با کاهش اکسیژن مواجه می‌کند، پس بهتر است این وسیله در خارج از محیط منزل مثلا در بالکن یا محلی که مستقیم به فضای آزاد راه دارد، نصب شود.

5 - نقص در سیستم دودکش‌ها از مهم‌ترین عوامل تولید و انتشار گاز کشنده مونوکسید کربن است، پس توصیه‌های ایمنی مربوط به نصب اصولی آن‌ها را به‌کار ببندید.

6 - قبل از نصب بخاری از باز بودن مسیر دودکش‌های داخل دیوار اطمینان حاصل کنید؛ به این منظور می‌توانید از سطح پشت‌بام یک وزنه کوچک را با ریسمان به داخل دودکش فرستاده و اگر تا انتها پایین آمد نشان‌دهنده باز بودن مسیر است.

7 - دودکش‌های داخل دیوار از جنس سیمانی بوده، این دودکش‌ها باید تا انتها بالا رفته، از سطح بام نیز 80 سانتی‌متر بالاتر آمده، حدود یک متر نیز از دیوار جانبی فاصله داشته باشد و در انتها کلاهک H نصب شود، وجود این کلاهک علاوه بر اینکه مانع ورود باد و توفان و شاخ و برگ درختان به داخل دودکش می‌شود به خروج بهتر آلاینده‌ها نیز کمک می‌کند.

8 - از مکش مناسب دودکش‌ها اطمینان حاصل کنید، به همین منظور می‌توانید تکه‌ای کاغذ روشن کرده و آن را مقابل ورودی دودکش روی دیوار قرار دهید، اگر دودکش بخاری صحیح کار کند باید شعله به‌سمت داخل دودکش کشیده شود، بهترین نشانه برای کارکرد صحیح دودکش‌ها این است که بدنه آن‌ها باید همواره داغ باشد، سرد بودن دودکش بخاری، حین روشن بودن و زرد و نارنجی بودن شعله بخاری از نشانه‌های تولید این گاز خطرناک است.

9 - هرگز از دودکش‌های شکسته یا دودکش‌های نامناسب مثل لوله پولیکا یا قوطی‌های فلزی به‌جای دودکش سیمانی داخل دیوار استفاده نکنید..

10 - افرادی که به شغل ساختمان‌سازی مشغول هستند با توجه به وجدان کاری خود، لوله‌های سیمانی باکیفیت و سالم داخل دیوارها قرار دهند که باعث انتشار گاز کشنده مونوکسید کربنبه داخل منازل نشود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی