ماهان شبکه ایرانیان

افشای ارتباط لابی ضدایرانی با تل‌آویو

خبرگزاری فارس: روزنامه «هاآرتص» امروز (دوشنبه) در مطلبی اختصاصی به مستنداتی که از شبکه «الجزیره» درباره لابی‌گری‌های رژیم صهیونیستی به دست آورده پرداخت و افشا کرد که اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسی» (FDD) مستقیما با صهیونیست‌ها در ارتباط است.

در ابتدای این مطلب با اشاره به اینکه این مستند برای «جان براون» خبرنگار هاآرتص در «بیت‌لحم» به نمایش گذاشته شده، آمده است: «سرپرست وزارت امور استراتژیک اسرائیل در این مستند می‌گوید که وزارتخانه متبوعش با یک اندیشکده در واشنگتن که علیه توافق هسته‌ای ایران لابی کرد، در هماهنگی کامل است».

در این مستند که در چهار قسمت 50 دقیقه‌ای و با رویکرد تحقیقی، زوایای مختلف لابی رژیم صهیونیستی در پایتخت آمریکا را بررسی کرده، گزارش خبرنگار الجزیره نشان داده می‌شود که در اواخر سال 2016 به عنوان نفوذی وارد این سیستم لابی‌گری می‌شود.

اولین قسمت این مستند به «فعالیت‌های مخفی» سازمان‌های زیرشاخه‌ای لابی اسرائیل در آمریکا می‌پردازد که برای مقابله با جنبش تحریم‌های ضد اسرائیلی (BDS) و روند مشروعیت‌زدایی از حکومت این رژیم تلاش می‌کنند.

این فعالیت‌ها شامل اقدام علیه سازمان‌های حامی فلسطین در آمریکا، جمع‌آوری اطلاعات از سازمان‌های فلسطینی در دانشگاه‌ها و کلیسا‌های ایالات متحده و نهایتا تقابل با آن‌ها می‌شود.

در این مستند، «سیما واکنین-گیل» سرپرست‌کل وزارت امور استراتژیک رژیم صهیونیستی اذعان می‌کند که این وزارتخانه عملا به‌عنوان رابط میان سازمان‌های یهودی راست‌گرای آمریکایی و اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی (اف‌دی‌دی) عمل می‌کند؛ نهادی که تبلیغات گسترده‌ای را علیه توافق هسته‌ای ایران در ایالات متحده به راه انداخت و رابطه بسیار نزدیکی با دولت آمریکا و امارات متحده عربی دارد.

قسمت اول همچنین از فعالیت‌های سازمان تبلیغاتی غیردولتی به نام «کِلا شلومو» پرده برمی‌دارد که مسئولیت مقابله با جنبش بی. دی. اس در کشور‌های خارجی (به جز آمریکا) را برعهده داشت. «سِگی بالاشا» مدیر این سازمان هم از شرکت اسرائیلی «سایبر شیلد» می‌گوید که اطلاعات محرمانه‌ای درباره فعالیت‌های جنبش تحریم‌های ضد اسرائیلی برای وزارت امور استراتژیک جمع‌آوری می‌کند.

کلا شلومو همچنین به عنوان مجرایی برای انتقال پول به سازمان‌های حامی رژیم صهیونیستی در آمریکا و البته مخفی کردن دولتی بودن این منابع مالی فعالیت می‌کرد. زیرا در صورت مشخص شدن دولتی بودن این پول‌ها، سازمان‌های مذکور باید تحت قانون «عاملان خارجی» ثبت می‌شدند.

بر این اساس، کارمندان سفارتخانه رژیم صهیونیستی در واشنگتن هم به عنوان عوامل این گروه فعالیت کرده و از طریق حساب‌های کاربری جعلی در رسانه‌های اجتماعی، فعالیت‌های سازمان‌های حامی فلسطین را دنبال می‌کردند.

در ماه فوریه گذشته البته قطر به مقامات رژیم صهیونیستی اطمینان داده که اجازه نمی‌دهد الجزیره این مستند را پخش کند. یک روز بعد، اما وزارت خارجه قطر با تکذیب هرگونه وعده‌ای به رژیم صهیونیستی درباره ممانعت از پخش این مستند، هاآرتص را به پخش اکاذیب و توطئه علیه کشور‌های حاشیه خلیج فارس متهم کرد.

ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال 1394 به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند.

ترامپ اردیبهشت ماه امسال با متهم کردن ایران به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی، مخفی کردن «ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای» و دخالت در امور کشور‌های منطقه، خروج آمریکا را از برجام اعلام کرد. وی همچنین گفت که تحریم‌های پیشین هسته‌ای و تحریم‌های سخت‌تر در بازه 90 تا 180 روزه علیه ایران باز خواهند گشت.

خبرگزاری فارس پیشتر در سلسله گزارش‌هایی نوشته بود که اندیشکده دفاع از دموکراسی‌ها که عملا به صورت یک لابی عمل می‌کند، با نفوذ در کاخ سفید توانسته سیاست‌های مد نظر حزب «لیکود» را که بر رژیم صهیونیستی حاکم است، پیش ببرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان