ماهان شبکه ایرانیان

آمادگی مجلس برای طراحی فرمول خصوصی‌سازی سرخابی‌ها

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، حمیدرضا فولادگر درباره تصمیم دولت برای خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس گفت: ما در مجلس به سه دلیل معتقد بودیم باید این دو تیم به بخش خصوصی واگذار شوند؛ نخست آنکه از آنجا که این تیم‌ها در AFC به صورت باشگاه حرفه‌ای ثبت شدند و باشگاه حرفه‌ای باید خصوصی باشد، استناد ما به AFC بود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: دوم اینکه ماهیت استقلال و پرسپولیس، شرکت است و در اساسنامه به عنوان شرکت تجاری معرفی شده‌اند و در قالب یک شرکت ثبت شدند نه یک موسسه فرهنگی و به همین دلیل هم AFC آنها را پذیرفت.

وی درباره سومین دلیل نیز گفت: در برنامه پنجم توسعه که بعدتر هم در برنامه ششم آمده، دولت از هزینه کردن در ورزش حرفه‌ای منع شده است.

فولادگر درباره کمک کنونی دولت به استقلال و پرسپولیس توضیح داد: درست است که این تیم‌ها اسپانسر دارند و از تبلیغات دور زمین و لباس و امثالهم پول دریافت می‌کنند و خودشان تا درآمد دارند ولی دولت هم کمک می‌کند و اگر دخل و خرج آن برابر نشود، کسری‌هایشان را از دولت کمک می‌گیرند.

باید فرمول واگذاری استقلال و پرسپولیس به درستی تعریف می‌شد

وی درباره خروج این دو تیم از جریان مزایده در اولین دوره تصمیم برای خصوصی‌سازی با مصوبه هیئت دولت نیز گفت: دولت این دو تیم را به دلیل فرهنگی بودنشان از لیست واگذاری خارج کرد ولی مجلس در همان زمان روی این مصوبه دولت بحث داشت؛ تصمیم دولت مبنی بر تعریف استقلال و پرسپولیس به عنوان یک موسسه فرهنگی ورزشی برای خارج شدن از شمولات خصوصی‌سازی، اشتباه بود.

رییس کمیسیون ویژه اصل 44 قانون اساسی در مجلس درباره فضای کنونی و حساسیت‌های موجود برای واگذاری این دو تیم توضیح داد: دولت‌ها مرتب اینطور وانمود می‌کنند که این دو باشگاه آنقدر مهم است که واگذاری آنها به این سادگی شدنی نیست؛ در حالی که اینطور نیست و اگر فرمول واگذاری برای آن تعریف شود، به درستی و با کمترین پیآمد منفی خصوصی خواهند شد.

چاره آنکه استقلال و پرسپولیس در اختیار یک فرد نباشند، چیست؟

وی با دسته‌بندی باشگاه‌ها، گفت: برخی، باشگاه‌های وابسته به شرکت‌ها شدند؛ همچون سپاهان، فولادمبارکه، ذوب آهن، مس و تراکتور که اینها شرکتی هستند و این شرکت‌ها غیردولتی شدند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: یا اینکه خود تیم واگذار می‌شود؛ با این حال اگر حساسیتی روی افراد است و بگویند به دلیل ملی بودن استقلال و پرسپولیس و طرفداران زیاد نمی‌شود آنها را به یک فرد واگذار کرد، می‌توانستند مدل تعریف کنند.

وی افزود: شرکتی تاسیس شود که خود دولت 20 درصد سهم و یک کرسی می‌گرفت؛ از آن سو سهام استقلال و پرسپولیس قابل ارائه به مردم می‌شد.

وی درباره نمونه این مدل توضیح داد: مثلا سهمی به پیشکسوتان می‌دادند، از ظرفیت طرفداران استفاده می‌شد، شرکت سهام عام تشکیل می‌دادند و وارد بورس می‌کردند تا خیل عظیم طرفدار و علاقه‌مندان این دوباشگاه می‌توانستند سهام آن را خریداری کنند تا در تمرکز یک فرد هم نباشد.

رییس کمیسیون ویژه اصل 44 قانون اساسی در مجلس با ابراز رضایت از نامه وزیر ورزش برای خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس به خانه ملت گفت: ما موافقیم و حتی حاضریم با دولت همکاری کرده و مدل واگذاری را هم تعریف کنیم؛ مثلا شرکتی تاسیس شود که خود دولت 20 درصد سهم و یک کرسی می‌گرفت تا نظارتش را هم داشته باشد؛ از آن سو این سهام قابل ارائه به مردم باشد، یعنی سهامی عام شود و مردم و هواداران و پیکشسوتان سهامدار آن شوند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان