مطالعه مقدماتی نشان می دهد قرارگیری در معرض سروصداهای زیست محیطی موجب افزایش ریسک حملات قلبی و سکته می شود.
به گزارش مهر، به گفته محققان بیمارستان دولتی ماساچوست آمریکا، سروصدا می تواند موجب تشدید فعالیت منطقه مغزی درگیر در واکنش استرس و در نتیجه افزایش التهاب عروق خونی شود.
یافته ها نشان می دهد افرادی که به شدت در معرض سروصداهای مزمن قرار دارند، نظیر سروصداهای ناشی از فرودگاه و بزرگراه، با افزایش ریسک ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی نظیر حملات قلبی و سکته ها روبرو هستند.
«آذر رادفر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اسناد و شواهد نشان می دهد بین سروصداهای پیرامونی و بیماری قلبی-عروقی ارتباط وجود دارد، اما مکانیسم های فیزیولوژیکی پشت آن همچنان نامعلوم هستند.»
وی در ادامه می افزاید: «یافته های ما چشم انداز مهمی را در مورد بیولوژی مربوط به این پدیده نشان می دهند.»
محققان در این مطالعه، رابطه بین قرارگیری در معرض سروصدا و حوادث مهم قلبی-عروقی را در بین 499 فرد سالم با میانگین سنی 56 سال بررسی کردند.
با استفاده از تصویربرداری های PET و CT، دانشمندان فعالیت آمیگدالا را ارزیابی کردند. آمیگدالا منطقه مغزی دخیل در تنظیم استرس و واکنش های هیجانی است.
محققان همچنین گزارشات پزشکی شرکت کنندگان را بعد از مطالعه اولیه تصاویر بررسی کردند.
از بین 499 شرکت کننده، 40 شرکت کننده در طول 5 سال اولیه دچار حادثه قلبی-عروقی مثل حمله قلبی یا سکته شدند. محققان آدرس محل زندگی و میزان سروصدا اطراف شان را ارزیابی کردند.
نتایج نشان داد افراد در معرض بالاترین میزان سروصدا با فعالیت بیشتر آمیگدالا و التهاب بیشتر در عروق خونی شان روبرو بودند. این افراد همچنین سه برابر بیشتر در معرض ریسک حمله قلبی یا سکته قرار داشتند.