ماهان شبکه ایرانیان

سرمایه‌گذاری حدود ۱۸ میلیارد دلاری در بخش بالادست پارس‌جنوبی

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به افتتاح پنج فاز پارس جنوبی در هفته آینده، گفت: ارزش دلاری این طرح‌ها در بخش بالادست حدود ۱۸ میلیارد دلار است.

سرمایه‌گذاری حدود 18 میلیارد دلاری در بخش بالادست پارس‌جنوبی

مهدی یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سابقه آغاز عملیات بهره‌برداری از میدان گازی پارس جنوبی، اظهار کرد: عملیات بهره‌برداری از میدان پارس جنوبی از نیمه دهه 70 آغاز شد و این میدان از ابتدای دهه 80 به بهره‌برداری رسید. در یک مقطعی در زمان اوایل آغاز تولید از این میدان، تولید ایران و قطر به برابری رسید اما بعدها عقب‌ماندگی قابل توجهی در زمینه‌ی تولید ایران اتفاق افتاد و این عقب‌ماندگی تا جایی پیش رفت که میزان تولید قطر به بیش از دو برابر میزان تولید ایران رسید.

وی ادامه داد: با توجه به تلاش‌های که در چند سال اخیر صورت گرفت و اولویت‌بندی وزارت نفت و تاکیدی که این وزارتخانه روی فازهای قبلی و فازهای مرزی پارس جنوبی داشت قرار است پنج فاز پارس جنوبی همراه با چهار طرح بزرگ پتروشیمی در اوایل هفته آینده به صورت همزمان در منطقه افتتاح می‌شود.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با بیان این‌که افتتاح همزمان فازهای پارس جنوبی خاصیت‌های منحصر به فردی دارد، تصریح کرد: ارزش دلاری این طرح‌ها حدود 17 تا 18 میلیارد دلار است که یک پنجم کل سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی پارس جنوبی در سال‌های گذشته است.

یوسفی افزود: با افتتاح 5 فاز پارس جنوبی به تولید گاز کشور بیش از 150 میلیون مترمکعب افزوده می‌شود و تولید روزانه گاز ایران به تولید قطر نزدیک می‌شود. به‌طور کلی تولید از پارس جنوبی در ابتدای دولت یازدهم حدود 250 میلیون مترمکعب بود که با افتتاح این فازها این میزان دو برابر می‌شود.

وی با اشاره به تولید محصولات جانبی در راستای افتتاح فازهای پارس جنوبی، اظهار کرد: در کنار هر فازی که افتتاح می‌شود ظرفیت تولید حدود 40 هزار بشکه کاندنسیت در روز ایجاد می‌شود و حدود یک میلیون تن ال پی جی و بیش از یک میلیون تن اتان در روز تولید خواهد شد که به صادرات کمک می‌کند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در مورد میزان صادرات فرآورده‌های نفتی، گفت: میزان صادرات فرآورده‌های نفتی در طی پنج – شش ماه گذشته با بهره‌برداری از فازهای پارس جنوبی به صورت نیمه افزایش چشم‌گیری داشت. در سال 1395 صادرات از منطقه به 34.2 میلیون تن رسید. به‌طور کلی میزان صادرات در سال‌های 1393، 1394 و 1395 نسبت به پایان سال 1392 از 17 میلیون تن به 34 میلیون تن رسید. به عبارتی دیگر 100 درصد افزایش داشت.

یوسفی در مورد اشتغالزایی توسعه فازهای پارس جنوبی نیز توضیح داد: میزان اشتغالزایی طرح در زمان ساخت با زمانی که طرح به بهره‌برداری می‌رسد متفاوت است. البته در زمان پروژه اشتغالزایی به صورت موقت و کوتاه‌مدت است اما هنگامی که طرح به بهره‌برداری رسید اشتغال دائم ایجاد می‌شود که به نفع مردم منطقه است زیرا عمده افرادی که شاغل می‌شوند مردم بومی منطقه هستند.

وی با بیان این‌که در سه سال گذشته از 22 درصد سهم بومی به 30 درصد در زمینه‌ی اشتغالزایی رسیده‌ایم، اظهار کرد: مجموعا حدود 61 هزار نفر در پارس جنوبی فعال هستند که 30 درصد آنها، حدود 18 هزار نفر را مردم بومی منطقه تشکیل می‌دهند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس  در ادامه با تاکید بر این‌که حدود 18 میلیارد دلار سرمایه مربوط به بخش بالادست بوده است در مورد صنایع پایین‌دست اظهار کرد: در صنایع پایین‌دست هم جذب سرمایه داخلی صورت گرفته که مبلغ آن معادل حدود 10 هزار میلیارد دلار بوده است.

یوسفی با بیان این‌که در حوزه بالادست برخی دستگاه‌ها از خارج از کشور وارد شده‌اند، اظهار کرد: همه نیروهای انسانی در طرح‌های توسعه فازهای 17، 18، 19، 20 و 21 ایرانی بودند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان