سخنگوی کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس، گفت: دستورکار اصلی کمیسیون در رابطه با کمبود نیروی پرستاری کشور و وضعیت نامطلوب مراقب از بیمار در بیمارستانها به دلیل فشارکاری زیاد پرستاران بود.
به گزارش به نقل از خانه ملت، دکتر حیدر علی عابدی در تشریح دستور کار روز گذشته( یک شنبه 27 آبان ماه ) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از حضور سید حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش کشور، مصطفی پریدار معاونت توسعه وزارت بهداشت، سید صدرالدین صدری نوشآبادی معاونت سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور ،علی جمالی رئیس تامین نیوری انسانی سازمان امور اداری و استخدامی، حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت، دالوندی رئیس سازمان نظام پرستاری و فراهانی از سازمان مدیریت برنامهریزی خبر داد و گفت: نشست امروز کمیسیون به مباحث کمبود نیروی پرستاری در کشور اختصاص یافت.
150 ساعت اضافی کاری اجباری پرستاران به دلیل کمبود نیرو
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، افزود: دستورکار اصلی کمیسیون در رابطه با وضعیت نامطلوب مراقبت از بیمار در کشور بود که به دلیل کمبود نیروی پرستاری به بیماران آسیب وارد کرده است. از طرفی در سالهای اخیر به دلیل کمبود نیروی پرستار از همراهان بیمار درخواست میشود برای مراقب از بیمارشان در بیمارستان حضور داشته باشند که بسیار نامطلوب است. همچنین فشار کاری پرستاران بسیار زیاده بوده و ناچار هستند علاوه بر 150 ساعت کاری استاندارد خود 150 ساعت نیز به صورت اضافه کاری اجباری در بیمارستانها کار کنند.
کمبود 95500 نیروی پرستاری در کشور / 4000 پرستار در مرخصی زایمان
عابدی با اشاره به آمارهای معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهار کرد: ما به ازای هر تخت بیمارستانی باید 2/5 نفر کادر پرستاری داشته باشیم که از این تعداد 1/8 آن نیز پرستار باشند، در حال حاضر 123000 تخت در بیمارستان های کشور وجود دارد که حداقل 184500 نیرو پرستاری برای استاندار سازی آن نیاز دارند اما در بیمارستانهای ما تنها 89000 پرستار مشغول فعالیت هستند که اگر از این مقدار کسر شود، با کمبود 95500 نیروی پرستاری در کشور مواجه هستیم، همچنین هر لحظه 4000 پرستار در مرخصی زایمان هستند که برای خلاء حضور آنها نیز باید در امارها لحاظ شود.همچنین به ازای هر 5 تخت بیمارستانی 1 کمک پرستار باید استخدام شود که با کمبود 24000نفر کمک پرستار نیز مواجه هستیم.
وی با اشاره به صحبت های وزیر بهداشت، درمان و آموزش کشور گفت: وزیر بهداشت نیز به نقش پرستار در کشور پرداخت و به کمبود نیروی پرستاری نسبت به استاندارهای جهانی اشاره کرد. همچنین در ادامه جلسه سازمان امور استخدامی نیز با ارائه شاخصها متفاوت کمبود نیروی پرستاری در کشور را بررسی کرد، طبق آمار این سازمان به ازای هر 10 هزار نفر باید 30 کادر پرستاری وجود داشته باشد که با توجه به وضع موجود با کبود صد هزار نیروی پرستاری در کشور مواجه هستیم.
وی افزود: وزیر بهداشت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سازمان امور استخدامی تصمیمی گرفتند برای حل این مشکل راه حلی مناسبی پیدا کنند. بنابر این مقرر شد هفته آینده در دفتر دکتر نمکی جلسهای برای تعیین میزان بودجه مورد نیاز داشته باشیم، با در نظر گرفتن میزان این بودجه چگونگی جذب نیروی پرستاری مشخص میشود تا در لایحه بودجه سال 98 اجرا شود.
سخنگوی کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس، تصریح کرد: این جلسه جمعبندی بسیار خوبی برای بررسی وضعیت کمبود نیروی پرستاری در کشور بود، ریاست کمسیون بهداشت مجلس بسیار مصر هستند تا مشکل کمبود پرستاری حل شود، بدون شک با حمایت سازمانهای متولی کار اساسی در زمینه جذب نیروی پرستاری انجام خواهد شد.