عباس پاپی زاده پالنگان در گفتوگو با خانه ملت، در خصوص تبعات پیوستن به توافقنامه پاریس، اظهار داشت: پیوستن به هر توافقنامهای باید برای ایران نیز مزایایی به همراه داشته باشد، توافقنامه پاریس به ظاهر حرکت خوبی در راستای حفظ محیط زیست به شمار میآید اما بزرگترین کشورهای آلاینده دنیا، مانند آمریکا نیز از این توافقنامه رسماً خارج شده و حاضر به پیوستن به آن نیستند، همچنین روسیه تصمیمیگیری در این زمینه را به تاخیر انداخته و بسیاری از کشورهای اروپایی نیز حاضر نیستند عضو این تواقنامه شوند، به همین دلیل عضویت ما در چنین توافقنامهای با ابهامات و سوالات فراوانی روبرو است.
تحمیل هزینه 60 میلیارد دلاری با عضویت در توافقنامه پاریس
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به هزینه های ناشی از پیوستن به توافقنامه پاریس افزود: حدود 60 میلیارد دلار هزینه عضویت ایران در این توافقنامه از کجا و به چه طریقی تامین میشود؟ و چه کسی این هزینهها را جبران میکند؟ قطعاً چنین مبلغی بر اقتصاد نابسامان کشور تاثیر منفی خواهد داشت و درصدی از رشد اقتصادی ما را کم خواهد کرد.
عضویت در توافقنامه پاریس هزینه تامین انرژی را به شدت افزایش میدهد
عضو کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هزینه تامین انرژی برای مردم با پیوستن به تواقنامه پاریس به شدت افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: به عنوان مثال تولید برق به روشنیروگاه سیکل ترکیبی که با مصرف گاز، تولید برق صورت میگیرد، هرکیلومتر حدود 80 تومان برای ما تمام میشود اما اگر بخواهیم نیروگاه سیکل ترکیبی و سوختهای فسیلی را کنار بگذاریم و به سمت تولید انرژی های نو مانند انرژی خورشیدی حرکت کنیم، هر کیلوبایت حدود 500 تا 700 تومان تمام خواهد شد، این اختلاف 7 الی 8 برابری قیمت، بار مالی سنگینی را بر دولت و مردم تحمیل میکند.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: متاسفانه در خصوص اجرای تواقنامه پاریس عملکردهای غیرقانونی را شاهد بودیم، اگر قرار به پیوستن به این تواقنامه باشد باید در مجلس شورای اسلامی بررسی و اجازه مربوطه صادر شود. اما بخشی از این توافقنامه به صورت غیر رسمی اجرایی شده است. تا زمانی که اجازه ورود تکنولوژی به ایران به دلیل وجود تحریمها داده نمیشود و هیچ گونه فعالیتی در راستای توسعه انرژیهای پاک نیز در کشورمان انجام نمیگیرد، لزومی ندارد به این توافقنامه وارد شویم.