ماهان شبکه ایرانیان

دبیر شورای عالی فضای مجازی: نمونه مشابه داخلی اینستاگرام شکل گرفته‌ است

دبیر شورای عالی فضای مجازی از درخواست مذاکره با شبکه اجتماعی اینستاگرام برای حفاظت از اطلاعات کاربران ایرانی خبر داد و اعلام کرد که نمونه داخلی شبکه اینستاگرام شکل گرفته‌است. «ابوالحسن فیروز‌آبادی» همچنین توئیتر را پلتفرمی دانست که از برخی لحاظ عقب افتاده است و برای فعالیت در ایران باید دیتای کاربران را داخل ذخیره کند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی: نمونه مشابه داخلی اینستاگرام شکل گرفته‌ است

دبیر شورای عالی فضای مجازی از درخواست مذاکره با شبکه اجتماعی اینستاگرام برای حفاظت از اطلاعات کاربران ایرانی خبر داد و اعلام کرد که نمونه داخلی شبکه اینستاگرام شکل گرفته‌است. «ابوالحسن فیروز‌آبادی» همچنین توئیتر را پلتفرمی دانست که از برخی لحاظ عقب افتاده است و برای فعالیت در ایران باید دیتای کاربران را داخل ذخیره کند.

به گزارش مرکز ملی فضای مجازی، فیروزآبادی درباره توئیتر و عضویت مقامات ارشد کشوری در این شبکه اظهار کرد که از عضویت افرادی که در این شبکه حضور دارد حمایت نمی‌کند. او همچنین عنوان کرد مشکلات قانونی در این خصوص وجود دارد که باید رفع شود، ضمن آنکه نمی‌توان گفت توئیتر مطلقا خوب است یا بد. فیروزآبادی توییتر را بدترین پلتفرم لرزان معرفی کرد که در دست خارجی‌هاست و آنها می توانند در آن بازیگری انجام بدهند:

«350میلیون نفر در توئیتر عضو هستند، سالی 70 میلیون را فیک تشخیص می‌دهد و خودش می‌گوید این تمام فیک‌ها نیست. در نتیجه می‌توان تخمین زد که 100میلیون فیک وجود دارند. این سکو طوری طراحی شده که شما نه‌ تنها اکانت فیک داری که قابلیت روباتیک و بات‌ نیز در این پلتفرم بسیار بالاست. ما دیدیم که بازی‌های زیادی در انتخابات آمریکا، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و... شده است. یعنی سرنوشت ملت‌ها توسط اکانت‌ها و بات‌های فیک در این پلتفرم انجام می‌شود.»

رئیس مرکز ملی فضای مجازی در واکنش به نامه 6 وزیر و دو نماینده مجلس برای رفع فیلتر توئیتر عنوان کرد که موافق وزرایی که نامه امضا کرده‌اند تا توئیتر باز شود نیست. چراکه به عقیده او توئیتر یک سکوی لرزان است و بهتر است که این سکو ایرانی باشد.

مشابه داخلی اینستاگرام

وی با بیان اینکه هدف ما در مرکز ملی فضای مجازی این است که حداقل تا 50 درصد ترافیک کشور در حوزه پیام‌رسان مربوط به پیام‌رسان خارجی باشد، درباره ادامه فعالیت شبکه های خارجی در کشور گفت:

«آنها باید تعهد بدهند که بات‌ها و اکانت‌های فیک‌شان را مدیریت کنند و اطلاعات شهروندان ما که دارایی‌های ملی ما هستند را، مراقبت کنند. ما می‌خواهیم هویت و دارایی‌مان را در فضای مجازی مدیریت کنیم. دوستان در تحلیل‌ها دچار سیاست‌زدگی هستند. وقتی اینطوری حرف می‌زنیم می‌گویند می‌خواهید فضا را ببندید. درصورتی که اینطور نیست. اگر قرار بود فضا را ببندیم، اینستاگرام و واتس‌اپ بسته شده بود. ما از اینستاگرام خواسته‌ایم که با آنها صحبت داشته باشیم اما هنوز صحبتی صورت نگرفته است. درباره اینستاگرام مکاتبات اولیه صورت گرفته ولی هنوز قراری نگذاشته‌ایم. البته ما دنبال این هستیم که جایگزینی برای این شبکه داشته باشیم و جایگزین مشابه داخلی شکل گرفته است.»

به گفته فیروزآبادی تعداد قابل توجهی از جامعه مذهبی کشور که صدای آنها شنیده می‌شود، با درباره اینستاگرام مشکل دارند. دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به این موضوع که نمونه مشابه داخلی اینستاگرام آماده است، عنوان کرد که باید پلتفرمی بهتر و کامل‌تر ارائه شود چون پلتفرمی مثل اینستاگرام متعلق به 10 سال قبل است که تازه به نتیجه رسیده است‌:

«در عین حال، ‌چیزی که ما الان ارائه کنیم 3 سال دیگر به نتیجه می‌رسد و بالغ می‌شود. لاجرم تا آن زمان، چیزی که ما ارائه کنیم نسبت به اینستاگرام خیلی بهتر خواهد بود. در همین فضا، توئیتر نیز از برخی لحاظ یک پلتفرم عقب‌افتاده است. این پلتفرم با فناوری 140 کاراکتر کارش را شروع کرده بود که یک نگاه قدیمی را می‌رساند؛ البته خودشان را بازسازی کردند. اما مفهوم آن «میکروبلاگ» است که قدیمی محسوب می‌شود.»

رئیس مرکز ملی فضای مجازی درباره اینکه چرا فیلترینگ به مشکل برخورد کرده است، توضیح داد که اختلاف‌نظرهایی در کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ وجود دارد:

«من معتقدم تصمیمی که در رابطه با کارگروه گرفته شده و به‌عنوان قانون شناخته می‌شود، نیاز به بازنگری دارد. امیدوار هستیم که مجلس این بازنگری را در موارد مختلف برای اصلاح قوانین انجام دهد و بین آن چیزی که مخاطب کم یا زیاد دارد، تفاوت قائل شویم. الان ممکن است سطوح مباحثی که در فیلترینگ مطرح می‌شود سیاسی و اخلاقی باشد اما مطمئن باشید به‌زودی مباحث اقتصادی هم مطرح می‌شود که شدت مسئله را افزایش می‌دهد که باید اقدامی صورت بگیرد. نظامی که در کشور ما در کارگروه تعیین مصادیق وجود دارد، بر مسائل سیاسی و اخلاقی و شاید اجتماعی متمرکز شده ولی حوزه اقتصادی و مبحث فناورانه مغفول واقع شده است.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان