خبرگزاری مهر: بسیاری از مردم او را با قامت بلند، لحن آرام و لبخندی بر لب میشناسند. او اکنون در کنار آیتالله موحدی کرمانی 87 ساله، امام جمعه 54 ساله تهران شده است.
وی در حالی بهعنوان امام جمعه موقت تهران منصوب شد که ریاست شورای عالی سیاستگذاری ائمه جمعه را هم بر عهده دارد؛ شورایی که تعیین سرخطهای خطبههای نماز جمعه سراسر کشور و تبیین و توضیح سیاستهای کلی و مقطعی نظام که توسط مقام معظم رهبری تعیین میشود را بر عهده دارد.
حاج علیاکبری متولد 1343 در شهرستان دماوند و تحصیلکرده کارشناسی ارشد فقه و حقوق اسلامی در مدرسه عالی شهید مطهری است. در حوزه علمیه نیز از درس اساتیدی همچون آیتالله خامنهای، آیتالله بهجت، آیتالله جوادی آملی و آیتالله امامی کاشانی بهره برده است.
البته او علاوهبر فعالیت در تربیت جوانان، علوم فقهی و دینی، در جوانی از جبهههای دفاع مقدس هم غافل نشده و در عملیاتهای کربلای 5، والفجر مقدماتی و والفجر 10، رمضان و مرصاد حضور پیدا کرد.
حاج علیاکبری اولین بار در سن سی سالگی به امامت جمعه شهرستان دماوند، زادگاهش انتخاب و در فاصله کوتاهی از سوی رهبری بهعنوان امام جمعه نمونه برگزیده شد. او تنها 6 سال بعد و در سن 36 سالگی با حکم رهبری بهعنوان جوانترین عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه منصوب شد.
این روحانی همیشه خندان، سابقه 6 سال نمایندگی رهبری در دانشگاهها، عضویت در هیأت مدیره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، عضویت در هیأت امنای جامعه تعلیمات اسلامی، تأسیس مؤسسه فرهنگی امام رضا (ع)، مدیریت مدرسه علمیه امام صادق (ع)، عضویت و فعالیت در هیأت امنای جمعیت دفاع از ملت فلسطین، هیأت امنای بنیاد نهجالبلاغه، هیأت امنای مسجد جمکران و شورای مرکزی هیأت رزمندگان اسلام را در کارنامه خود دارد.
بعد از آیتالله امامی کاشانی و آیتالله جنتی این جوان 36 ساله، نماینده رهبری در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان بر عهده گرفت و به همین منظور از سال 79 تاکنون سفرهای استانی زیادی برای ارتباط بیشتر و بهتر با جوانان و نوجوانان به مناطق مختلف انجام میدهد.
البته حاج علیاکبری از سال 1390 تا کنون، ریاست مرکز رسیدگی به امور مساجد استان را هم بر عهده دارد و برنامههای راهبردی پنجسالهای را نیز به این منظور در دست اجرا دارد.
امام جمعه وقت تهران در دولت محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری سابق به مدت سه سال معاونت رئیسجمهور و ریاست سازمان ملی جوانان را بر عهده داشت. برخی معتقدند بعضی اختلافنظرها دلیل ترک دولت نهم از سوی او و عدم حضور مجددش در دولت بعدی احمدینژاد بود. احمدینژاد نارضایتی خود از عملکرد سازمان ملی جوانان را نیز با اشاره به «ناکارآمدی این سازمان و عدم شفافیت در بودجهریزیها» نشان داد.
با این حال در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 96، ابراهیم رئیسی، حاج علیاکبری را بهعنوان وزیر احتمالی ورزش و جوانان به شرط پیروزی در انتخابات معرفی کرد.
حاج علی اکبری البته بیش از همه شاگرد مدرسه عالی شهید مطهری به ریاست آیت الله امامی کاشانی به شمار میرود، شخصیتی معتدل که علاوه بر حاج علی اکبری، افرادی، چون محسن اسماعیلی و محمدرضا زائری نیز از شاگردان مدرسه او و تقریبا هم دوره حاج علی اکبری هستند.
این شاگرد دروس خارج فقه رهبری در سالهای جوانی، همچنان نیز مورد توجه اوست. چنانکه در دیدار ائمه جماعات استان تهران با رهبری در سال 1395، رهبر انقلاب خطاب به حاج علیاکبری میگویند: «ما خرسند میشویم وقتی که مشاهده میکنیم زبانهای گویای روحانیت، بحمدالله از برجستگیها و از زیورهای بیانی و فکری برخوردارند.»
روز گذشته ستاد نماز جمعه تهران اعلام کرد حجتالاسلام شیخ محمدجواد حاج علیاکبری از طرف رهبر انقلاب بهعنوان امام جمعه موقت تهران منصوب شد و جمعه هفته جاری نیز او اولین نماز جماعت خود را در مصلای تهران اقامه خواهد کرد.
حالا باید دید جوانترین امام جمعه تهران، جوانان را به نمازجمعه میکشد؟