به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، دکتر احمد تویسرکانی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که در مراسم افتتاحیه جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) سخن میگفت: با اعلام این خبر اظهار کرد: بر اساس آمار سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو)، جمهوری اسلامی ایران در سال 2018 با رشد 9/87 درصدی به نسبت سال قبل میلادی در رتبه اول جهان در رشد تقاضای ثبت برند یا علائم تجاری قرار گرفته که این حاکی از اقبال مجموعه صاحبان صنایع و تولیدکنندگان به اهمیت موضوع ثبت مالکیتهای معنوی است.
وی با اشاره به فعالیتهای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در زمینه آگاه سازی شرکتهای دانش بنیان، پارکهای علم و فناوری، صنایع و دانشگاهها نسبت به حقوق مالکیت معنوی از طریق برگزاری همایش و کارگاههای تخصصی با حضور متخصصین داخلی و خارجی در سالهای اخیر افزود: جمهوری اسلامی ایران در زمینه مالکیتهای معنوی دارای ظرفیت بسیار بالایی میباشد و بسترهای حمایت از این حقوق در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فراهم شده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه ثبت اختراعات، علائم تجاری، طرحهای صنعتی و نشانههای جغرافیایی، نقش مهمی را در توسعه اقتصادی ایفا میکند اظهار داشت: اقدامات این سازمان در رابطه با اصلاح فرآیندها و دقت و سرعت در ارائه خدمات ثبتی باعث بهبود رتبه کشور در فضای کسب و کار شده و اگرچه متاسفانه ایران رتبه مناسبی در ارزیابی بانک جهانی در رتبه بندی کلی فضای کسب و کار ندارد لیکن رتبه خدمات ثبتی به عنوان یکی از عوامل شروع کسب و کار بهبود بسیار چشمگیری نسبت به گذشته داشته است.
تویسرکانی با تاکید بر لزوم تلاش همه دستگاههای ذیربط برای تسهیل و رفع موانع کسب و کار برای بهبود رتبه کلی کشور در فضای کسب و کار گفت: پذیرش اینترنتی ثبت تاسیس و ثبت تغییرات شرکتهای تجاری، ایجاد بانک اطلاعاتی یکپارچه و متمرکز، ایجاد بانک تعیین نام شرکتها و موسسات، ارائه خدمات رایگان در بستر اینترنت به متقاضیان، اختصاص شناسه ملی به اشخاص حقوقی، ثبت اینترنتی اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری، ارائه خدمات غیرحضوری، ایجاد شبکه ارتباطی با دستگاههای ذیربط و حذف مکاتبات کاغذی و اوراق بهادار دولتی از جمله اقدامات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سالهای اخیر بوده است.
وی با اشاره ثبت الکترونیک اسناد در دفاتر اسناد رسمی، حذف میلیونها مکاتبه بین دستگاهی، دفتر نویسی و دهها میلیون اوراق بهادار مورد مصرف سالانه که نقش مهمی در شفافیت معاملات و قراردادها و کاهش جعل و سرعت در خدمات داشته است اظهار داشت: بوروکراسیهای زائد اداری با سیاستهای اصل 44 و حمایت از تولید ملی تضاد منافع داشته و این ساختارهای زائد بوده اند که همواره پیروز میدان بوده اند.
وی با بیان ضرورت افزایش بهره وری و استفاده صحیح از منابع و سرمایههای کشور، همچنین بر ناکارآمدی اقتصاد دولتی و اقدام جهت اجرای اقتصاد مقاومتی و حضور کار آفرینان و فعالان اقتصادی در این عرصه تاکید کرد.
تویسرکانی ادامه داد: امروز کشور ما در یک نبرد اقتصادی است و آمریکای جهانخوار و بد عهد با تمامی قوا در جهت مقابله با جمهوری اسلامی ایران صف آرایی نموده است و ایران را مقابل جهانخوارگی و مانعی جهت سیطره کامل خود بر منطقه مهم و استراتژیک خاورمیانه و جهان اسلام میداند و لذا امروز کارآفرینان و تلاش گران عرصه اقتصادی، سربازان خط مقدم این جبهه هستند.
وی گفت: مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) راه پیروزی در این میدان را شکل گیری اقتصاد مقاومتی اعلام نموده و تصریح فرموده اند اقتصاد مقاومتی اقتصاد مردم بنیاد است و با اراده مردم، سرمایه مردم و حضور مردم تحقق پیدا میکند لیکن دولت مسئولیت برنامه ریزی، زمینه سازی، ظرفیت سازی، هدایت و کمک دارد.
تویسرکانی افزود: امروز دوست و دشمن متفق القولند که جمهوری اسلامی ایران توانمندیهای بالقوه فراوانی از جهت منابع انسانی دارد، لیکن عدم بهره گیری از این سرمایه عظیم در این نبرد نابرابر پشیمانی خسارت باری به دنبال خواهد داشت.
جشنواره ملی خاتم (حمایت از تولید ملی) و گردهمایی بزرگ مسئولین و مدیران بنگاههای برتر اقتصاد ایران، نوزدهم دی ماه در محل مرکزهمایشهای سازمان صدا و سیما برگزار شد.