خبرگزاری فارس: محمد آذرفر متخصص تغذیه درباره رژیم تغذیه مناسب برای دوران بارداری توضیح داد: مصرف روزانه 25 گرم پروتئین بیشتر برای هر زن بارداری ضروری است، اما باید بدانید مصرف زیاده از حد پروتئین برای جنین مضر است و منجر به تاخیر رشد جنین و یا حتی تولد نوزاد نارس میشود. میتوانید ازغذاهایی مانند گوشت قرمز بدون چربی، مرغ و ماهی برای تامین این مقدار پروتئین استفاده کنید. علاوه بر پروتئین، همچنین ویتامین گروه B، آهن و مواد معدنی نیز در این مواد غذایی یافت میشود. تخم مرغ، پنیر، غلات و حبوبات نیز میتوانند پروتئین لازم برای بدن زنان باردار را تامین کنند.
وی افزود: روزانه هر زن باردار باید 1000 میلی گرم کلسیم مصرف کند. مادران با سن کمتر از 30 سال باید برای مصرف کلسیم اهمیت بیشتری قائل شوند.
آذرفر با بیان اینکه در این دوران میزان نیاز بدن به آهن دوبرابر میشود افزود: علت این امر دو برابر شدن حجم خون مادر است و علاوه بر این جنین باید در ماههای نخست آهن مورد نیاز را ذخیره کند.
وی خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از نقصهای مادرزادی زنان باردار باید به میزان کافی فولیک دریافت کنند. تخمین زده میشود که 50 تا 70 درصد از نقصهای مادرزادی با تامین فولیک مورد نیاز در دوران بارداری قابل پیشگیری است.
متخصص تغذیه با بیان اینکه برخی دانشمندان معتقدند که مکملهای ویتامین باید در دوران بارداری مصرف شود تصریح کرد: بسیاری از متخصصان معتقدند که با یک رژیم غذایی متعادل، تمام نیازهای بدن به ویتامینها رفع شده و نیازی به مصرف مکملهای ویتامین نیست، اما باز هم برای اطمینان بیشتر گاهی مکمل مولتی ویتامین تجویز میشود.