ماهان شبکه ایرانیان

مشرق گزارش می‌دهد؛

آمارهای ناهماهنگ درباره تولید نفت/ بانک مرکزی دروغ می‌گوید یا زنگنه؟ +نمودار

بیژن زنگنه وزیر نفت دولت روحانی در نشست خبری اخیر خود آماری از تولید نفت کشور اعلام کرد که خلاف واقع است.

سرویس اقتصاد مشرق - بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی وزارت نفت (شانا) وزیر نفت در پاسخ به خبرنگار «روزنامه کیهان» مبنی بر محقق نشدن وعده‌های وزیر نفت برای کاهش نیافتن صادرات نفت ایران گفت: خوشبختانه آمار صادرات نفت ما در دوره برجام خوب بوده است و در این دوره ظرف چهار ماه تولید نفت ما یک میلیون بشکه اضافه شد، اما برخی جریان‌ها از جمله روزنامه کیهان با کارشکنی علیه برجام نگذاشتند ما به صادرات نفت ادامه دهیم. صادرات ما در اردیبهشت 97، روزانه 2 میلیون و 800 هزار بشکه بود، اما با روی کار آمدن ترامپ در کشور آمریکا صادرات نفت ما تحت فشار قرار گرفت که ربطی به برجام نداشت و اتفاقاً نشانه این بود که برجام موفق بود و پس از کناره‌گیری آمریکا از برجام، فشارهای زیادی علیه صادرات نفت ما صورت گرفت و ما هم با این فشارها مقابله کردیم و سر تسلیم فرود نمی‌آوریم.

بیشتر بخوانید

اقدامات "مشکوک" زنگنه در وزارت نفت +جزئیات

در این سخنان، زنگنه درباره افزایش یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت کشور ظرف چهار ماه پس از برجام، دروغ آماری بیان کرده است. آمار بانک مرکزی که در همین دولت منتشرشده، افزایش یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت کشور پس از برجام را تکذیب می‌کند.

بر اساس آمار بانک مرکزی، تولید نفت ایران در بهار و تابستان سال 1392 یعنی ماه‌های پایانی دولت دهم به ترتیب 3 میلیون و 710 هزار بشکه در روز و 3 میلیون و 670 هزار بشکه در روز بوده است.

این در حالی است که از زمستان 1394 به بعد یعنی پس از اجرای برجام، بالاترین میزان تولید نفت ایران مربوط به فصل پاییز سال 1395 است که تولید نفت کشورمان به 3 میلیون و 963 هزار بشکه افزایش یافت یعنی برجام با آن هم آب و تابی که درباره آن ذکر می‌شد و آن همه هزینه‌ای که ایران با تعطیل کردن انرژی هسته‌ای خود داد، نسبت به پایان دولت دهم فقط 293 هزار بشکه تولید نفت کشور را بیشتر کرد.

بر اساس آمار بانک مرکزی، در فصل پاییز 1394 یعنی فصل ماقبل اجرای برجام، تولید نفت ایران روزانه 3 میلیون و 299 هزار بشکه و در زمستان سال 1394 یعنی هم‌زمان با اجرای برجام، تولید نفت کشورمان 3 میلیون و 379 هزار بشکه در روز بود؛ بنابراین از آنجا که پس از اجرای برجام، بالاترین میزان تولید نفت ایران به 3 میلیون و 963 هزار بشکه در پاییز سال 1395 مربوط است، برجام 664 هزار بشکه در روز بر تولید نفت کشور اضافه کرد.

البته همانطور که ذکر شد دولت دهم صنعت نفت را با تولید حدود 3.7 میلیون بشکه در روز به دولت روحانی تحویل داد و باید بررسی کرد که چه عاملی موجب شد که بلافاصله پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، تولید نفت کشور 400 هزار بشکه در پاییز سال 1392 سقوط کرد و یک سال بعد از پایان دولت دهم میزان تولید نفت کشور در تابستان سال 1393 به مرز 3 میلیون بشکه در روز رسید و نسبت به پایان دولت دهم 700 هزار بشکه کمتر شد؟

بر اساس آمار بانک مرکزی در بهار و تابستان سال 1392 یعنی ماه‌های پایانی دولت دهم میزان صادرات نفت خام کشور به ترتیب یک میلیون و 768 هزار بشکه و یک میلیون و 730 هزار بشکه در روز بوده است؛ اما از فصل پاییز و بلافاصله پس از تغییر دولت، حدود 300 هزار بشکه در روز از صادرات نفت کشور کاسته می‌شود و این روند نزولی صادرات تا آخر سال 1393 هم ادامه می‌یابد که صادرات نفت کشور به زیر 1.3 میلیون بشکه در روز می‌رسد. آیا این کاهش، به دلیل کنار گذاشتن راهکارهای دور زدن تحریم‌ها در دولت قبل نبود؟

بنابراین آمار بانک مرکزی، ادعای زنگنه درباره افزایش یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت کشور پس از برجام را تأیید نمی‌کند؛ مگر اینکه زنگنه، بانک مرکزی را به دروغ‌گویی متهم کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان