خبرگزاری فارس: معاون وزیر خارجه سوریه با اشاره به لزوم قدردانی مخالفان حضور ایران در سوریه از نقش تهران در مبارزه با تروریسم، تأکید کرد که مسئله حضور ایران، هیچ ارتباطی به این افراد ندارد.
«ایمن سوسان» معاون وزیر خارجه سوریه تأکید کرد که طرح جایگزین شدن نیروهای نظامی عربی به جای نیروهای نظامی آمریکا در سوریه «یک توهم بزرگ است».
روزنامه «وال استریت جورنال» چندی پیش گزارش داده بود که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در حال تدوین طرحی است که بر اساس آن، نیروهای نظامی عربی جایگزین نیروهای آمریکایی در سوریه خواهند شد.
ترامپ چندی پیش ادعا کرده بود که قصد دارد نیروهای نظامی آمریکا را از سوریه خارج کند؛ مسئلهای که شواهد و قرائن خلاف آن را ثابت میکند.
گروه موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» در همین خصوص 17 بهمن ماه جاری گزارش داد که با وجود اعلام تصمیم ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، ولی «ائتلاف بینالمللی به عملیات وارد کردن تجهیزات نظامی از منطقه کردستان عراق به منطقه شرق فرات از طریق گذرگاههای مرزی بین دو منطقه ادامه داده است».
دیدبان اعلام کرد که از تاریخ اظهار نظر ترامپ در خصوص خروج نیروهای آمریکایی از سوریه در 19 دسامبر 2018 (28 آذر 1397) تا پنجم فوریه 2019 (16 بهمن 1397) تعداد کامیونهای حامل سلاح و تجهیزات نظامی که از منطقه کردستان عراق وارد منطقه شرق فرات در سوریه شده است، به 1330 کامیون رسیده بود (جزئیات بیشتر).
سوسان در گفتگو با پایگاه خبری العهد تأکید کرد که هر گونه حضور خارجی در سوریه، بدون موافقت دولت سوریه و هماهنگی با آن، «غیر قانونی بوده و تجاوزی به شمار میآید که محکوم است و باید با آن مقابله کرد و در برابرش ایستاد».
وی درباره اظهارات برخی افراد و کشورها مبنی بر لزوم خروج ایران از سوریه گفت:: «چه کسانی میخواهند که ایران از سوریه خارج شود؟ این مسئله چه ارتباطی به آنان دارد؟. مستشاران ایرانی با درخواست دولت سوریه در سوریه حضور دارند».
معاون وزیر خارجه سوریه تأکید کرد، کسانی که خواستار خروج ایران از سوریه هستند، بهتر است «از ایران و نقش و مشارکت آن در مبارزه با تروریسم قدردانی کنند، نه اینکه در خصوص حضور قانونی ایران در سوریه، مشکلتراشی کنند».
سوسان همچنین روابط روابط تهران و دمشق را تاریخی و ریشهدار خواند و اعلام کرد که این روابط با پیروزی انقلاب اسلامی ایران آغاز شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد که روابط بین سوریه و ایران به خاطر چالشهایی که با آن مواجه شدند، گسترش یافت و در حال حاضر، دو کشور به این نتیجه رسیدهاند که «آنچه همه ما با آن مقابله میکنیم، گرایشها و تفکرات محور مقاومت را هدف قرار داده است؛ لذا ما در یک سنگر قرار داریم و این مسئله، تحکیم روابطمان در زمینههای مختلف را ضروری میکند».