به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از نشریه اکونومیک تایمز، این اولین معامله فروش شکر به ایران در 5 سال اخیر است و در شرایطی که ایران تحت تحریمهای آمریکا، به دنبال امنیت غذایی است، انجام میشود.
ایران برای استفاده از روپیههایی که از فروش نفت به هند، سومین مصرفکننده بزرگ نفت جهان، به دست آورده به خرید شکر از این کشور رو آورده است.
تحت تحریمهای آمریکا، ایران به سیستم مالی جهانی، شامل دلار آمریکا، برای انجام تراکنشهای مربوط به فروش نفت، دسترسی ندارد.
تاجران هندی 150 هزار تن شکر خام را برای تحویل در ماه مارس و آوریل تخصیص دادهاند، که قیمت بدون هزینه حمل هر تن آن، بین 305 تا 310 دلار خواهد بود.
یک مقام هندی گفت: پول نفت به حساب ایران در بانک یوکو واریز شده است و ایران علاقه مند به استفاده از این سرمایه است. شرکت تجاری دولت (GTC) اقدام به خرید شکر از هند کرده است تا بتواند نیاز داخلی به این محصول را در چند ماه آینده تامین کند.
مکانیسم روپیه-ریال میان هند و ایران در سال 2012 پس از تحریم های اقتصادی غرب علیه ایران ایجاد شد. بر اساس این توافق، 45 درصد از پول نفت ایران به صورت روپیه در حساب بانک یوکو قرار می گرفت و ایران با استفاده از آن اقدام به خرید کالاهای هندی می کرد.
ایران معمولا از برزیل شکر خریداری می کند. برزیل بزرگ ترین تولید کننده شکر در جهان است.
هند که دومین تولید کننده بزرگ شکر در جهان است با صادرات این محصول به ایران خواهد توانست کسری تجاری خود با ایران را کاهش دهد.
تجارت دوجانبه میان هند و ایران در سال مالی 2018-2017 به 13.8 میلیارد دلار در مقایسه با 12.9 میلیارد دلار در سال مالی پیش از آن افزایش یافت. با این حال ارزش صادرات هند به ایران تنها 2.65 میلیارد دلار است در حالی که واردات این کشور از ایران 11.11 میلیارد دلار است.