خبرگزاری فارس: نانودستگاههای بسیار زیادی طراحی شدند که هر کدام وظایف خاصی از جمله تحویل دارو به بدن را برعهده دارند و به روشهای متنوعی در بدن حرکت میکنند، یکی از آخرین رباتهای ساخته شده، رباتی چهارپا است که میتواند در بدن به سمت هدف خود حرکت کند.
براساس گزارش «نیواطلس»، این فناوری که برای نخستین بار توسط «مارک میسکین» از دانشگاه پنسیلوانیا ارائه شد از روش نانوساختاری چند مرحلهای اختصاصی استفاده و درعرض یک هفته، میلیونها ربات با طول 70 میکرون تولید کرد.
گفتنی است؛ بدن هر ربات از یک شیشه بسیار نازک مربعی و یک لایه سیلیکونی 4 اینچی (102 میلیمتر) ساخته شده و اجزای کنترلکننده الکترونیکی و دو تا چهار سلول خورشیدی نیز بر روی این لایه قرار دارد، پاهای این ربات نیز با ضخامت 100 اتم، شامل لایهای از پلاتین و تیتانیوم است.
زمانی که یک لیزر به سلولهای خورشیدی این دستگاه میتابد، جریان الکتریکی به طور متناوب در جلو و عقب پاها حرکت میکند. استفاده از این جریان سبب میشود تا پلاتین، منبسط شده، ولی تیتانیوم به همان حالت باقی بماند. از طرفی با خاموش شدن این جریان پاها به حالت اولیه خود بازمیگردد، از همین رو این روش رباتها را قادر به حرکت رو به جلو میکند.
طبق این گزارش، این رباتها به اندازه کافی کوچک هستند که میتوانند از طریق تزریق وارد بدن شوند.