به گزارش خبرنگار مهر، سید مصطفی هاشمیطبا نامزد انتخابات ریاست جمهوری در گفتگویی که از شبکه خبر پخش شد، در پاسخ به این سؤال که اسامی کابینه خود را برای ارزیابی مخاطبین نسبت به عملکرد شما در دولت آینده اعلام کنید؟ اظهار داشت: برآوردی از افراد قابل اعتماد و توانمند دارم که اینها سابقه حضور در کابینه و وزارتخانهها را دارند. برخی گزینشهای مقدماتی را هم نسبت به افراد کابینه هم داشتهام ولی تا وقتی که احساس قطعی در من ایجاد شود، راه درازی وجود دارد و کار درستی نیست که اسم کسی را اینجا ببرم.
وی در پاسخ به این سؤال که در کابینه شما جوانان چه جایگاهی خواهند داشت؟ گفت: خودم در 33 سالگی وزیر شدم و وزیر خوبی هم بودم، طبیعتاً باید وفادار باشم به اینکه جوانان هم میتوانند وزیر باشند. علاوه بر جوانان، کسانی را انتخاب میکنم که خاصیت مشورت با بزرگان را داشته باشند و فکر میکنم متوسط سنی کابینه 40 تا 50 سال باشد، مناسب است.
رئیس اسبق سازمان تربیتبدنی در پاسخ به این سؤال که از میان آشنایان و نزدیکان شما در کابینه احتمالی آیندهتان کسانی وجود خواهند داشت یا خیر؟ تصریح کرد: اینکه بخواهم از میان بستگان نزدیک در کابینهام استفاده کنم، مطلقاً چنین نخواهم کرد، چرا که وجود کسی که قرابت نسبی یا سببی با من داشته باشد، طبعاً حس خوبی را به دیگران نمیدهد و هرکس هم که این کار را انجام دهد، دیگران نسبت به آن احساس و فکر خوبی ندارند و برای همین هم من هیچگاه از بستگان و نزدیکان خود استفاده نخواهم کرد؛ ولی اگر کسی سابقه همکاری با من را داشته باشد و او را در این زمینه فردی قابل اعتماد و توانمند بدانم، حتماً در این زمینه در کابینهام استفاده خواهم کرد.
هاشمیطبا در پاسخ به این سؤال که چگونه از همه ظرفیتهای موجود در چارچوب دستیابی به اهداف نظام استفاده میکنید؟ افزود: این مسئله برمیگردد به شخصیت انسان که چقدر میتواند با دیگران و دستگاههای مختلف تعامل داشته باشد و اینکه بتواند دیگران را نسبت به کار خودش مجاب کند؛ من در خودم این قدرت تعامل با افراد و نرمش نشان دادن را میبینم.
نباید اختلاف رؤسای قوا به جامعه کشیده شود
وی در پاسخ به این سؤال که اگر با رؤسای قوا اختلافی داشته باشید، این اختلاف را به میان جامعه میکشانید و یا آنکه از راه دیگری به فکر برطرف کردن این اختلاف هستید؟ گفت: این مسئله روشن است که نباید اختلاف رؤسای قوا به جامعه کشیده شود، ما در کشورمان رهبری را داریم که فصلالخطاب است و همه باید به ایشان متوسل بشویم و همچنین اینکه مکانیسمهایی در جامعه وجود دارد که میتوان برای حل اختلاف به آنها تمکین کرد.
وزیر اسبق صنایع در پاسخ به این سؤال که روحیه انقلابیگری را چگونه در دولت احتمالی خود ترویج خواهید کرد؟ اظهار داشت: این یک امر نسبی است اما تا حدودی که در توان من بوده، تاکنون سعی کردهام خودم را با ارزشهای انقلابی تطبیق بدهم. فرد باید ببیند روال هدایت جامعه چگونه است و خود را با آن روال تطبیق دهد.
هاشمیطبا در پاسخ به این سؤال که پایبندی فرد رئیسجمهور به ارزشها به چه مسائلی برمیگردد؟ گفت: تفکیک در این مورد غیرممکن است. اگر رئیسجمهور مدیر نباشد که نمیتوان کاری را پیش برد؛ اگر رئیسجمهور قادر به مدیریت باشد، ولی خودش کیشِ شخصیت هم داشته باشد، قادر به انجام کارها نخواهد بود.
وی افزود: با رهنمودهای رهبری، رئیسجمهور میتواند از ظرفیتهای قانونی بهرهمند شود و در صورت داشتن شرایط مدیریتی هم میتواند به انجام امور خود بپردازد.
منتقدان نباشند، انسان محصور در اطلاعات کانالیزه میشود
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سؤال که چه جایگاهی برای منتقدان در دولت احتمالی شما وجود دارد؟ تصریح کرد: به نظر من باید پولی هم بپردازند تا منتقد به وجود بیاید؛ اطلاعاتی که معمولاً در کار به انسان میرسد، توسط همکاران فیلتر میشود و اگر منتقدان نباشند، انسان محصور در اطلاعات کانالیزه میشود.
هاشمیطبا ادامه داد: البته هر نقدی هم درست نیست و منتقدان نباید هر مسئلهای را بیان کنند، اما در کل به نظر من بدون نقد انسان منحرف میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که در دولت خود چه میزان پایبند به عدم انجام کارهای حاشیهساز هستید؟ گفت: حاشیهسازی حتی برای انسانهای عادی هم میتواند مشکلساز باشد و زندگی آنها را از کنترل خارج کند. اگر خلاف صحبت و اقدامات شما، مطالبی به وجود بیاید که حاشیهساز شود، باید آنها را مدیریت و کنترل کنیم تا به انجام کارهای خود به درستی بپردازیم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سؤال که معمولاً مسئولان کشور موظف به اعلام دارایی خود، قبل و بعد از مسئولیتشان هستند، آیا شما هم چنین کاری را خواهید کرد یا خیر؟ افزود: زمانی که وزیر بودم، دارایی خود را به قوه قضائیه اعلام کردم و فکر میکنم اگر کسی ریگی به کفش نداشته باشد، باید این کار را انجام دهد.
نباید امیدی به کمک نیروهای خارج و مقامات آنها داشته باشیم
هاشمیطبا در پاسخ به این درخواست مجری که منطبق بر فرمایش رهبری در عید مبعث، ایشان از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری خواستند که به مردم قول بدهند تا برای پیشرفت کشور، به بیرون از مرزها نگاه نکنند، شما اینجا این قول را به مردم می دهید، گفت: هیچ ملتی بدون اتکا به نفس و تکیه به درون، قادر به رشد نیست ولی این به معنای ارتباط نداشتن با بیرون هم نیست؛ این بیان رهبری به این مسئله اشاره دارد که ما نباید امیدی به کمک نیروهای خارج و مقامات آنها داشته باشیم که فرمایش درست و منطقی است ولی ما میتوانیم از لحاظ کارشناسی و فنی با اطلاعات دیگر کشورها زندگی کنیم که این منطبق بر فرمایش پیامبر اسلام (ص) مبنی بر این است که اگر علم در چین هم بود، به آن دست یابید.
وزیر اسبق سازمان تربیتبدنی افزود: فرمایش رهبری هم همین مطلب را میگوید و همه ما باید به آن توجه کنیم و در دولت احتمالی من هم اتکای به نیروهای داخلی وجود خواهد داشت.
وی در خصوص اولویت سیاست خارجی دولت احتمالیاش گفت: اگر بخواهیم در حوزه سیاست خارجی، منطقهبندی داشته باشیم، این یک امر مکانیکی است و باید بر اساس منافع کشور خودمان و منافع کشورهای دیگر، یک ارتباط دوسویه را با کشورها داشته باشیم.
هاشمیطبا تصریح کرد: همسایگان از اولویت بالایی در ارتباط با کشور برخوردار هستند و میتوانند تأثیر متقابلی داشته باشند؛ لذا تلاش ما برای ارتباط هر چه بهتر با آنها خواهد بود.
کسی قصد تعرض به ما را داشته باشد پاسخ مقتضی را دریافت خواهد کرد
وی با بیان اینکه ممکن است دولتهایی در همسایگی ما وجود داشته باشند که نیّات خاصی را دنبال کنند، خاطرنشان کرد: میتوان با تدبیر و رعایت احترام نسبت به برخی از آن دولتها، سعی در ایجاد رابطه نسبتاً خوبی با آنها داشته باشیم، اما اگر کسی قصد تعرض به ما را داشته باشد، تجربه نشان داده که پاسخ مقتضی را از نیروهای ما دریافت خواهد کرد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: باید روابط خود را با کشورها به صورت برد ـ برد پیش ببریم و سیاستی را پیش بگیریم که امروز وزارت خارجه و آقای ظریف هم به نحوی همین سیاست را عمل میکنند و میتوانیم روابط خوب و مناسبی را با کشورهای مختلف داشته باشیم.
تاکید بر حمایت از مقاومت
هاشمیطبا درباره راهبرد منطقهای دولت احتمالی آینده وی در خصوص حمایت از مقاومت، گفت: اصل مقاومت یک اصل اساسی در زندگی همه مردم باید باشد و حمایت از مقاومت هم مورد تأکید هر انسانی باید قرار داشته باشد.
وی اظهار داشت: بنابراین باید مقاومت را از هر لحاظ مورد حمایت قرار دهیم؛ کشورهایی که مقاومت را پیشه خود نکردند، در دامن استکبار افتادند. به طور مثال فلسطین را ببینید که اگر در همان ابتدای سال 1948 مقاومت کرده بودند، تبعات بعدی برای آنها درپی نداشت.
وزیر اسبق صنایع در خصوص اینکه چه اقدام متقابلی را در واکنش به تحریمهای جدید احتمالی آمریکا خواهد داشت، گفت: ما باید از درون خود را تقویت کنیم، در مقاطعی که مورد تحریم قرار داشتیم، متأسفانه دیدیم که در برخی از همین کشورهای تحریمکننده، ما کالا میخریدیم که این در تضاد با سیاست مقاومت است، چرا که ما باید با آنها مقابله به مثل میکردیم.
باید از درون خود را تقویت کنیم
هاشمیطبا افزود: بنابراین باید تقویت درونی را در دستور کار داشته باشیم و باید به مردم همهی راستها را بگوییم که اینگونه مردم میتوانند در برابر تحریمها مقاومت کنند.
وی در خصوص جمله تاریخی حضرت امام (ره) مبنی بر اینکه «آمریکا شیطان بزرگ است»، گفت: عبارتی را که امام راحل انتخاب کردند، جامعِ همه صفات رذیله یک کشور استکباری است و انتخاب این عبارت از سوی ایشان هوشمندانه بود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره راهبرد دولت احتمالی آینده وی در قبال زورگوییهای آمریکا تصریح کرد: طبیعتاً باید حداقل پاسخ زورگویی، مقاومت باشد؛ کما اینکه تاکنون ما در برابر زورگوییهای جهان استکبار ایستادگی کردیم و خسارت دادیم، ولی شخصیت خود را حفظ کردیم، لذا باید در برابر هر تهدیدی، مقاومت و شخصیت خود را نیز حفظ کنیم.
هاشمیطبا در خصوص اینکه چه اقداماتی را جهت استمرار قدرت ایران انجام خواهد داد، گفت: من فکر نمیکنم قدرت امروز ایران از نظر طرف مقابل تنها به لحاظ فیزیکی بوده باشد، بلکه این پیام انقلاب اسلامی است که دل آنها را لرزانده است؛ پیامهایی مبنی بر «عدالت و برابری» که دیکتاتورهای منطقه را ترسانده است.
وی با بیان اینکه باید از لحاظ فیزیکی هم قدرتمند شویم، اظهار داشت: ابتدا باید در اخلاق و بعد در فناوری و سوم در ارتباطات خودمان را تقویت کنیم؛ قدرتمندی صرفاً به معنای فیزیکی نیست بلکه به معنای قدرت نَفس است.
نقض عهد آمریکا در برجام، دلیل بر سادهلوحی ایران نیست
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص اینکه مسئله برجام و نقض عهد آمریکا نسبت به آن چه اقدامی خواهد کرد؟ گفت: یکی از توفیقات آقای روحانی و آقای ظریف، امضای معاهده برجام بوده است. نفس اجرای آن معاهده با قدرتهای بزرگ جهان، یک پیروزی به حساب میآید؛ به نحوی که برخی از قدرتمندان جهان از این امر مُکدّر شدهاند.
هاشمیطبا ادامه داد: در تاریخ اسلام هم داریم که امام حسن مجتبی (ع) با معاویه معاهده صلح انجام داد و این در صورتی بود که ایشان هم به لحاظ سابقه معاویه و هم از نظر علم امامت، به بدعهدی معاویه نسبت به عهد و پیمان آگاه بودند، ولی آن معاهده را انجام دادند تا دیگران متوجه شوند که وفادار و عهدشکن چه کسی است.
وی افزود: نقض عهد آمریکا در برجام، دلیل بر سادهلوحی ایران نیست بلکه ما در نهایت کیاست و با رهنمودهای رهبری، برجام را امضا کردیم و امروز هم هر طرفی آن را به نفع خودش تفسیر میکند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: آمریکا نمیتواند یکطرفه خود را از یک معاهده بینالمللی که چند طرف در آن هستند، بیرون بکشد و آن را نقض کند؛ هر چند که در خصوص نقض برجام در این معاهده مکانیزمهایی وجود دارد. اگر آمریکا نقض برجام انجام داد و کشورهای دیگر در برابر آن ایستادند، ما هم باید در برابر آمریکا بایستیم.