باشگاه خبرنگاران: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، پس از لفاظیهای اخیر علیه کشورمان، همچنان به دنبال کاستن از دامنه تنشها میان تهران و واشنگتن است.
در آخرین مورد از این تلاشها، خبرگزاری ژاپنی یومیوری گزارش داد ترامپ که هماکنون در ژاپن به سر میبرد از شینزو آبه، نخستوزیر این کشور، خواسته است هر چه سریعتر [برای میانجیگری]به ایران سفر کند!
در همین ارتباط، روزنامه واشنگتنپست نیز گزارش داده است که ترامپ با اشاره به "روابط خوب ژاپن با دشمنان آمریکا در خاورمیانه" گفته است که از تلاشهای شینزو آبه برای باز کردن باب گفتگو با ایران حمایت میکند.
به نوشته این روزنامه، ترامپ امروز (دوشنبه) در نشست خبری خود در کاخ آکاساکا پس از دیدار با آبه خطاب به خبرنگاران گفته است: «میدانم که نخستوزیر شینزو آبه و ژاپن روابط خیلی خوبی با ایران دارند؛ بنابراین، باید ببینیم چه پیش میآید.»
رئیسجمهور آمریکا همچنین در حالی که سال گذشته از توافق هستهای ایران (برجام) که سالها برای تحقق آن مذاکره شده بود، بدون هیچ دلیلی خارج شد، در این نشست خبری بار دیگر ژست مذاکره گرفت و گفت: «اگر ایرانیها مایل به گفتگو باشند، ما نیز تمایل داریم گفتگو کنیم. هیچ کس دوست ندارد اتفاقات بدی بیفتد، بویژه من!»
درخواست ترامپ از نخستوزیر ژاپن برای سفر به ایران در حالی صورت میگیرد که شینزو آبه زمستان گذشته تحت فشار آمریکا سفر برنامهریزیشده خود به تهران را لغو کرد.
با این حال، سه روز پیش رسانههای ژاپنی مجددا گزارش دادند که شینزو آبه در حال بررسی سفر به تهران در اواسط ماه میلادی آینده (اواخر خرداد) است. در صورت انجام این سفر، این نخستین سفر یک نخستوزیر ژاپن به ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
اظهارات اخیر ترامپ در ژاپن آخرین نمونه از تلاشهای او و دولتش برای تنشزدایی با ایران پس از تشدید لفاظیهای اخیرِ مقامات آمریکایی علیه کشورمان است. روزنامه نیویورکتایمز هفته گذشته به نقل از چند مقام آگاه گزارش داد که دیپلماتهای ارشد دولت ترامپ در جستجوی راههایی برای کاستن از سطح تنشها با ایران هستند.
به نوشته این روزنامه، مایک پمپئو، وزیر خارجه دولت آمریکا، نیز اخیرا از مقامات اروپایی خواسته است به کاهش تنش با ایران کمک کنند و این کشور (ایران) را مجاب کنند که تنشهای موجود را کاهش دهد.
نیویورکتایمز همچنین در گزارش خود به نقل از برخی منابع آگاه گزارش داد که ترامپ چهارشنبه گذشته در جلسهای که در «اتاق وضعیت» کاخ سفید برای بررسی موضوع ایران تشکیل شده بود در پاسخ به اظهارات مشاوران و مقامات ارشد نظامی دولت خود "قاطعانه" تاکید کرد که خواهان رویارویی نظامی با ایران نیست.
به نوشته نیویورکتایمز، یافتههای دستگاههای اطلاعاتی آمریکا درباره تحرکات نظامی اخیر ایران و استقرار موشک برروی قایقهای تندروی این کشور، ترس زیادی را نسبت به اقدام نظامی احتمالی ایران علیه منافع آمریکا و متحدانش در منطقه ایجاد کرده است.