خبرگزاری مهر: وزیر صنعت، معدن و تجارت در مکاتبهای با رئیس کل گمرک ایران رفع ممنوعیت صادرات برخی اقلام طیور از جمله مرغ را ابلاغ کرد.
رضا رحمانی در این مکاتبه با اشاره به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر درخواست رفع ممنوعیت صادرات برخی محصولات طیور جهت جلوگیری از زیان تولیدکنندگان، تاکید کرده صادرات 4 قلم کالا شامل جوجه یک روزه گوشتی، جوجه یکروزه تخم گذار، گوشت مرغ و تخم مرغ نطفه دار گوشتی پس از تأیید وزارت جهاد کشاورزی بلامانع است.
چندی پیش صادرات این اقلام با هدف تنظیم قیمتها در بازار و تأمین نیاز داخلی ممنوع شده بود.
ستاد تنظیم بازار، مجوز خرید گوشت مرغ با هدف تنظیم ذخایر استراتژیک را برای شرکت پشتیبانی امور دام صادر کرد.
طی روزهای گذشته قیمت مرغ در بازار به 10 هزار و 500 تومان در هر کیلو کاهش یافت و باعث شد بسیاری از تولیدکنندگان از افت شدید قیمت گلایه کنند.
آنها بیان میکردند که قیمت فعلی بازار حتی از قیمت مصوب وزارت جهاد کشاورزی یعنی کیلویی 11 هزار و 500 تومان هم پایینتر است و آنها از این فروش ضرر میکنند.
اقدام ستاد تنظیم بازار برای جمعآوری مرغ مازاد به عنوان ذخیره استراتژیک با دو هدف تأمین ذخایر و تعدیل قیمت بازار انجام میشود تا اینکه تولیدکنندگان ضرر نکنند و تولید پایدار ادامه یابد.
همچنین در نشست ستاد تنظیم بازار، قرار شد کمیته تخصصی با محوریت سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان تشکیل شود و در خصوص قیمتگذاری برنج تصمیمگیری کنند.
*نامه سه امضایی سه نهاد برای کیفیت برنج
همچنین در این نشست در خصوص استاندارد برنج نیز قرار شد با توافق وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان استاندارد نامه 3 امضایی استاندارد مربوطه و تطبیق استاندارد کدکس و ایزو صادر شود تا خللی در روند واردات و تأمین بازار داخلی برنج ایجاد نشود.
*صادرات مشروط نخود
در این نشست با آزادسازی مشروط صادرات نخود هم موافقت شد و به موجب مصوبه ستاد تنظیم بازار قرار شد در صورت لزوم با هدف جلوگیری از رشد قیمت در بازار داخلی عوارض صادراتی برای صدور نخود برقرار شود.
وزیر صنعت: 142 هزار قلم کالا به لیست ممنوعیتهای واردات اضافه شد / ممنوعیت واردات کالای قابل ساخت در ایران
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به به لزوم تحقق نهضت ساخت داخل بر ممنوعیت واردات 142 هزار قلم کالا و بازرسی کامل قطعات وارد شده به کشور تأکید کرد.
رضا رحمانی امروز در نشست هماندیشی با فعالان اقتصادی، صنعتگران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهمترین نیاز جهت رشد اقتصادی کشور تغییر در نوع دیدگاههاست اظهار داشت: در سال گذشته علاوه بر کاهش واردات با کاهش 32 درصدی مواد مصرفی نیز روبه رو بودیم که ناشی از ممنوعیتهای اعمال شده بود.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی که با تحریمهای آمریکا روبه رو هستیم دولت و وزارت صنعت سیاست خود را بر ممنوعیت واردات بیرویه قرار داده و اگر در این میان وارداتی صورت گرفته بدون اطلاع دولت بوده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در سال جاری 142 هزار قلم کالا به لیست ممنوعیتها اضافه شده است تصریح کرد: در سال جاری بیش از 500 کد تعرفهای اصلاح شده تا از سوءاستفاده افراد سودجو جلوگیری شود و حتی کتابی در این زمینه به چاپ رسید.
رحمانی افزود: در روز گذشته مقام معظم رهبری که بزرگترین حامی صنعت در کشور محسوب میشوند در بیانات خود به عملکرد مناسب وزارت صنعت اشاره داشتند که دانشگاهها همگام با صنعتگران باشند.
وی سپس با بیان اینکه تقویت صادرات و مدیریت واردات از اهمّ مسائل مورد پیگیری ما محسوب میشود گفت: سیاست ما بر اساس این است که صنایع داخلی رونق پیدا کند، چون در شرایط کنونی اگر ظرفیت تولید وجود داشته باشد ولی غفلت صورت گیرد عین خیانت است و اگر در این زمینه افول داشته باشیم سبب نابودی منابع ارزی و خودکفایی میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: بارها تأکید کردم هر کالایی که در داخل قابل ساخت است باید واردات آن محدود شود، باید فرهنگ حمایت از تولید را جا بیاندازیم و عملکرد حامیان ارزشگذاری شود.
رحمانی ادامه داد: کسی که از تولید حمایت نکند باید امر به معروف شود، چون راه اصلی امروز جامعه ما جهت برونرفت از مشکلات اقتصادی، حمایت از تولید است که خوشبختانه امسال مرکزی برای پیگیری تولیدات داخلی ایجاد شده تا به صورت جدی در این حوزه ورود کند.
وی با بیان اینکه یکی اهداف سازمانی وزارت صنعت، معدن و تجارت نهضت ساخت داخل است تصریح کرد: قطعات وارد شده کاملا بازرسی میشود و هر کس در این زمینه با ما همکاری نکند قطعا اهداف دشمن را پیگیری میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: صنعتگر ما باید احساس کند وزارتخانهاش مانند خانه اوست و احساس امنیت کند، لذا امسال با توجه به شعار سال جهت تحقق رونق تولید همه باید توجه لازم را به صنعتگر برای بهبود فضای کسب و کار داشته باشند.
رحمانی در پایان خاطرنشان کرد: حمایت از تولیدات داخلی شامل صنایع پوشاک، لوازم خانگی، کفش و غیره است که باید رونق بگیرد و اگر مشکلی وجود دارد باید با همفکری هم مسائل را حل و فصل کنیم و اگر صنعتی دچار آلودگی و معضل است باید ضمن پیشگیری و مداوا مانع از نابودی واحدهای صنعتی شد.