خبرگزاری فارس: روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی تحت عنوان اسرائیل برای کشورهای عرب خلیجفارس بعنوان یک همپیمان در حال ظهور است، نوشت که چندین دهه بود که سیاستهای کشورهای عربی برپایه طرد رژیم صهیونیستی بوده است و همگی آنها علیه یک دشمن مشترک متحد شدهاند.
این گزارش ادامه داد که «محمد مرسی» رئیسجمهور سابق مصر و رهبر اخوان المسلمین که در سال 2013 طی یک کودتا از قدرت برکنار شد، در سال 2010 در یک برنامه تلویزیونی یهودیان را بعنوان «نوادگان میمون و خوک» معرفی کرد.
این گزارش سپس ادامه داد که هماکنون رویکردها در قبال رژیم صهیونیستی در برخی بخشهای جهان در حال تغییر است. «محمد بن عبدالکریم العیسی» دبیرکل اتحادیه جهان اسلام که یک سازمان جهانی سعودی است و متهم به گسترش افراطگرایی است، اخیراً به درسی از همزیستی در اسلام اشاره کرد و مدعی شد: «همسایه حضرت محمد یک یهودی بود و زمایکه یک یهودی بیمار شد، پیامبر به ملاقات وی رفت و با الفاظ نیک با او سخن گفت».
این روزنامه آمریکایی اینگونه ادامه داد که برای کشورهای ثروتمند حاشیه خلیجفارس، شیعه و ایران جدیترین تهدید برای منافع آنها به حساب میآید و رژیم صهیونیستی که دشمن ایران و حزبالله لبنان است، در عمل به عنوان یک همپیمان برای آنها است.
با ظهور «محمد بن سلمان» وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان، این مشارکت با رژیم صهیونیستی پرانرژی و مهم جلوه کرده است زیرا محمد بن سلمان که معمار جنگ یمن است، خواستار یک پاسخ شدیدتر به ایران است و با انتخاب «دونالد ترامپ» بعنوان رئیسجمهور آمریکا، این امر یک شتاب جدید پیدا کرده است.
کاخ سفید روز پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد که اولین سفر خارجی ترامپ بعنوان رئیسجمهور آمریکا شامل توقفهایی در سرزمین اشغالی و عربستان سعودی خواهد بود.
«احمد عسیری» معاون رئیس اطلاعات عربستان در ماه فوریه در خصوص تلآویو اعلام کرد: «ما دشمن مشترک و تهدید مشترکی داریم و هر دو ما همپیمانان نزدیک آمریکا هستیم».
وال استریت ژورنال ادامه داد که فشارهای کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس بود که در تصمیمات اخیر حماس مبنی بر پذیرش تشکیل دولت مستقل فلسطینی درون مرزهای 1967 نقش داشت.
این گزارش سپس ادامه داد که کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس همچنین در شکل دادن به افکار در سراسر جهان عرب نقش دارند و اغلب کانالهای خبری تلویزیونی بانفوذ و روزنامههای عربی متعلق به سعودیها، قطریها و اماراتیها است.
وال استریت ژورنال سپس به تغییر رویکرد کشورهای عربی خلیجفارس در قبال رژیم صهیونیستی اشاره کرد و به نقل از یک تاجر و تحلیلگر سعودی نوشت که در تلویزیونهای عربی دیگر الفاظ معمول همچون تجاوز اسرائیل را نمیشنویم و هماکنون اغلب آنها در خصوص تجاوز ایران صحبت میکنند.
این گزارش نوشت، با اینحال همدردی برای فلسطینیان و طرد اسرائیل همچنان در منطقه و به ویژه کشورهایی که دور از ایران هستند و ایران را یک تهدید نمیدانند، وجود دارد و چنین احساسهایی در میان مردم کشورهای خلیج فارس نیز به طور گسترده وجود دارد به همین دلیل است که غلب همکاریهای اخیر کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس با تلآویو که بر موضوعات اطلاعاتی و امنیتی متمرکز است، به صورت محرمانه رخ داده است.
با اینحال، برخی از گامهای کوچکی که در زمینه همکاری با رژیم صهیونیستی برداشت میشود به صورت آشکار است به طوریکه یک هیأت غیررسمی سعودی به ریاست یک ژنرال بازنشسته سال گذشته از سرزمین اشغالی بازدید کرد و با مقامات صهیونیستی ملاقات کرد.
امارات متحده عربی نیز به یک هیأت اسرائیلی کوچک نیز اجازه ورود به ابوظبی را داد و امکان حضور صهیونیستها در نمایشگاه جهانی دبی در سال 2020 وجود دارد.
بنا بر این گزارش، رفع خصومت میان کشورهای عربی خلیجفارس و رژیم صهیونیستی بسیاری از فلسطینیان را نگران کرده است و «ایمن عوده» از نمایندگان عرب در کنست تصریح کرد که توافقات میان تلآوی وکشورهای عربی قبل از رفع مسئله فلسطین میتواند انگیزه و هدف فلسطینیان را تضعیف کند.