به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ «وندی شرمن» مسئول پیشین تیم مذاکرات هستهای آمریکا با ایران در یادداشتی با موضوع مواضع خصمانه آمریکا علیه ایران در لسآنجلس تایمز نوشت این مواضع نباید به معنای تمایل آمریکا به جنگ علیه ایران تعبیر شود.
وندی شرمن در این یادداشت نوشت تندروها در آمریکا که موفق شدند کشور را از توافق خارج کنند، اکنون خواهان چرخه تنشهای رو به رشدی هستند.
به نوشته شرمن، توافق هستهای ایران در غیاب رابطه دیپلماتیک رسمی میان دو کشور در واقع کانالی ارتباطی میان آمریکا و ایران ایجاد میکرد که برای دولت آمریکا مانند آن چه در موضوع آزادی ملوانان آمریکایی دستگیر شده در خلیج فارس رخ داد، بسیار مفید بود. مذاکرات مذکور به ایجاد احترام و درک متقابل نیز کمک زیادی کرده بود.
این مقام سابق دولت آمریکا میگوید: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در همان روزهای ابتدایی به قدرت رسیدن افرادی مانند «مک مستر» مشاور امنیت ملی، «جیمز متیس» وزیر دفاع، «جان کلی» رئیس کارکنان کاخ سفید و کلیه افرادی را که مخالف خروج کامل ترامپ از توافق هستهای بودند از کار برکنار کرد. ترک دولت توسط آنان سبب شد تا رئیس جمهور در راستای وعده خود مبنی بر امضای توافق جدید مجددا تحریمها علیه ایران را اعمال و مسیر مخاطره آمیز فعلی را دنبال کند.
از دیدگاه شرمن، «جان بولتون» مشاور فعلی امنیت ملی ترامپ و از متحدان اصلی «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در حال حاضر هدایت تندروها را در واشنگتن بر عهده دارد. «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز موفقیت خود در انتخابات زودهنگام پارلمانی را در مقاومت و اصرار بر مواضع ایران هراسانه و تاکید بر تهدیدات ایران میبیند.
شرمن در بخش دیگری نوشت: در حالی که روابط آمریکا با ترکیه، عراق و افغانستان با چالشهای بسیار جدی مواجه شده است، رویکرد دولت آمریکا در مسیر تقویت روابط این کشورها با چین، ایران و روسیه و به ضرر ما عمل میکند. از سوی دیگر اختلاف نظر دولت با اروپا در زمینه توافق هستهای ایران، اتحاد تاریخی و مهم ما با این منطقه را نیز تضعیف کرده است. دولت آمریکا در حال حاضر در کنترل تندروهایی از جمله جان بولتون و «مایک پمپئو» است. این امر بسیار خطرناک است.