به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از «یورو نیوز»، براساس آمارهایی که اخیراً توسط سازمان ملل منتشر شده در حال حاضر بیش از 70.8 میلیون پناهجو در سراسر جهان وجود دارند.
دستکم 67 درصد از پناهجویان جهان از پنج کشور سوریه، افغانستان، سودان جنوبی، میانمار و سومالی هستند و نیمی از مجموع پناهجویان را نیز کودکان تشکیل میدهند. از این میان نیز 138 هزار و 600 نفر از پناهجویان زیر 18 سال بدون سرپرست میباشند.
در حالی که جنگ در افغانستان همچنان ادامه دارد بیش از 2.7 میلیون پناهجو افغانستان را به مقصد اروپا و کشورهای همسایه ترک کردهاند. «فیلیپو گراندی» رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهجویان چندی پیش گزارش داد که کشورهای در حال توسعه میزبان بالاترین شمار پناهجویان هستند.
براساس گزارش رسانههای محلی در پاکستان 24.3 درصد از جمعیت این کشور زیر خط فقر قرار دارد، با این وجود اما پاکستان از بیشترین شمار پناهجویان افغان (1.4 میلیون نفر) میزبانی میکند. پس از پاکستان نیز ایران با میزبانی از 951 هزار پناهجوی دومین میزبان بزرگ پناهجویان افغان محسوب میشود.
این در حالی است که کشورهای توسعه یافته تنها از 16 درصد پناهجویان جهان میزبانی میکنند.
بسیاری از کشورهای اروپایی در حال اخراج پناهجویان به افغانستان هستند، کشوری که به عنوان خطرناکترین کشور جهان محسوب میشود.
بسیاری اقدامات اروپا در زمینه بحران پناهجویان را مورد انتقاد قرار داده و تصریح میکنند که کشورهای در حال توسعه زیرساختها و یا توانایی مالی برای حمایت از این شمار از پناهجویان را ندارند.
جنگ در افغانستان همچنان ادامه دارد و انتظار میرود که وضعیت بد اقتصادی و فقر بالا در این کشور وخیمتر شود. در آینده نیز احتمالاً شمار بیشتری از کودکان افغان مجبور به ترک خانههای خود شده و به امید یافتن امنیت سفر خطرناک خود را برای پناه بردن به دیگر کشورها را آغاز میکنند.
پیش از این نیز سازمان بینالمللی «نجات کودکان» با انتقاد از رویکرد کشورهای اروپایی در اخراج پناهجویان افغان، حتی کودکان و نوجوانان بدون سرپرست، خواستار توقف اخراج اجباری پناهجویان افغان شده بود.