به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، دکتر شهریاری رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بعدازظهر امروز با حضور در برنامه رودرو که از شبکه چهار سیما روی آنتن رفت، با اشاره به نقش خدمات الکترونیک در تحول دستگاه قضا اظهار کرد: سامانه سنا یکی از توانمندیهای دستگاه قضایی است که دادستانی کل کشور نیز بر راهگشا بودن این سامانه که با سازوکارهایی بر همه دادستانهای سراسر کشور نظارت میشود، تاکید کرد.
وی ادامه داد: از طریق سامانه سنا رفتار قضات در دورترین نقاط کشور رصد میشود و این موضوع اصلاح گر خواهد بود و جلوی بسیاری از فسادها گرفته میشود.
وی با اشاره به توانمندی سجل کیفری در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: از طریق توانمندی سجل کیفری استعلامات از مجرمین در حین رسیدگی گرفته میشود و قاضی متوجه میشود که یک فرد مجرم چند دفعه مرتکب جرم شده و یا چند بار خواهان بوده و حتی چند بار شاکی بوده است. انشالله این توانمندی نیز تکمیل شود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به آمار پروندههای ورودی به دستگاه قضایی اظهار کرد: 13 میلیون 858 هزار رسیدگی در دستگاه قضایی صورت گرفته است و برای تحول در رسیدگیها باید عده و عده ما افزایش یابد این در حالی است که آمار پروندههای شوراهای حل اختلاف در این تعداد محاسبه نشده است.
دکتر شهریاری اظهار کرد: ابلاغ الکترونیک تحول سازی در دستگاه قضا است که متاسفانه این سیستم به سامانه نیروی انتظامی متصل نشد و ما از این موضوع گله داریم.
وی تصریح کرد: ابلاغ الکترونیک بزرگترین خدمتی است که در طول عدلیه ارائه شده است و 75 درصد ابلاغهای ما الکترونیک است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: ابلاغ الکترونیک یک رویکرد تحول ساز است چرا که منجر به کاهش زمان رسیدگیها شده است.
وی در پایان با تاکید بر توسعه طرح مراقبت الکترونیکی خاطرنشان کرد: توسعه این طرح مورد تاکید رئیس قوه قضاییه بوده است که در حال حاضر در چهارده استان کشور 475 مورد پابند استفاده شده است.
/