ماهان شبکه ایرانیان

شکم ۶ تکه به قیمت جان

مواد نیروزایی که حکم بلیت قطار سریع‌السیر به مقصد مرگ را دارد .برخی از ورزشکاران برای داشتن بدنی عضلانی بدون آگاهی از عوارض جبران ناپذیر مواد نیروزا از آن استفاده می‌کنند.

شکم 6 تکه به قیمت جان

 تمرین‌های مستمر درباشگاه‌های بدنسازی برای سلامت، تناسب اندام، پیشگیری از تحلیل عضلانی و در امان ماندن از آسیب‌های قلبی عروقی بسیار مفید است و فواید آن برکسی پوشیده نیست. اما این موضوع فقط تا زمانی مصداق تلاش برای سلامتی است که فرد ورزشکار درگیر مسایل حاشیه‌ای در ورزش نشود.

 

یکی از این موارد حاشیه‌ای که در این سال‌ها از حاشیه به اصل آمده است مصرف مواد نیروزا و هورمون‌های آنابولیک است. موادی که به صورت طبیعی در بدن ساخته می‌شوند، اما ورزشکاران برای رشد سریع‌تر و رسیدن به اندامی فرا زمینی از آن‌ها بهره می‌گیرند. اما متاسفانه این دارو‌ها افزون بر فوایدی که بر عضلات دارند می‌توانند مشکلات جدی و گاهی جبران ناپذیری را به فرد مصرف کننده تحمیل کنند. یکی از پرکاربرد‌ترین و گران‌ترین دارو‌های مصرفی در باشگاه‌های بدنسازی هورمون رشد یا سوماتروپین است که امروزه در طیف وسیعی از ورزشکاران به صورت تزریقی مصرف می‌شود. در ادامه به معرفی این ماده و عوارض تزریق آن اشاره می‌کنیم:

سوماتروپین چیست؟
هورمون رشد یا سوماتروپین یک پلی پپتید متشکل از 191 اسید آمینه است که از هیپوفیز قدامی ترشح و اعمال خود را بدن توسط مکانیسم‌های پیچیده‌ای انجام می‌دهد. این هورمون در پزشکی کاربرد‌های زیادی دارد و برای بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات توسط پزشکان متخصص تجویز می‌شود، ولی ورزشکاران از این دارو در دوز‌های غیر معمول و گاهی بسیار بالا استفاده می‌کنند.

داروی سوماتروپین توسط فوق تخصص غدد برای برخی بیماری‌ها بر اساس آزمایش خون و تشخیص پزشک تجویز می‌شود و در کلام عامیانه «سوما» نامیده می‌شود. متابولیسم دارو کبدی و دفع آن از طریق صفراست. تاثیرات این ماده برای ورزشکاران، که گاهی درباره آن بسیار بزرگ نمایی می‌شود، به طور خلاصه شامل سنتز پروتئین و رشد عضلات، لیپولیز و چربی سوزی و افزایش قدرت می‌شود. سوما به همین دلیل مورد علاقه بدن‌سازان است.

عوارض سوء مصرف
استفاده از هورمون‌های آنابولیک در دوز‌های بالا و بدون نظر پزشک متخصص عوارضی، چون تهوع استفراغ تب مشکلات قلبی و تنفسی و هایپوگلایسمی (افت شدید قند خون) دارد. ولی خطرات مصرف این دارو‌ها به این جا ختم نمی‌شود. در تحقیقات گسترده‌ای که در خصوص مصرف استروئید‌ها و هورمون‌های انسانی در ورزشکاران صورت گرفته است مواردی مثل سرطان، دیابت، مشکلات قلبی عروقی شدید، کما، ناتوانی تولید مثلی و قطع ترشح طبیعی این مواد در بدن به صورت واضح گزارش شده است.

در پایان به دوستان ورزشکار توصیه می‌شود که در ورزش اولویت را بر حفظ سلامتی و بهبود فاکتور‌های آمادگی جسمانی قرار دهند و اگر تمایلی برای داشتن بدن عضلانی و حجیم دارند، توجه به استمرار در ورزش، حفظ یک رژیم غذایی سالم و دریافت مشاوره از افراد دارای صلاحیت، اجتناب ناپذیر است.

منبع: روزنامه خراسان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان