به گزارش ایسنا، آمارها حاکی از آن است که 45 درصد نیروگاههای تجدیدپذیر کشور از نوع خورشیدی، 40 درصد از نوع بادی، 12 درصد از نوع برقآبی کوچک، دو درصد از نوع بازیافت حرارتی و یک درصد نیز از نوع زیست توده است.
طبق آخرین آمار وزارت نیرو، تاکنون از منابع تجدیدپذیر حدود سه میلیارد و 566 میلیون کیلووات ساعت، انرژی تولید شده که این میزان تولید برق توانسته از انتشار حدود دو میلیون و 461 هزار تن گاز گلخانهای در کشور بکاهد. این میزان تولید انرژیهای نو باعث شده بیش از یک میلیارد مترمکعب از مصرف سوختهای فسیلی در ایران کاسته و بیش از 785 میلیون لیتر در مصرف آب نیز صرفهجویی شود.
هماکنون 380 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درون کشور در حال احداث است و ظرفیت نصب شده انرژیهای نو به 761 مگاوات رسیده است. همچنین تاکنون 115 نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در کشور نصب شده و 32 نیروگاه مگاواتی دیگر نیز در حال احداث است.
طرحهای قابل افتتاح تا پایان سال
در حالی که ظرفیت فعلی نیروگاههای تجدیدپذیر حدود 760 مگاوات است، یکی از طرحهای قابل افتتاح تا پایان سال جاری، به مدار آمدن 278 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر است که در قالب 28 پروژه در 12 استان به ارزش 3174 میلیارد تومان اجرا خواهد شد. طرحی که باعث میشود نقش تجدیدپذیرها در تامین انرژی کشور پررنگتر شود.
همچنین همزمان با هفته دولت 14 نیروگاه تجدیدپذیر در هفت استان به بهرهبرداری رسید. این طرحها شامل یک نیروگاه بادی و 13 نیروگاه خورشیدی با مجموع ظرفیت حدود 160 مگاوات است که توسط بخش خصوصی اجرا و به بهرهبرداری رسیدهاند. این 14 نیروگاه در استانهای آذربایجانشرقی، تهران، همدان، زنجان، یزد، کرمان و فارس آماده بهرهبرداری است. برای تکمیل و بهرهبرداری از این طرحها حدود 445 میلیارد تومان به صورت ریالی و 107 میلیون یورو به صورت ارزی هزینه شده است.
عزم دولت برای توسعه تجدیدپذیرها
بر اساس این گزارش و طبق اعلام وزارت نیرو، رضا اردکانیان- وزیر نیرو- انرژیهای تجدیدپذیر را سیاست قطعی مجلس و دولت دانست و با تاکید بر اینکه وزارت نیرو نیز این برنامه را با جدیت دنبال میکند، گفت: برنامه دولت این است که تا پایان دولت دوازدهم حدود 4000 مگاوات ظرفیت نصب شده تجدیدپذیر ایجاد کند و هم اکنون نیز در آستانه 1000 مگاوات هستیم.
وی با بیان اینکه کشور ما در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر از ظرفیت بالایی برخوردار است، گفت: در بخش باد حدود 30 هزار مگاوات ظرفیت مطالعه شده داریم. هر چند آهنگ توسعه تجدیدپذیرها در کشور با توجه به شرایط پیش آمده از جمله نوسانات بازار ارز نسبت به گذشته کند شده، اما امیدواریم با برنامهریزیهای صورت گرفته جبران شود.