به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، این مسئله میتواند به دو کشور در خنثی کردن تحریمهای واشنگتن و تعرفههای اعمال شده بر واردات کالا به آمریکا کمک کند.
انتظار میرود اوراق قرضه دولتی روسیه به یوآن چین تا پایان امسال و یا اوایل سال آینده میلادی عرضه شود که این نخستین بار خواهد بود که روسیه اوراق قرضه دولتی خود را به یوآن چین منتشر میکند.
علیرغم آنکه دو کشور از سال2016 به دنبال اجرای این سیاست بودهاند اما این مسئله طی حدود سه سال گذشته بارها به تعویق افتاده است.
آنتون باختین، کارشناس سرمایهگذاری مؤسسه پریمیر BCS، میگوید: در شرایط کنونی شاهد آن هستیم که اوضاع سیاسی برای هر دو کشور در جهان تغییر کرده و آنها را به سمت همکاری نزدیکتر با یکدیگر سوق داده است.
وی معتقد است در حالی که هر دو کشور به همراه بسیاری از کشورهای دیگر جهان نگران سلطه دلار هستند انتشار اوراق قرضه به یوآن چین میتواند ابزار خوبی برای مقابله با این هژمونی باشد.
این کارشناس سرمایهگذاری ادامه داد: این یک قدم به سمت حذف دلار از اقتصاد است. البته حذف کامل این ارز از اقتصاد این دو کشور و یا احتمالا مبادلات بینالمللی مدتها زمان خواهد برد. این مسئله همچنین یک پل ارتباطی جدید بین سرمایهگذاران روس و چینی ایجاد میکند.
باختین میگوید: با شدت گرفتن تنش تجاری بین چین و آمریکا، واشنگتن میتواند از وابستگی اقتصاد چین به دلار به عنوان یک اهرم فشار استفاده کند و اساسا به همین دلیل است که چین به دنبال ابزارهای مالی جدید است.
روسیه هم از تحریمهای آمریکا در امان نمانده و بر اساس تحریمهایی که از ماه آگوست علیه مسکو اعمال شده بانکهای آمریکایی نمیتوانند در برخی مبادلات مربوط به بازار اوراق قرضه دولتی روسیه و همچنین برخی دیگر همکاریهای تجاری با این کشور ورود کنند.
اگرچه مسکو در شرایط کنونی سرمایهگذاران خارجی زیادی برای خرید اوراق قرضه دولتی خود دارد اما همچنان در تلاش است تا فهرست سرمایهگذاران خارجی خود را وسعت بخشد.
با توجه به اینکه سرمایهگذاران چینی اوراق قرضه دولتی روسیه به روبل را خریداری نمیکنند انتشار اوراق قرضه به یوآن میتواند به آنها فرصت سرمایهگذاری و خرید اوراق قرضه روسیه را بدهد.
باختین میگوید: البته انتظار نمیرود که انتشار اوراق قرضه روسیه به یوآن چین در کوتاه مدت چیزی را عوض کند اما در بلند مدت و همگام با ایجاد زمینه برای سرمایه گذاری میتواند مؤثر واقع شود.
دولتهای روسیه و چین به همراه بانکهای مرکزی دو کشور مدتهاست که سیاستهایی را برای فاصله گرفتن اقتصاد دو کشور از وابستگی به دلار در پیش گرفتهاند.
بانکهای مرکزی روسیه و چین طی سال گذشته از جمله بزرگترین خریدار طلا و فروشندگان اوراق قرضه دولتی وزارت خزانهداری آمریکا در جهان بودهاند.
دو کشور همچنین به دنبال افزایش سهم ارزهای ملی خود در مبادلات تجاری دو جانبه رفتهاند که البته در این زمینه تا حدودی نیز موفق بودهاند.