عطر دل انگیز و آرامش بخش گل محمدی باعث شد که ایرانیان از دیرباز در پی استخراج عصاره ی این گل باشند تا اینکه در حدود هزر سال پیش به خواسته ی خود رسیدند. هنوز هم در این مرز و بوم گلاب گیری انجام می شود و از گلاب استفاده های گوناگون می کنند.
گل محمدی در برخی شهرهای از ایران می روید، مثل میمند در استان فارس. شهر میمند در 100 کیلومتری جنوب شیراز در استان فارس قرار دارد و با 1100 هکتار باغ گلی که دارد، توانسته رتبه دوم در تولید گل در کل کشور را از آن خود کند.
در سال بیش از 10 هزار تن گلاب در این منطقه تولید می شود که در حدود 60 درصد از این مقدار به کشور های حوزه ی خلیج همیشه فارس و آسیای میانه صادر می شود.
برداشت گل ها از اواخر فروردین ماه آغاز می شود و تا اوایل خرداد ادامه دارد و دو صورت سنتی و صنعتی انجام می شود. در روش سنتی ظرفیت هر کرام از دیگ ها 50 کیلوگرم گل است که 50 لیتر گلاب تولید می شود.
در روش صنعتی هم در روز سه تا چهار تُن گل تبدیل به گلاب می شود که هر یک از دیگ ها 500 کیلوگرم ظرفیت گل محمدی دارد.
با فرا رسیدن فصل بهار، برداشت گل محمدی در شهر میمند آغاز شده است در ادامه تصاویری را با هم به تماشا می نشینیم از مراحل برداشت گل محمدی در این شهر. این تصاویر توسط آقای امیر قیومی به ثبت رسیده و ایرنا این عکس هارا منتشر کرده است.
با کارناوال همراه باشید …
1- گلستانی معطر از گل محمدی
2- کشاورزان سخت در تلاشند تا این بوی خوش را با جهانیان سهیم شوند
3- مادر بزرگی که تمام چادرش عطر گل دارد
4- با آن همه زیبایی، این خار دیگر به چشم نمی آید
5- و کیسه کیسه این گل ها برای عرقگیری به کارگاه ها می روند
6- تپه ای کوچک از گل محمدی
7- کودکان برای رفع حساسیت های احتمالی در گل ها می غلتند
8- گل ها به دیگ های مخصوص منتقل می شود
9- بخار گل توسط آب استخر به مایع تبدیل می شود
10- بخار سرد شده به درون بشکه ها منتقل می شود
11- در نهایت باقی مانده های گل محمدی دور ریخته می شود
سخن آخر
آیا تا به حال مراحل برداشت و گلاب گیری را از نزدیک دیده اید؟
تجربیات خود را با کارناوال در میان بگذارید …