مایکروسافت آنقدر دست پر به نیویورک آمده بود که حتی اجرای کسل کننده پانوس پانای هم نتوانست درخشش آن را کم کند.
این رویداد با اجرای بی روح پانای فضایی شبیه کلاس فلسفه پیدا کرده بود اما دیوایسهایی را به دوستداران فناوری معرفی کرد که از مدت ها قبل منتظر آن بودند. در راس این محصولات تبلت و گوشی تاشو قرار دارند اما از اهمیت سرفیس پرو 3 با پردازنده AMD و تبلت مجهز به پردازنده نسل دهم اینتل نیز نمی توان به آسانی گذشت.
طی این رویداد شاهد معرفی شش دستگاه جدید و نسخه تازه ای از ویندوز بودیم که در ادامه به صورت خلاصه به آنها پرداخته شده است.
1. سرفیس نئو
تبلت تاشویی که از مدت ها قبل منتظر آن بودیم، امشب در نیویورک به بار نشست. سرفیس نئو از دو نمایشگر 9 اینچی تشکیل شده که از طریق لولایی به هم متصل شده اند. با توجه به فاصله نسبتا زیاد بین پنل ها احتمالا امکان اجرای یک برنامه روی هر دو طرف وجود ندارد.
با قرار دادن کیبورد روی هریک از صفحات سرفیس نئو به لپ تاپی معمولی تبدیل می شود. البته ساز و کار کیبورد در نوع خود جالب است چون نمایشگر بسته به مکان قرار گرفتن کیبورد به شکل خاصی واکنش نشان می دهد. هردو سمت نمایشگر با قلم دیجیتال مایکروسافت سازگاری دارند.
در سرفیس نئو از نسخه ویژه پردازنده سری «لیک فیلد» استفاده شده و سیستم عامل هم ادیشن ویژه ای از ویندوز با پسوند 10X است. این تبلت از سال آینده و با قیمتی نامشخص در اختیار کاربران علاقمند قرار خواهد گرفت.
2. سرفیس Duo
نئو تنها سورپرایز مایکروسافت نیست و گوشی دو نمایشگره سرفیس Duo هم آنرا همراهی می کند. زبان طراحی این دو محصول هم تا حد زیادی شبیه هم است: نمایشگرهایی انعطاف ناپذیر که از طریق لولایی با قابلیت چرخش 360 درجه ای به هم متصل شده اند.
هریک از نمایشگرهای سرفیس Duo ابعادی 5.6 اینچی داشته و قادر به نمایش یک اپ به صورت مجزا هستند. مایکروسافت علاقه ای به صحبت در مورد سخت افزار دستگاه نداشت اما برخی از تعبیه چیپست اسنپدراگون 855 در آن سخن به میان آورده اند.
سیستم عامل سرفیس Duo اندروید است اما ردموندیها آنقدر با ظاهر آن ور رفته اند که شبیه ویندوز شده است. این گوشی هم از سال بعد و با قیمتی نامشخص روانه بازار می شود
3. سرفیس لپ تاپ 3
سرفیس لپ تاپ 3 در دو نسخه با نمایشگرهای 13.5 و 15 اینچی معرفی شد که از نظر سخت افزار پردازشی با هم تفاوت هایی دارند. مدل بزرگتر از نسخه سفارشی پردازنده AMD رایزن 7 و 32 گیگابایت رم بهره می برد اما مدل 13.5 اینچی به پردازنده های نسل دهم اینتل تا Core i7 و 16 گیگابایت رم مجهز شده است. کمپانی سازنده در هر دو مدل از یک ترابایت حافظه SSD استفاده کرده که برخلاف سال های گذشته قابل تعویض هستند.
دیگر نکات شاخص سرفیس لپ تاپ 3 شامل پشتیبانی از شارژ سریع (80 درصد در یک ساعت)، درگاه USB-C و کیبورد ماژولار است. نسخه پایه مدل های 13.5 و 15 اینچی به ترتیب با قیمت های 999 و 1199 دلار روانه بازار خواهند شد.
4. سرفیس پرو 7
سرفیس پرو 7 میزبان نمایشگر 12.3 اینچی با رزولوشن 2736 در 1824 پیکسل است. پیکربندی های مختلفی برای این تبلت در نظر گرفته شده که شامل پردازنده های نسل دهم Core i5، Core i3 و Core i7 و رم هایی با ظرفیت 4، 8 و 16 گیگابایت می شود. حافظه داخلی هم از 128 گیگابایت تا یک ترابایت متنوع خواهد بود.
هردو دوربین 5 و 8 مگاپیکسلی سرفیس پرو 7 قابلیت فیلمبرداری 1080pدارند. مایکروسافت در این مدل هم سراغ درگاه USB-C رفته و آنرا با قیمت پایه 750 دلار راهی بازار می کند.
5. سرفیس پرو ایکس
مایکروسافت پس از سال ها دوباره سراغ پردازنده مبتنی بر ARM رفتند. این پردازنده 7 واتی که SQ1 نام دارد بر پایه اسنپدراگون 8cx طراحی شده و در لپتاپ هیبریدی سرفیس پرو ایکس به کار رفته است.
نمایشگر 13.3 اینچی سرفیس پرو ایکس رزولوشنی 2880 در 1920 پیکسلی دارد و پایه قابل تنظیم امکان قرار دادن آن در زاویه دلخواه را به کاربر می دهد. این نمایشگر با قلم اسلیم پن سازگاری دارد
روی بدنه باریک و 5.3 میلیمتری سرفیس پرو ایکس دو پورت USB-C به چشم می خورد. از ویژگی های دیگر باید به پردازشگر گرافیکی 1.8 ترافلاپی، حافظه داخلی قابل تعویض، سازگاری با شبکه LTE و پشتیبانی از شارژ سریع اشاره کرد. این محصول از 14 آبان و با نرخ 999 دلار روانه بازار خواهد شد.
6. سرفیس ایربادز
ردموندی ها برای تکمیل ضیافت تمام و کمالشان از اولین ایرفون واقعا بی سیم خود با نام سرفیس ایربادز هم رونمایی کردند. این دیوایس با تکیه بر قابلیت حذف نویز فعال از رسیدن سیگنال های مزاحم به گوش کاربر جلوگیری می کند.
سرفیس ایربادز توانایی تشخیص فرامین صوتی و لمسی برای انجام دستوراتی مثل پخش موزیک، پاسخ به تماس و رفتن به آهنگ بعدی را دارد. باتری ایرباد با یکبار شارژ تمام طول روز با شما خواهد بود. این محصول از اواخر پاییز و با قیمت 249 دلار برای رقابت با ایرپاد و گلکسی بادز به میدان خواهد آمد.
7. ویندوز 10X
مایکروسافت نسخه ویژه ای از سیستم عامل ویندوز را برای گجت های با نمایشگر دوگانه معرفی کرد که ویندوز 10X نام دارد. هرچند هنوز دستگاه های چندانی برای این سیستم عامل وجود ندارند اما ظاهرا در آینده شاهد مدل های بیشتری از این نسل خواهیم بود.
طراحی کلی این نسخه تفاوتی با ویندوز 10 ندارد اما از پیچیدگی منوی استارت کاسته شده و امکان پین کردن اپ های آن وجود دارد. ویندوز 10X اجازه قرار دادن نوار وظیفه و منوی استارت در هر یک از پنل های نمایش را به کاربر می دهد.
این سیستم عامل قابلیت اجرای تمامی اپ ها از جمله برنامه های تحت وب، UWP و Win32 را دارد. ویندوز 10X به صورت جداگانه ارائه نخواهد شد و تنها راه برای بهره مند شدن از آن خرید تبلت یا لپ تاپ تاشوی مجهز به این نسخه است.