ماهان شبکه ایرانیان

قائم مقام بازرگانى وزیر صمت خبر داد؛

وجود عزم جدی برای تبدیل چابهار به یک بندر استراتژیک/ قابلیت پهلوگیری کشتی‌های بالای ۸۰هزار تن در چابهار

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین؛ حسین مدرس خیابانی امروز در نشست شورای توسعه بندر چابهار اظهار کرد: از چهار ماه قبل عزم جدید برای اینکه بندر چابهار به یکی از بنادر استراتژیک تجاری کشور تبدیل شود، به وجود آمده، چرا که سه بندر مهم در جنوب کشور وجود دارد و بندر امام خمینی از قدیم به عنوان یک بندر مهم و استراتژیک در کنار بنادر شهید رجایی و خرمشهر مشغول به فعالیت بوده و تلاش این است که بندر چابهار نیز بتواند در کنار سه بندر مذکور به فعالیت بپردازد.

خیابانی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی بخش خصوصی نیز باید از قابلیت‌های چابهار استفاده نمایند، خاطرنشان کرد: شرایط و محدودیت‌های بین المللی علیه ایران ایجاب می کند که ما بتوانیم از تمامی ظرفیت‌های خود برای توسعه اقتصادی کشور بهره برداری نماییم؛ بندر چابهار یک گوهر ناشناخته در جنوب شرقی کشور است و تنها بندر اقیانوسی است که باید برای توسعه محور شرق نیز از آن استفاده مناسبی صورت گیرد.

این مقام مسئول به دو هدف اساسی در راستای توسعه بندر چابهار اشاره کرد و گفت: توزیع متوازن تخلیه کالاها و استفاده متوازن از بنادر جنوبی هدف نخست و استفاده از قابلیت این بندر به عنوان کریدور ارتباطی استراتژیک با کشورهای آسیای شرقی هدف دوم است.

خیابانی ادامه داد: حجم کالاهای  اساسی که در بنادری همچون امام خمینی تخلیه می‌شود عملا به لحاظ زمان و هزینه برای فعالان اقتصادی مقرون به صرفه نیست و به این دلیل ما تلاش داریم تا با کاهش تراکم و ترافیک بندر امام خمینی از ظرفیت‌های بندر چابهار استفاده نماییم.

وی افزود: به لحاظ فاصله‌ای که بندر چابهار با استان‌های شرقی کشور داشته و دسترسی که به آب‌های آزاد و کشورهای همسایه شرقی ایران دارد، ظرفیت مناسبی را در خود جای داده که باید از آن استفاده شود، این در شرایطی است که هزینه تخلیه هر تن کالا دو تا سه دلار نسبت به بندر امام خمینی در چابهار کمتر است.

قائم مقام وزیرصنعت همچنین از موافقت رئیس جمهور با ورود بنادر شهید کلانتری و شهید بهشتی به حیطه مناطق آزاد خبرداد و گفت: در راستای تأکید مقام رهبری در توسعه سواحل مکران، جهش بندر چابهار آغاز شده است.

خیابانی از وعده ارائه تخفیف‌های جدید در بندر چابهار به تجار و فعالان اقتصادی خبر داد و گفت: تلاش داریم تا تخفیف‌های بسیار مناسبی را به کشتی‌هایی که در بندر چابهار کار تخلیه و بارگیری انجام می‌دهند، قائل شویم و این متقابلا فرصت خوبی است که بندر چابهار جهش کند‌.

مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: بندر چابهار با آبخور 14 تا 16 متری و امکان پهلوگیری کشتی‌های بالای 80 هزار تن موقعیت بسیار خوبی به خود اختصاص داده و نباید تنها به پهلوگیری کشتی‌ها در این بندر فکر کرد بلکه باید سایر زیرساخت‌ها و حتی احداث کارخانه‌ها را نیز در این بخش در نظر گرفت.

وی هزینه با بیان اینکه تخلیه در چابهار 50 درصد کمتر از سایر بنادر است، افزود: براساس اعلام شرکت پشتیبانی امور دام، قیمت تمام شده نهادهای دامی و طیور در بندر چابهار به منظور تخلیه بار 50 درصد کمتر از سایر بنادر بوده است. ضمن اینکه امیدواریم با فراخوان گسترده ای که انجام می دهیم بتوانیم زیر ساخت‌های بیشتری را به چابهار اضافه کرده تا نیازهای استان‌های شرقی کشور از استان‌های بنادر غربی تأمین نشود.

قائم مقام وزیر صنعت از ورود بخش خصوصی به منظور تخلیه چند محموله نهاده‌های دامی در بندر چابهار خبر داد و اظهار کرد: باید تسهیلات ویژه ای برای بخش خصوصی قائل شد و یک مسیر  اتوبانی را فراهم کرد تا بتوان از امکانات بندر چابهار به خوبی استفاده کرد. ضمن اینکه بندر چابهار باید شرایطی را فراهم کند که ناوگان حمل و نقل دو سر بار به فعالیت بپردازد تا فضای رقابتی و اقتصادی شکل گیرد.

خیابانی در پایان گفت: نامه‌ای به معاون  اقتصادی رئیس جمهور و معاون اول ارسال شده تا بتوان تخفیف گمرکی بندر چابهار را بیشتر از سایر بنادرکشور در نظر گرفت و ضمن اینکه به پیشنهاد وزیر راه و موافقت معاون اول رئیس جمهور که البته مورد تأیید رئیس جمهور نیز قرار گرفته، مقرر گردیده تا دو بندر شهید کلانتری و شهید بهشتی در حیطه منطقه آزاد تجاری تعریف شود تا از ویژگی‌های مناطق آزاد نیز برخوردار باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی