بیشتر زنان در طول دوره زندگیشان دچار عفونت واژینال میشوند. اولین نشانه هم شاید بویی باشد که بیش از حد معمول است. اگرچه عفونت واژینال میتواند آزاردهنده باشد، اما قابل درمان است به شرط آنکه به موقع و درست درمان را انجام دهید زیرا عدم درمان عفونتهای واژینال میتواند حتی باروری را تحت تاثیر قرار داده و موجب ناباروری شود. با وجود آنکه ناباروری ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد اما عفونت در مرکز این دلایل قرار دارد.
بیماری التهابی لگن باعث ناباروری می شود؟
بیماری التهابی لگن (PID) عفونت ارگان تولید مثل در خانمهاست. این عفونت زمانی رخ میدهد که باکتریها از واژن به رحم، لوله های فالوپی و تخمدانها پخش میشوند. نشانه بیماری التهابی لگن درد در ناحیه پایین کمر، ترشح غلیظ واژن با بوی بد، درد و خونریزی در اثر رابطه جنسی، تب و لرز، ادرار دردناک است. در صورتی که این عفونت درمان نشود میتواند ایجاد زخم کرده و مجموعهای از عفونتها در لولههای فالوپی تشکیل شود که در روند باروری شما اشکال ایجاد کند.
عفونت ژنیکوکسی و ناباروری
گونوره یا عفونت ژنیکوکسی یک نوع عفونت جنسی است که توسط باکتری به نام نیسریا گونورئا ایجاد میشود. این عفونت هم زنان و هم مردان را آلوده میکند و معمولا مجرای ادراری، گلو، رکتوم و گردن رحم را درگیر میکند. زنان مبتلا به گونوره ممکن است این باکتری را در زمان زایمان به نوزادشان منتقل کنند. این عفونت در نوزادان معمولا روی چشم آنها اثر میگذارد. با گذشت زمان باکتریی که باعث بیماری گونوره شده میتواند به جریان خون گسترش یابد و تبدیل به یک بیماری جدی پزشکی شود. اگر فکر میکنید به این بیماری مبتلا هستید باید درمان را فورا شروع کنید. چون میتواند عوارض جدی به همراه داشته باشد. یکی از عوارض گونوره ناباروری است. این عفونت میتواند به لوله های رحم و رحم گسترش یابد. در صورتی که این بیماری درمان نشود خطر ابتلا به HIV را افزایش میدهد. سایر عوارض این عفونت شامل بثورات و التهاب مفاصل و تخریب عضله قلب اشاره کرد.
عفونت کلامیدیا و تاثیر آن بر ناباروری
عفونت کلامیدیا یک بیماری منتقله جنسی است که توسط باکتری به نام کلامیدیا ترکوماتیس ایجاد میشود. این عفونت میتواند زنان و مردان را آلوده کند. در زنان عفونت کلامیدیا در رحم، رکتوم و گلو بروز میکند. در زنان عفونت درمان نشده کلامیدیا میتواند به رحم و لوله های فالوپی گسترش یافته و باعث بیماری التهابی لگن یا PID شود که این بیماری میتواند موجب آسیب دائمی به سیستم تولید مثل وارد کند. کلامیدیا میتواند درد دراز مدت لگن، ناباروری و حاملگی خارج رحمی را به دنبال داشته باشد. زنانی که بیش از یک بار به عفونت کلامیدیا مبتلا میشوند در معرض خطر بیشتری در مورد باروری قرار دارند. نوزادانی که از مادران مبتلا به کلامیدیا به دنیا میآیند به عفونتهای چشم و پنومونی دچار شده و ممکن است زودتر از موعد به دنیا بیایند. این عفونت در صورتی که درمان نشود احتمال ابتلا به ایدز را در فرد مبتلا بالا میبرد.
مایکوپلاسمای تناسلی و ناباروری ناشناخته
این عفونت در اثر رابطه جنسی با فردی که این بیماری را دارد بروز میکند. برخی افراد نشانه ای از این بیماری ندارند. اما ممکن است درد در طول رابطه جنسی، خونریزی بعد از رابطه جنسی، ترشحات واژینال را تجربه کنید. برای درمان لازم است آنتی بیوتیک مصرف کنید. براساس آمار یک نفر از 100 نفر به این عفونت مبتلا هستند. این بیماری نیز در صورت درمان نشدن ممکن است باعث ناباروری شود.
عفونت باکتریایی عامل مهم ناباروری؟
این عفونت در میان زنان بسیار رایج است اما خبر خوب اینکه این عفونت معمولا درمان ساده ای دارد و پس از درمان نباید باروری شما را در طولانی مدت تحت تاثیر قرار دهد. با این حال اگر این عفونت بدون درمان بماند میتواند آسیب طولانی مدت بر سلامت باروری شما بگذارد. یکی از علائمی که میتواند به شما کمک کند که زودتر راه درمان را در پیش بگیرید تغییر ترشحات واژینال است، بوی غیرطبیعی و تغییر رنگ، احساس سوزش و التهاب ناحیه تناسلی از علائم واضح عفونت هستند. عفونت واژن در صورت عدم درمان میتواند خطر ابتلا به بیماری التهابی لگن را افزایش میدهد. عفونت واژن نشان دهنده عدم تعادل در PH واژن شماست و بنابراین اگر در تلاش برای بارداری هستید باید بدانید این عفونت راه رسیدن اسپرم به تخمک را سخت میکند.
عفونت قارچی واژن
عفونت قارچی دومین مورد از عفونت باکتریایی است. درمان این نوع از عفونت با آنتی بیوتیک امکانپذیر است. بیش از 20 نوع قارچ وجود دارد که میتواند باعث بروز عفونت شود. قارچ در محیط گرم و مرطوب رشد میکند. رژیم غذایی نامناسب و مصرف شکر زیاد، تغییر محیط واژن، استفاده از قرص ضدبارداری، لباس زیر تنگ، حمام عمومی و استفاده زیاد از آنتی بیوتیکها میتواند باعث بروز این نوع عفونت شود. اگر در سال یک یا دو بار دچار عفونت قارچی شده و با درمانهای خانگی بهبود بیابید، مشکلی در باروری ایجاد نمیشود اما در صورت درمان نشدن میتواند موجب ناباروری شود.
منبع: ninisite.com