ماهان شبکه ایرانیان

داغی قیمت‌ها در بازار خرید پوشاک پاییزه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، قیمت‌ها در مراکز خرید سطح شهر تهران متنوع است و اگر وقت و حوصله دارید می‌توانید بگردید و احتمالا به نتایج خوبی هم برسید. اما یک گشت کوتاه در بازارهای تهران نشان می‌دهد برای تهیه یک دست کامل لباس گرم باید حداقل 500هزار تومان هزینه کرد که برای یک خانواده سه‌نفره می‌شود 1.5میلیون تومان و این کف قیمت است.

مردانه‌فروشی‌های خیابان ولی‌عصر

در مردانه‌فروشی‌های خیابان ولی‌عصر هم حدود قیمت‌ها مانند سایر نقاط است؛ پلیورهای مردانه از 88هزار تومان به بالا قیمت خورده‌اند و بعید است زیر این قیمت بشود جنس باکیفیتی پیدا کرد. هودی بین 250تا 350هزار تومان و سوئیشرت از 370هزار تومان به بالا فروخته می‌شود و اگر دنبال لباسی با ویژگی‌های خاص می‌گردید، می‌توانید «کاپشن دماسنج‌دار» بخرید که سنسور دارد و دمای بدن را نشان می‌دهد و براساس آن دمای مورد نیاز را تامین می‌کند؛ البته برای خریدش باید از 750هزار تومان به بالا بپردازید.

لباس‌های بزرگسالان

قیمت لباس‌های بزرگسالان هم به همین نسبت افزایش داشته است. مانتوی پاییزه‌ای را که پارسال می‌شد 90هزار تومان خرید، امسال زیر200هزار تومان نیست و قیمت‌ها بسته به جنس و مدل تا 350هزار تومان هم می‌رسد. مانتوهای بافت هم امسال بین 120تا 180هزار تومان قیمت خورده‌اند، درحالی‌که پارسال حداکثر قیمت‌شان 120هزار تومان بود.سراغ خرید پالتو هم اگر می‌روید باید خودتان را برای پرداخت مبالغی بسیار بالاتر آماده کنید زیرا 600هزارتومان کف قیمت است.

کفش زمستانه

کفش زمستانه هم به زحمت با قیمتی زیر 300هزار تومان پیدا می‌شود. نیم‌بوت زنانه در یک کفش‌فروشی در خیابان ولی‌عصر که فقط کار چرم ارائه می‌کند، 680هزار تومان است. نیم‌بوت جیر 480و نیم‌بوت بنددار که اصطلاحا به آن نیم‌بوت سربازی می‌گویند590هزار تومان قیمت دارد. اما همانجا می‌شود مغازه‌هایی را هم پیدا کرد که قیمت‌های پایین‌تری دارند؛ 145هزار تومان برای نیم‌بوت و 285هزار تومان برای چکمه ساق‌بلند که در آشفته بازار قیمت‌های امروز، مناسب به‌نظر می‌رسد. فروشنده‌ای که این قیمت‌ها را برای اجناسش انتخاب کرده، 2دلیل برای این ارزان‌تر‌بودن دارد؛ هم تولیدکننده است و هم مالک. او می‌گوید قیمت کفش‌ را فقط 20تا 30هزار تومان نسبت به پارسال بالا برده‌است.

تفاوت فرهنگ خرید آقایان و خانم‌ها

فروشنده‌های لباس زنانه سود فروش پوشاک مردانه را بسیار بیشتر می‌دانند و استدلالشان هم اقتصادی‌تر بودن زنان و بی‌حوصلگی مردان است؛ آنها معتقدند خانم‌ها بازار را زیر پا می‌گذارند تا لباس‌هایی با قیمت مناسب‌تر پیدا کنند اما آقایان اگر از چیزی خوش‌شان بیاید فوری همان را می‌خرند. اما گویا همیشه هم اینطور نیست. یک مردانه‌فروش می‌گوید: قیمت خرید امسال 3برابر شده و سود ما یک‌سوم، چرا؟ چون بیشتر آقایان گران نمی‌خرند.سوئیشرت‌های مغازه او بین 200تا 400هزار تومان قیمت خورده و کاپشن‌ را بسته به جنس و کیفیت بین 450تا 700هزار تومان می‌فروشد. برای خرید اورکت هم اینجا باید از 700هزار تومان به بالا بپردازید. او لباس‌های مردانه تولید داخل را جز در زمینه پیراهن، قابل رقابت با خارجی‌ها نمی‌داند و می‌گوید: بیشتر لباس‌های چینی موجود در بازار به سفارش ایران تولید شده‌اند که در مقایسه با صادرات چین از لحاظ کیفیت بسیار پایین‌ترند اما همین‌ها از رقبای ایرانی خود بسیار باکیفیت‌تر هستند. او درباره فروش امسالش هم می‌گوید: بازار امسال خوب نیست چون قدرت خرید کمتر شده و مردم ترجیح می‌دهند با لباس‌هایی که دارند سر کنند.

چرم‌فروشان

این روزها کمتر کسی می‌تواند با اعتماد به‌نفس وارد فروشگاه‌های صاحب برند چرم شود، اما اگر این اعتماد به‌نفس را داشتید و وارد شدید پس احتمالا کیف پولتان اجازه می‌دهد برای خرید یک پالتوی زنانه بین 2میلیون و200تا 3میلیون، برای خرید یک کت مردانه بین 2میلیون و500تا 2میلیون و900، برای خرید یک جفت بوت چرم بین 600هزار تا یک‌میلیون و 500و برای خرید یک جفت دستکش بین 240تا 290هزار تومان هزینه کنید.

بازار شال و کلاه

پاییز و زمستان‌های‌ تهران دیگر به سردی و سختی قدیم نیست اما هنوز هم به سختی می‌توان در این دو فصل بدون شال و کلاه و دستکش سر کرد. برای خرید شال و کلاه ست، بسته به ماشینی یا دستباف بودن آن باید بین 80تا 120هزار تومان هزینه کرد. البته فروشگاه‌هایی هم هستند که یک کلاه تک را 120هزار تومان قیمت زده‌اند و می‌گویند پوست روباه یا خرگوش است. شال مردانه را در مغازه‌هایی که قیمت‌های به نسبت مناسب‌تری دارند می‌توان بین 15تا 50هزار تومان و روسری پاییزه را بین 50تا 90هزار تومان خرید. اگر از این جور مغازه‌ها خرید کردید شاید بتوانید برای دستکش چرم صنعتی هم 80- 70هزار تومان کنار بگذارید، البته دستکش‌های بافت، ارزان‌ترند و بیشتر از 25هزار تومان قیمت ندارند.

وضع بازار لباس‌های بچگانه

افزایش قیمت کفش و لباس دور از انتظار نبود، امسال هم به سنت هرسال اتفاق افتاده است. بیشتر فروشندگان قیمت امسال اجناسشان را تا دوبرابر پارسال اعلام می‌کنند؛ اما گویا شوک ناشی از جهش بلند قیمت‌ها در سال گذشته، خریداران را در برابر هرگونه افزایش قیمتی واکسینه کرده و فروش امسال به نسبت بد نیست. یک فروشنده لباس کودک در غرب تهران می‌گوید: کاپشنی را که پارسال 50هزارتومان می‌خریدم و 80هزار تومان می‌فروختم، امسال ناچارم دوبرابر بخرم ودوبرابر هم بفروشم. او می‌گوید 90درصد لباس‌های مغازه‌اش تولید داخل است اما در زمینه کاپشن چون تولید باکیفیتی از داخل کشور نیست بیشتر اجناس وارداتی است. قیمت امسال کاپشن‌های بچگانه در مغازه او بسته به جنس و کیفیت، بین 200تا 500هزار تومان است. یک دست بلوز و شلوار بچگانه هم با اینکه وارداتی نیست و از برندهای ایرانی است، کمتر از 110هزار تومان آب نمی‌خورد، درحالی‌که همین کار را می‌شد پارسال 70هزارتومان خرید. این فروشنده که 12سال است در زمینه پوشاک کودک فعالیت دارد، کار برندهای ایرانی تولید‌کننده پوشاک کودک را بسیار باکیفیت، قابل تضمین و حتی قابل رقابت با لباس‌های ترکیه‌ای می‌داند اما معتقد است گرانی پارچه و نخ و رنگرزی باعث شده قیمت تولیدات برندهای ایرانی هم همپای وارداتی‌ها بالا باشد و بسیاری از خانواده‌ها برای تهیه لباس متناسب بودجه‌شان مشکل داشته باشند. در سایر مغازه‌ها هم کاپشن‌های نسبتا معمولی بچگانه را ارزان‌تر از170هزار تومان و کاپشن‌های باکیفیت را کمتر از 270هزار تومان نمی‌توان یافت. قیمت پالتو هم 400هزار تومان به بالاست.

نبض بازار

 مانتوی پاییزه‌ای را که پارسال می‌شد 90هزار تومان خرید، امسال زیر200هزار تومان نیست و قیمت‌ها بسته به جنس و مدل تا 350هزار تومان هم می‌رسد. مانتوهای بافت هم امسال بین 120تا 180هزار تومان قیمت خورده‌اند درحالی‌که پارسال حداکثر قیمت‌شان 120هزار تومان بود.سراغ خرید پالتو هم اگر می‌روید باید خودتان را برای پرداخت مبالغی بسیار بالاتر آماده کنید زیرا 600هزارتومان کف قیمت است

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان