ماهان شبکه ایرانیان

صفار هرندی: مهندسی فرهنگی با وجود تصویب، اجرایی نشد

خبرگزاری تسنیم: محمدحسین صفار هرندی پیش از ظهر امروز در همایش هفته بسیج در سالن همایش‌ دانشگاه آزاد اسلامی مشهدمقدس اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب خود را بسیجی می‌دانند و روز گذشته ایشان بسیجی بودن را با عمل خود به نمایش گذاشتند، رهبر معظم انقلاب گزارش کار بسیج را اعلام کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بسیج مقتدای خود را مولا امیرالمؤمنین(ع) می‌داند، به همین دلیل چشمه‌های جوشان و خروشانی داشته و استمرار دارد، بسیج رنگی است که هر کجا باشد آن محل را آباد می‌کند، در کشور ما جای خالی حزب محسوس است و با 200 تا 300 تشکل نمی‌توان جای آن را پر کرد، احزاب مصرف انتخابی دارند.

وی تصریح کرد: نیروی تشکیلاتی افراد را جمع می‌کند و به آنها انسجام می‌بخشد، انسجام بخشی به گروه‌های تشکیل شده سیاسی امری مهم بوده و نمی‌توان از آن اجتناب کرد، البته باید گفت که حزب بدون عوارض و آفات تعصب، بخشی از خواسته‌ها و نیازهای موجود را برطرف می‌سازد.

صفار هرندی بیان کرد: بسیج اساتید با حضور 3 هزار استاد بسیجی از نیروهای فهیم و وارسته علمی و دارای عواطف ملی و اسلامی است، اعضای این گروه زمان خود را وقف به دست آوردن اصول مهم و اهداف کشور صرف می‌کنند، بسیج اساتید همچنین خارج از مسائل سیاسی می‌تواند نیازهای موجود را برآورده سازد.

وی خاطرنشان کرد: مقوله فرهنگ از طرفی امری پیش پاافتاده بوده و از طرفی از مهم‌ترین موضوعات مطرح در کشور است، انقلاب بیش از آنکه ناظر تحول سیاسی باشد و مبتنی بر خواسته‌های اقتصادی و معیشتی باشد جنبه فرهنگی داشت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: فوکو؛ فیلسوفی فرانسوی در اوایل انقلاب به عنوان روزنامه‌نگار و پژوهشگر چند سفر به ایران داشت، به گفته وی در ایران وضعیت معیشتی مناسبی وجود ندارد، اما روح انقلاب خواسته‌های اقتصادی و تحول سیاسی نیست، بلکه این جنبش‌ها خاستگاه‌ فرهنگی دارد.

وی اظهار داشت: انقلاب ما جنبه فرهنگی داشت و کتاب‌های فرهنگی دارای بیشترین استقبال بودند، مؤمنان و متدینان پیش از انقلاب به سینماها و مانند این فضاها مراجعه نمی‌کردند؛ چرا که شرایط خوبی در این مکان‌ها حاکم نبود، اتفاقات خوبی در برخی زمینه‌ها رخ داد که از آنها می‌توان به موسیقی اشاره کرد.

صفار هرندی خاطرنشان کرد: همیشه در نگاه علمای، دین موسیقی بخش‌های مختلفی داشت و برخی از آنها حرام و مابقی حلال بودند اما سایرین بر این باور بودند که موسیقی کاملاً حرام است، پس از پیروزی انقلاب اسلامی رهبر معظم انقلاب برخی موسیقی‌ها را حلال اعلام کرد.

وی تصریح کرد: هنرهای تجسمی از هنرهای بسیار تأثیرگذار بوده و نقاشی، طراحی، گرافیک و نظایر این موارد مورد توجه بسیاری از افراد قرار دارند، در گذشته این نوع هنرها حرام اعلام می‌شد و کسی از این نوع هنرها بهره نمی‌برد اما در حال حاضر این نوع هنرها مورد علاقه بسیاری از افراد هستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نکته مورد توجه این است که نباید افراد زیر نظر هر شخصی هنر بیاموزند؛ چرا که برخی به غلط این آموزش‌ها را ارائه می‌دهند، برخی از افراد به دلیل عدم شناخت کافی بدون اطلاع به افرادی که پیش از انقلاب فعال بودند می‌پیوندند و از آنها درس می‌گیرند.

وی بیان کرد: بنابر گفته‌های مذکور انقلاب مبتنی بر عرصه فرهنگ بوده اما در مظاهر امروزی فرهنگ خلاءهایی مشاهده می‌شود، تعلق قله‌های جریان سینما به خارج از کشور از موضوعات مورد اهمیت بوده است، افراد سعی می‌کنند به قله برسند و به دلیل این‌که قله‌ها در خارج از سرزمین ما وجود دارد لاجرم برخی از موارد در این زمینه رعایت نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: جاری بودن چند نرخ متفاوت در یک کشور آفت‌زا است، زمانی که عمل ما با توضیح و تبیین درستی منتقل نمی‌شود نمی‌توان نتیجه صحیحی از آن گرفت، البته این موارد نشأت گرفته از دستورات پیش از انقلاب بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تشکیل برخی برنامه‌ها مشکلی نداشته اما به دلیل عدم انجام آنها پیش از انقلاب هنوز نمی‌توان به راحتی در آن حوزه‌ها کار کرد، در گذشته 800 مورد مجوز کنسرت داده شد و هیچ مشکلی رخ نداد، نیروهای حراست در اطراف محل ایستاده بودند و هر فردی که تصمیم به ایجاد شرایط و جو نامناسب می‌کرد را بیرون می‌کردند.

وی بیان کرد: شرایط خوبی در کشور حاکم شد اما بعدها به دلایل مختلف 16 کنسرت لغو شد، برخی در این دوره بر این باور بودند که مسئولان با برگزاری کنسرت‌ها مخالف هستند، به همین دلیل شرایط در کنسرت‌ها نامناسب شده و برگزاری آنها در طول زمان به طور کلی لغو شد.

صفارهرندی خاطرنشان کرد: فرهنگ به سه دسته آموزشی، صنایع فرهنگی و فرهنگ عمومی تقسیم می‌شود، مردم انضباط پذیر هستند اما سبک ما برای آموزش و هدایت آنها مناسب نیست، ما نباید آنها را از کاری منع کنیم؛ بلکه باید امور خوب را چنان زیبا به نمایش بگذاریم تا افراد با انجام امور مذکور لذت ببرند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: برخی از مدیران آزمون و خطاهای خود را با هدر دادن هزینه‌های بسیار به انجام رساندند اما در نهایت به نتیجه رسیدند، به فرموده مقام معظم رهبری وضع نامطلوب فعلی را باید به وضعیت مطلوب و مورد نظر برسانیم که این امر مهندسی فرهنگی نام دارد.

وی ادامه داد: مسئولان به دنبال تصویب مهندسی فرهنگی بودند، اما رئیس دولت با این امر مخالفت کرد، پس از مدتی با برگزاری جلسات مختلف و متقاعد شدن کامل، مهندسی فرهنگی به تصویب رسید اما انجام نشد، بسیاری معتقدند که امور هدایت، نظارت و حمایت باید بر عهده دولت باشد و فعالیت‌های اصلی بر دوش نیروهای فرهنگی قرار گیرد.

صفار هرندی گفت: برخی بر این باورند که در حوزه فرهنگ استانداردها باید کنار گذاشته شود اما باید خوراک مغز از استانداردهای مطلوب برخوردار باشد، عرصه فرهنگ پیش از انقلاب چنان فاسد بود که تصور بازگشت آن دوره هولناک است، تلویزیون زمان گذشته برنامه‌هایی را به نمایش می‌گذاشت که در حال حاضر با سانسور جرئت پخش آنها را نداریم، در خیابانی 40 تا 50 مشروب فروشی وجود داشت و حتی نمی‌توانستیم به اطراف خود نگاه کنیم.

وی بیان کرد: آوازه آرمان‌های مسلمانان ولوله ایجاد کرد و افرادی که صدای انقلاب را شنیدند به سوی آن حرکت کردند، این سیگنال چنان شدید بود که تمامی افراد پس از دریافت پیام به سمت پیروزی انقلاب حرکت کردند، ما جریان آتش به اختیار خود را می‌توانستیم فعال‌تر کنیم.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان