ماهان شبکه ایرانیان

مقصران بوی نامطبوع فرودگاه امام شناسایی نشدند

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، امکان ندارد به سمت فرودگاه امام (ره) در جنوب تهران بروید و بوی نامطبوع مشام شما را آزار ندهد. بویی مشمز کننده که مجبورید پنجره‌های اتومبیل را حتماً ببندید.

سالهاست این بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه وجود دارد و هر سال مسؤولان مربوطه وعده رفع آن را می‌دهند و حتی برای از بین بردن این مشکل بودجه هم در نظر گرفتند ولی خبری نشد که نشد و همچنان این بو در این محدوده باقی است.

در برخی ساعات مخصوصاً در شب بو بیشتر هم می‌شود. در این مسیر 28 کانون بو شناسایی شده است اما تاکنون مدیران مربوطه نتوانستند این بو را برطرف کنند. کشتارگاه‌ها، دامداری‌ها، فاضلاب واوان و اسلامشهر و رباط‌کریم،  آرادکوه (مرکز دفن زباله‌ تهران) از جمله کانون‌های بو در جنوب تهران شناسایی شدند.

برگزاری جلساتی که خروجی نداشت/ بوی که رفع نشد

بارها مسؤولین جلسات مشترکی برگزار کرده و بعد از گپ و گفت اعلام کردند که این موضوع را حل و فصل می‌کنند اما اتفاقی نیفتاد.

در بهمن 97 کیومرث کلانتری مدیرکل محیط زیست وقت استان تهران اعلام کرد متأسفانه از بین کانون‌های آلاینده و ایجادکننده بو در مسیر فرودگاه مجتمع دام‌گستر تاکنون هیچ اقدامی برای کنترل بو انجام نداده است. در این مجتمع 150 واحد دامداری مستقر شده است. 

به گفته کلانتری، 25 کانون آلودگی و تولید بو در مسیر فرودگاه وجود دارد که از این بین سه کانون فاضلاب‌های اسلامشهر، واوان، رباط‌کریم و بهارستان، مجتمع‌های دام و طیور در اولویت قرار دارد. 

مدیران بارها اعلام کردند که برای رفع بوی نامطبوع مسیر فرودگاه نیازمند بودجه میلیاردی هستیم حتی یکی از  نماینده گان وزارت جهاد کشاورزی در گذشته اعلام کرده بود که 85 میلیارد تومان بودجه برای رفع بوی نامطبوع مسیر فرودگاه نیاز است.

این نماینده گفته بود که وزارت جهاد کشاورزی تخصص لازم برای بررسی کاهش بو در صورت رفع مشکلات زیست محیطی را ندارد و این کار وظیفه محیط زیست است همچنین راستی‌آزمایی واحدهای ایجادکننده بوی نامطبوع در زمینه رقم‌های پیشنهادی بودجه بر عهده محیط زیست است.

در روزهای گرم سال بو آزار دهنده تر است

بر اساس این گزارش، بوی نامطبوع که بعد از عوارضی تهران - قم تا فرودگاه امام وجود دارد در ایام گرم سال آزاردهنده‌تر است و موضوعی است که بارها رسانه‌ها به آن پرداخته‌اند و جزو مشکلات لاینحل باقی مانده است. 

برخی کارشناسان می گویند که  سامانه‌های تصفیه استفاده شده مناسب نیست و یکی از موارد ایجاد بو است البته مسؤولین بارها اعلام کردند که با مراکز ایجادکننده بو مقابله شده است و برخی از واحدهای دامداری در حال انتقال است. 

کارشناسان هم می‌گویند پساب‌های آلوده جنوب تهران به نهرها سرریز می‌شود که وزارت نیرو باید در این زمینه عمل کند. 

بر اساس اخبار رسیده حدود 400 میلیون مترمکعب آب آلوده و فاضلاب پایتخت سالانه به جنوب تهران سرریز می‌شود بخشی در تصفیه‌خانه شهرری تصفیه شده و بخشی هم محل تغذیه آبیاری مزارع است که بارها اعضای شورای شهر تهران در این باره واکنش نشان دادند. 

عد‌ه‌ای بوی نامطبوع مسیر فرودگاه را بر گردن زباله‌های پایتخت‌نشینان می‌اندازند و معتقدند که این بو ناشی از زباله‌هایی است که در آرادکوه دفن می‌شود. البته محیط زیست مدتی است که اعلام کرده باید آرادکوه منتقل شود حتی کیومرث کلانتری مدیرکل حفاظت  وقت محیط زیست گفت که مشکلات فاضلاب‌های سرگردان پساب، کودهای دامداری، واحدهای لبنی، کشتارگاه‌ها و آلایندگی مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه از علل اصلی بوی نامطبوع جنوب تهران است که شهرداری باید هر چه سریعتر نسبت به جابجایی و انتقال این مرکز اقدام کند.

این در حالی است که مسؤولین شهرداری می‌گویند محیط زیست خودش جا را انتخاب کند، شرایط را فراهم کند ما هم با کمال میل و رغبت جابجا خواهیم شد.

صدرالدین علیپور رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران در این باره، گفت: در شاخص‌ها دیده شده است فرودگاه بعد از مرکز دفن زباله احداث شده است.

وی با بیان اینکه به عنوان کارشناس مطالعه‌ای در خصوص کانون‌های بو در این محدوده انجام داده‌ایم، گفت: یک سال کار کردیم و 22 کانون اصلی بو را در تهران شناسایی کردیم، برخی از این کانون‌ها فاضلاب، رودخانه‌هایی که سرمنشأ آن از کرج است و بدون هیچ کنترلی فاضلاب‌های صنعتی و خانگی در آنها روان است.

علیپور با بیان اینکه در نقشه گوگل هم این مکان‌ها نیزار شده است،‌گفت: نیزار اساساً نشان‌دهنده محیط غنی برای رشد است و این مجتمع‌ها دائمی است و در فاصله کمتر از 500 تا 700 متر هزاران رأس دام بدون تصفیه‌خانه زندگی می‌کنند. این محدوده‌ها خارج از قلمرو تهران است و بیشتر اسلامشهر و واوان و کارخانجات اطراف باز می گردد.

فرودگاه بعد از مرکز دفن زباله احداث شد

وی با بیان اینکه فرودگاه بعد از مرکز دفن زباله احداث و توسعه پیدا کرده است،‌ گفت: در بسیاری از قسمت‌ها فاضلاب‌ها تصفیه نمی‌شوند، بحث ما این است که اگر گزینه دیگری بود مسیر تردد را تغییر می‌دادند و یا بهتر بود توسعه به گونه‌ای دیگر باشد.

100 میلیارد بودجه برای رفع بو

این مقام مسؤول با بیان اینکه مسؤولین برای رفع این بو بودجه هم در نظر گرفته‌اند گفت: حدود 100 میلیارد تومان بودجه اختصاص پیدا کرد چرا که معتقد بودند موضوع ملی است و باید توان و وقت بیشتری گذاشت. 

ببینید کدام بخش ها بیشترین بودجه را گرفتند؟

وی ادامه داد: جالب است بروید ببینید بیشترین اعتبار را کدام بخش‌ها گرفته‌اند، برخی بخش‌ها مثل آب و فاضلاب می‌گفتند ما چند برابر این بودجه پول لازم داریم و این شاخص‌ها نشان می‌دهد که چه مراکزی بیشترین تولید بو را دارند.

علیپور با تأکید بر این موضوع که ما به دنبال سهم نیستیم، گفت: به دنبال بهبود روش هستیم مرکز دفن زباله هم مشکل خودش را دارد و شاید تولید بود کند و ما در آن زمان که کانون‌های بو را شناسایی می‌کردیم گفتیم که مرکز دفن هم تقصیر دارد .

وی تأکید کرد: بوی تخمیری اذیت‌کننده است  و  مثل آمونیاک ترکیب فسفری ندارد.

این مقام مسؤول به برنامه‌های درازمدت برای انجام این کار اشاره کرد و گفت: باید شهرهای اقماری به تصفیه‌خانه مجهز شوند. 

علیپور گفت: در سهم‌بندی بعضی‌ها به دنبال اعتبار بیشتری بودند خیلی جالب است که به شهرداری اصلاً سهمیه‌ای اختصاص ندادند ولی برخی از جاها سهمیه بیشتری گرفتند.

وی با بیان اینکه چندین مجتمع لبنی، کشتارگاه در این محدوده وجود دارد، گفت: اینها ترکیبات خونی و غیره دارند و همچنین چند کارخانه تولید مواد غذایی مثل آبلیمو در اطراف فرودگاه وجود دارد.

علیپور با ذکر این سؤال که چرا این بو در شب بیشتر است گفت: اتفاق مهم در شب رخ می‌دهد کارخانجات سیستم فاضلاب خود را رها می‌کنند و زباله‌سوزی هم در اطراف اسلامشهر و واوان رخ می‌دهد و آنها زباله را آتش زده و فردا می‌آیند و ضایعاتش را جمع می‌کنند و محیط زیست باید در این زمینه ورود کند.

سهم آراد کوه در بوی نامطبوع مسیر فرودگاه زیر 15 درصد است

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران سهم آرادکوه در تولید بوی نامطبوع مسیر فرودگاه را زیر 15 درصد اعلام کرد و گفت: ما خلاف جهت باد هستیم و بو تولید نمی‌کنیم اما اگر در نهایت به این نتیجه رسیدند که ما هم در این موضوع سهیم هستیم حتماً مشکل را رفع می‌کنیم و این را هم بگویم که ما خلاف جهت باد هستیم و 11 کیلومتر با فرودگاه فاصله داریم.

تقریباً سه سال پیش هم محیط زیست اعلام کرده بود که 19 کانون تولید بو در این مسیر شناسایی شده‌اند و 12 مورد آن به مراجع قضایی معرفی شده‌اند و با توجه به وجود گاز H2S که منشأ انتشار بو در مسیر فرودگاه امام خمینی است واحدهای این منطقه بر اساس میزان انتشار بو به سه دسته A،B،C بودند. 

مسؤولین تاکنون بازدیدهای میدانی متعددی از مراکز تولید بو در این مسیر انجام دادند اما مشخص نیست چرا هنوز این بو منتشر می‌شود و با متولیان آن برخورد نمی‌شود. 

در آذر 98 امین بابایی  مدیر کل روابط عمومی استانداری تهران هم در این باره گفت: با سکون هوا و پس از آن وزش باد در برخی مناطق تهران به ویژه جنوب تهران میزان بالایی از رطوبت و بوی نامطبوع تحت تأثیر بادهای جنوبی و جنوب شرقی وارد تهران می‌شود.

27 کانون بو در مسیر فرودگاه/این اتفاق یک شبه رخ نداده است

وی با تأکید بر این موضوع که 27 نقطه تولید بو به ویژه در اطراف فرودگاه امام شناسایی شده است گفت: این اتفاق یک شبه به وجود نیامده بلکه شاید نبود مطالعات منطقی و سوءمدیریت در گذشته موجب استقرار واحدهای صنعتی، فاضلاب و دامداری در مسیر فرودگاه شده است.

به گفته بابایی، اعتباراتی برای این منظور تخصیص داده شده است و همین اعتبارات در حوزه فاضلاب اطراف به ویژه جنوب تهران انجام شده است و نتیجه آن بعد از مدتی برای شهروندان نمایان خواهد شد.

رفع بوی نامطبوع تا تابستان 98

البته در بهمن سال گذشته انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران به شهروندان قول داد که تا تابستان 98 مشکل بوی نامطبوع مسیر فرودگاه مرتفع می‌شود تابستان هم گذشت و پاییز شد اما مشکل بوی نامطبوع برطرف نشد.

البته بندپی گفته بود اگر صنایع مختلف با ما همراهی کنند من از طرف دولت قول می‌دهم که این مشکل را برطرف می‌کنیم همراهی شهرداری برای حل معضل آرادکوه و بنگاه‌های اقتصادی مانند دامداری و کشتارگاه‌ها بسیار اهمیت دارد.

وی تأکید کرد: برای تصفیه فاضلاب‌های شهرستان‌های تهران مانند واوان حدود 300 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است.

بر اساس این گزارش، تاکنون متهمان زیادی برای بوی نامطبوع مسیر فرودگاه شناسایی شدند اما مشکل حل نشده و همچنان درگیری بین مسؤولان کانون‌های بو بالا گرفته و هر کس مشکل را بر گردن دیگری می‌اندازد محیط زیست هم تنها راه‌حل را تغییر مکان آرادکوه عنوان کرد اما گفته می‌شود که منشأ آلودگی بیشتر واحدهای لبنی، دامداری‌ها، کشتار دام و طیور در این محدوده است و با وجود اینکه میلیاردها تومان پول هم برای رفع این مشکل هزینه شده اما مشکل همچنان به قوت خود باقی است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان