به گزارش ایسنا، صبح امروز بررسی طرح الزام شهرداری تهران به ایجاد سامانه برخط ساختمانهای سطح شهر روی میز بررسی قرار گرفت و محسن هاشمی در ابتدای مطرح شدن این دستور جلسه با بیان اینکه انتظار داشتیم به مناسبت سالگرد پلاسکو این طرح با اخذ نظرات مختلف اعضای شورای شهر به صحن بیاید، گفت: از مهر ماه سال جاری ارائه پیشنهادات در دستور کار کمیسیون سلامت و کمیسیون شهرسازی قرار گرفته و برایم جای سوال است که چرا کمیسیون شهرسازی از این دستور جلسه ابراز تعجب میکند.
محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران اظهار کرد: در مهر ماه سال جاری بعد از آنکه پیشنهادی در خصوص ایمنی ساختمانها در شورای شهر رأی نیاورد و قرار شد دو کمیسیون معماری و شهرسازی بر روی مفاد طرح جدید جلسه بگذارند و دبیر کمیسیونها میگفتند که پیگیر هستند.
وی با بیان اینکه کمیسیون شهرسازی نیز باید نظرات خود را در این زمینه ارائه دهد و نمیشود که تنها نظرات یک کمیسیون در این طرح لحاظ شود، گفت: ما نظراتمان مشخص است و باید نظرات ما نیز در این زمینه لحاظ شود. چرا که این بحث خیلی ضروری است.
وی با بیان اینکه من نمیخواهم بگویم که کمیسیون سلامت برای اینکه خودش این طرح را به صحن بیاورد بدون اطلاع به ما نامه زده است، گفت: ما پیشنهادات زیادی داریم و به احترام طی کردن این فرآیند میخواهم که اعضای شورای شهر به پیشنهادات ما نیز در کمیسیون شهرسازی توجه کند.
زهرا صدراعظم نوری در واکنش به این سخنان سالاری گفت: چرا بی توجه هستید؟! پیشنهاداتی که شهرداری برای ما آورد 190 درجه تغییر کرده و این موضوع مسئله حریق است و نباید بی توجه باشیم و به من بگویید از مهر ماه که قرار شد ما بر روی این پیشنهادات کار کنیم تا حالا چه اتفاقی افتاده و چه تغییراتی ایجاد شده است؟
وی با بیان اینکه چرا در بررسی طرحها انقلت میآورید، گفت: در روزهای اول شورا مسئله ایجاد کمیتهای برای بررسی پلاسکو ارائه شد اما همان زمان اعضای شورا مخالفت کردند و گفتند که بهتر است کمیته ایمنی شورا روی این موضوعات ورود کند و حالا سه سال گذشته و کاری عملیاتی انجام نشده و اصلا چرا زمان تعیین میکنید، وقتی قرار است باری به هر جهت عمل کنیم.
محسن هاشمی نیز در واکنش به این سخنان دو عضو شورا گفت: من خطاب به کمیسیونها نوشتهام که تا 4 آبان ماه موضوعات خود را به هیات رئیسه اعلام کنید و اگر شما برای طرح پیشنهادات و طرحهای خود درخواست زمان بیشتری نکنید من این عدم ارائه درخواست را به معنای آمادگی در ارائه گزارش برداشت میکنم و به همین دلیل نیز موضوع ایمنی ساختمانها را در دستور کار گذاشتم.
زهرا صدراعظم نوری در ادامه در تشریح جزئیات طرح سامانه برخط با بیان اینکه در 9 ماهه امسال 20 هزار و 264 حریق در پایتخت رخ داده که 14 هزار مورد در فضای سبز و معابر و بیش از 4000 حریق نیز در ساختمانها رخ داده است، گفت: عمده حریقها در کاربریهای مسکونی رخ داده است که مجموعا حریقهای پایتخت 1714 میلیارد ریال خسارت مالی بر جای گذاشته است.
وی با بیان اینکه بررسیها نشان داده است که عدم وجود سیستم اطفای حریق، دپوی کالای قابل اشتعال، نقص در تاسیسات مکانیکی، عدم مقاوم سازی از جمله دلایل ناایمن بودن ساختمانها است، گفت: آتش نشانان در این مدت از 28 هزار ساختمان اختصاصی، 3495 ساختمان دولتی و 1207 ساختمان متعلق به شهرداری تهران بازدید کردند و از لحاظ ایمنی این ساختمانها را کنترل کردند.
وی افزود: با این وجود ضروری است سازمان آتش نشانی با همکاری دستگاههای مختلف مجهز به «سامانه برخط» شوند تا اطلاعات ساختمانها ثبت شود و اگر حادثهای رخ داد آتش نشانی بتواند به راحتی به اطلاعات ساختمانها دست یابد و بداند که نقشه این ساختمان یا سازه آن چگونه ایجاد شده است. هر چند که در حال حاضر آتش نشانی در حال فعالیت در این زمینه است اما لازم است که هم مصوبه شورا را داشته باشد و هم اعتباراتی را برای انجام این مهم برای آنها در نظر بگیریم.
در ادامه نوری در واکنش به سخنان سالاری گفت: سوابق همه اعضا مشخص است و ما احتیاج نداریم که با آوردن یک طرح یا پیشنهادی بگوییم که ما این کار را کردیم و خوشبختانه آنقدر طرح و لوایح زیاد است که هر کاری انجام دهیم باز هم کار برای انجام دادن وجود دارد.
هاشمی نیز در واکنش به این سخنان گفت: این موضوع را فقط به خاطر سالگرد پلاسکو در دستور قرار دادم و در آستانه پلاسکو باید کاری میکردیم، هر چند حالا که یکی از کمیسیونهای تخصصی که قرار بود این طرح را بررسی کند اعلام بی اطلاعی کرده، پیشنهاد میکنم که کلیات این طرح را به رأی بگذارید و جزئیات آن را در هفته آینده و با الحاق نظرات و پیشنهادات کمیسیون شهرسازی بررسی کنید.
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران به کلیات طرح ایجاد سامانه برخط برای سازمان آتش نشانی رأی دادند و به پیشنهاد هاشمی مقرر شد جزئیات این طرح در هفته آینده بررسی شود.