شناسه : ۱۸۹۷۰۵۹ - دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۳۵
استفاده از پول نقد در حال کاهش است؛
رشد ۲.۲برابری پرداخت الکترونیکی در کشور/ وجود بیش از ۸میلیون کارتخوان فعال
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، میزان استفاده از پول نقد و پرداختهای فیزیکی به تدریج درحال کاهش است و در مقابل پرداختهای الکترونیکی، روند رو به رشدی را تجربه می کنند.
نگاهی به آمار تراکنش ها و پرداختهای الکترونیکی در کشور ما نیز نشان میدهد که جذابیت پرداختهای غیر فیزیکی به دلیل رشد فناوری و ابزارهای جدید پرداخت رو به گسترش است.
شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی کشور شامل سه نوع ابزار «ابزار پذیرش اینترنتی»، «ابزار پذیرش تلفن همراه» و «ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی» است که فعالیتهای مربوط به «خرید کالا و خدمات»، «پرداخت قبض و خرید شارژ» و «ماندهگیری» از طریق آنها انجام میشود.
بر اساس تازه ترین آمار شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی کشور (شاپرک) مجموع تعداد ابزارهای پذیرش در شبکه پرداخت الکترونیک (شامل کارتخوان، اینترنتی و تلفن همراه) تا پایان دیماه به 10 میلیون و 574 هزار و 898 رسیده است.
بر این اساس، تعداد دستگاههای کارتخوان فعال سیستمی در کشور تا پایان دی ماه به بیش از 8 میلیون و 165 هزار دستگاه رسیده که نسبت به آذرماه رشد 2.55 درصدی داشته است.
ضریب نفوذ کارتخوان فروشگاهی به ازای هر 10 هزار نفر فرد بالای 18 سال با توجه به جمعیت 59 میلیون و 654 هزار و 742 نفری و تعداد 8 میلیون و 165 هزار دستگاه پایانه فروش فعال سیستمی تا پایان دی ماه بالغ بر یک هزار و 368 کارتخوان به ازای 10 هزار نفر است.
همچنین ضریب نفوذ ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی به ازای هر 10 هزار نفر در دی امسال با توجه به تعداد یک میلیون و 116 هزار پایانه اینترنتی و یک ملیون و 292 هزار پایانه موبایلی به ترتیب 187 و 216 ابزار پذیرش به ازای ده هزار نفر اعلام شده است.
علاوه بر کارتخوان، بخش عمده ابزارهای پرداخت الکترونیکی مربوط به ابزارهای اینترنتی و موبایلی می شود که بررسی آنها نیز نشان دهنده رشد آنهاست.
بر این اساس، تعداد ابزارهای پذیرش اینترنتی با رشد 2.03 درصدی به یک میلیون و 116 هزار و شمار ابزار پذیرش موبایلی با افزایش 1.26 درصدی به یک میلیون و 292 هزار پایانه رسیده است.
معاون فناوری بانک ملی ایران چندی پیش با اشاره به توسعه بانکداری دیجیتال، گفت: پایان دی ماه میزان تراکنشهای بانکی غیر حضوری به ٨٧ درصد رسید در حالی که در ابتدای دهه 90 حدود 55 درصد بود.
مسعود خاتونی افزود: اکنون بیشترین تراکنشها دربخش پایانههای فروشگاهی و خریدهای اینترنتی است و به دلیل هزینههای بالا برای تولید کارت بانکی و ابزارهای پایانههای فروشگاهی، تلاش میشود این هزینه ها کاهش یابد.