این مرجع تقلید اظهار داشت: ما دو روز تاریخی 22 بهمن و دوم اسفند روز انتخابات را در پیش داریم، این دو روز از یک نظر جنبه تاریخی برای ما دارد و باید ببینیم وظیفه ما در قبال این مسئله چیست؟
وی افزود: بدون شک مشکلاتی در کشور وجود دارد، مشکلات اقتصادی غوغا میکند و مردم نگرانیهایی از برخی مسئولان دارند اما قهر با صندوقهای رأی و عدم حضور در راهپیمایی 22 بهمن عاقلانه نیست؛ بنده با صراحت عرض میکنم که به لحاظ اعتقاد شرعی هم حضور در راهپیمایی 22 بهمن را شرعا وظیفه میدانم، چراکه در غیر این صورت نظام و کشور تضعیف میشود و از سویی دیگر دشمن امیدوار و باعث فشار و تحریم بیشتر میشود.
آیت الله مکارم شیرازی بیان داشت: در شرایطی که دشمن خواب و خیالهایی در سر دارد، همگان باید عاقلانه فکر کنند و با حضور گسترده در راهپیمایی 22 بهمن و انتخابات دوم اسفندماه دشمن را مأیوس کنند.
وی اضافه کرد: بحمدالله به برکت همین حضور مردمی و به فضل الهی چهل و یک سال خواب دشمنان تعبیر نشده و خیالات شأن به واقعیت نپیوسته است؛ امیدوارم در ادامه راه نیز همین گونه باشد.
این مفسر قرآن کریم ضمن دعا برای حل مشکلات کشور و مردم عزیز ایران اسلامی، گفت: بنده معتقدم گرهها تدریجاً از کار مردم گشوده میشود و اگر ما متوسل به امام زمان (عج) باشیم لطف ایشان هم شامل حال خواهد بود.
همه ما در راهپیمایی 22 بهمن شرکت کنیم
آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی نیز در جلسه درس خارج فقه امروز خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد با دعوت از آحاد مختلف مردم به حضور در راهپیمایی 22 بهمن، بیان داشت: در راهپیمایی 22 بهمن به لطف الهی همه ما شرکت کنیم و این را حق و وظیفه خود بدانیم
وی در ادامه بیان داشت: در راهپیمایی 22 بهمن به لطف الهی همه ما شرکت کنیم و این را حق و وظیفه خود بدانیم با رعایت دو اصل؛ اصل اول اینکه، همانطور که در راهپیمایی قبل از انقلاب مشخص بود که چه میخواهیم، الآن هم مشخص است که چه میخواهیم، شعار ما، محتوای قطعنامههای ما، بیانیه پایانی ما، باید همان شعارها و اصول کلی قبل از انقلاب باشد. اما اصل دوم این است که بالاخره ما یک سری مشکلاتی داریم، این مشکلات یک مقدار در اثر ضعف مدیریت است که ما با داشتن این همه سرمایههای غنی و قوی از نظر اقتصاد در زحمت هستیم و یک سلسله بداخلاقی و بدحقوقی است، یک عدهای در کشور دهه غارت تشکیل دادند، اینجا سرقت، آنجا سرقت، کل خزانه را خالی کردند، این دهه غارت را هم ما باید در شعارهایمان بگوییم، اینها حق مسلّم ماست.
وی ادامه داد: فرمایش پیامبر گرامی اسلام این است که دینداری در حالت فقر بسیار سخت است، این نکته را بارها به مسئولین گفتیم که درست است مردم بین خود و خدای خود، خدا را قبول دارند و دینشان محفوظ است اما اینکه دین بخواهد در جامعه حاکم باشد این با فقر نمیشود، دعای نورانی پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) این است که «اللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِی الْخُبْزِ وَ لَا تُفَرِّقْ بَینَنَا وَ بَینَهُ فَلَوْ لَا الْخُبْزُ مَا صُمْنَا وَ لَا صَلَّینَا وَ لَا أَدَّینَا فَرَائِضَ رَبِّنَا عَزَّ وَجَل » با اینکه حضرت، شعب ابیطالب را تحمل کرد، خواص اصحاب، آن شرایط را تحمل کردند، اما ناله و استغاثه حضرت به درگاه خدا این بود که خدایا! اگر حکومت میخواهید باید اقتصاد مردم تأمین باشد، «نان مردم» کنایه از اقتصاد است، حضرت به خدا عرض کرد خدایا بین مملکت ما و نان مملکت، جدایی نیانداز، اگر خدای ناکرده اقتصاد مردم آسیب ببیند توقع نداشته باش مردم مسلمان بمانند.
این مفسر قرآن کریم تأکید کرد: ما معرفتشناسی، خداشناسی، خداباوری و دینباوری را باید تقویت کنیم، اینها در راهپیماییهای ما باید باشد، اما الآن ما دو هدف داریم؛ یکی خواستن همین مسائل و یکی خواستن مدیران باعرضه که مال بیتالمال را امانت بدانند و رها نکنند تا شاهد غارتهای هزار میلیاردی نباشیم.
آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: هم باید مسئولان را توجه داد که رونق تولید، آسانگیری امتیاز دادن است که باید کاملاً در خدمت مردم باشند تا مردم تولید کنند و این کشور خودکفا شود و خودمان خودمان را اداره کنیم، ما باید در متن جامعه باشیم و این خواستههای خود را هم بگوییم.
همه باهم در روز 22 بهمن به خیابانها خواهیم آمد
آیت الله العظمی حسین نوری همدانی نیز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم به موضوع کتاب نهج البلاغه پرداخت و گفت: واقعاً شایسته است درسی در حوزه علمیه به عنوان نهج البلاغه باشد؛ چراکه بعد از قرآن، کتابی به این اندازه از محتوا، عظمت، دقت و مطالب متنوع نداریم.
وی با اشاره به اینکه شرحهای بسیار مناسبی نیز برای کتاب نهج البلاغه نوشته شده است، ابراز داشت: یکی از معجزات حضرت امیر (ع)، همین کلمات ایشان است و پس از قرآن همانند ایشان وجود ندارد.
این مرجع تقلید در ادامه به نامه 31 نهج البلاغه که وصیت امام علی (ع) به امام حسن مجتبی (ع) است، اشاره کرد و گفت: در بخشی از این نامه آمده است: «اُوصیکَ بِتَقْوَی اللّهِ اَیْ بُنَیَّ وَ لُزُومِ اَمْرِهِ، وَ عِمارَةِ قَلْبِکَ بِذِکْرِهِ، وَ الاِْعْتِصامِ بِحَبْلِهِ؛ وَ اَیُّ سَبَب اَوْثَقُ مِنْ سَبَب بَیْنَکَ وَ بَیْنَ اللّهِ اِنْ اَنْتَ اَخَذْتَ بِهِ!؟ اَحْیِ قَلْبَکَ بِالْمَوْعِظَةِ، وَ اَمِتْهُ بِالزَّهادَةِ، وَ قَوِّهِ بِالْیَقینِ، وَ نَوِّرْهُ بِالْحِکْمَةِ، وَ ذَلِّلْهُ بِذِکْرِ الْمَوْتِ، وَ قَرِّرْهُ بِالْفَناءِ، وَ بَصِّرْهُ فَجائِعَ الدُّنْیا، وَ حَذِّرْهُ صَوْلَةَ الدَّهْرِ، وَ فُحْشَ تَقَلُّبِ اللَّیالی وَ الاَْیّامِ، وَ اعْرِضْ عَلَیْهِ اَخْبارَ الْماضینَ، وَ ذَکِّرْهُ بِما اَصابَ مَنْ کانَ قَبْلَکَ مِنَ الاَْوَّلینَ، وَ سِرْ فی دِیارِهِمْ وَ آثارِهِمْ، فَانْظُرْ فیما فَعَلُوا، وَ عَمَّا انْتَقَلُوا، وَ اَیْنَ حَلُّوا وَ نَزَلُوا، فَاِنَّکَ تَجِدُهُمْ قَدِ انْتَقَلُوا عَنِ الاَْحِبَّةِ، وَ حَلُّوا دِیارَ الْغُرْبَةِ، وَ کَاَنَّکَ عَنْ قَلیل قَدْ صِرْتَ کَاَحَدِهِمْ / پسرم! تو را سفارش میکنم به تقوای الهی، و ملازمت امرش، و آباد کردن دل به یادش، و چنگ زدن به ریسمانش؛ و کدام رشته محکمتر از رشته بین تو و خداوند است اگر به آن چنگ زنی!؟ دلت را با موعظه زنده کن، و با بی رغبتی به دنیا بمیران، آن را با یقین قوی کن و با حکمت نورانی نما، و با یاد مرگ فروتن و خوار کن، و به اقرار به فانی شدن همه چیز وادار، و به فجایع دنیا بینا گردان، و از صولت روزگار، و قبح دگرگونی شبها و روزها برحذر دار، اخبار گذشتگان را به او ارائه کن، آنچه را بر سر پیشینیان آمد به یادش آور، در شهرهای آنان و در میان آثارشان سیاحت کن، در آنچه انجام دادند و اینکه از کجا منتقل شدند و در کجا فرود آمدند و منزل کردند دقّت کن، می یابی که از کنار دوستان رفتند، و به دیار غربت وارد شدند، و گویی تو هم به اندک زمانی چون یکی از آنان خواهی شد».
وی در بخش دیگری از سخنان خود به راهپیمایی 22 بهمن اشاره کرد و گفت: در 22 بهمن امسال همانند هر سال راهپیمایی برگزار خواهد شد و انسان هرسال هم به واسطه پیشرفتها، قدردان تر شده و نظام را بیشتر میشناسیم.
آیت الله نوری همدانی تصریح کرد: در این سالها از لحاظ فکر و فرهنگ، پیشرفتهای علمی در دانشگاه، پیشرفتهای جهادی، پیشرفتهای پزشکی، پیشرفتهای نظامی و جریانات زندگی، ترقیهای بسیاری داشتهایم؛ البته نواقصی مانند معیشت و گرانی وجود دارد؛ اما 22 بهمن برای نشان دادن وحدت، عظمت و عزت ایران اسلامی است تا فکر و فرهنگ ما در برابر دشمنان متجلی شود و بر همه ما لازم است در روز 22 بهمن حرکت کرده و با شور و عشق به میدان آمده و پشتیبانی خود را از نظام اسلامی اعلام کنیم و عظمت ایران اسلامی را به دشمنان نشان دهیم.
ملت ایران با حضور در راهپیمایی 22 بهمن بر عزت خود پافشاری میکند
آیت الله العظمی سید محمدعلی علوی گرگانی نیز در پیامی تأکید کرد: ملت ایران در روز 22 بهمن با حضور آگاهانه خود به دشمنان میفهماند که علیرغم برخی کاستیها و کم توجهیها بر استقلال و عزت خود پافشاری میکند.
متن پیام این مرجع تقلید شیعیان در خصوص حضور پرشور ملت شریف ایران در راهپیمایی 22 بهمن به این شرح است:
ملت شریف ایران، شرایط حساسی را پشت سر میگذارند. از یک طرف نقشههای شوم استکبار و شهادت سردار رشید اسلام موجب جریحه دار شدن قلب ملت شد و از طرفی در آستانه انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی و میاندورهای مجلس خبرگان هستیم.
در این شرایط، رسانههای استکباری با سیاه نمایی اوضاع داخلی مملکت سعی در سست کردن ملت ایران دارند تا آنها را از حضور در صحنههای متعدد انقلاب باز دارند. لکن این ملت، همانند همیشه هیچگاه حاضر به معامله استقلال و عزت ملی و هدر دادن خون شهدا نخواهند بود. لذا در روز 22 بهمن نیز با حضور آگاهانه خود به دشمنان ملت میفهماند که علیرغم برخی کاستیها و کم توجهیها بر استقلال و عزت خود پافشاری خواهند نمود و با آرمانهای امام راحل و مقام معظم رهبری بیعت مجدد خواهند کرد.
امید است مسئولان مملکتی با ارج نهادن به نجابت و ایمان ملت شریف ایران هرچه بیشتر تلاش خود را مضاعف کرده و برای رفع گرانی و نابسامانیهای موجود و مبارزه با فساد و رانت خواری اقدامات جدیتری داشته باشند و مردم نیز با حضور خود موجب تقویت استقلال و عزت خواهی ملت شوند.
ملت ایران با حضور در راهپیمایی 22 بهمن صبر و شکر خود را به نمایش خواهد گذاشت
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با صدور بیانیهای از همه مردم دعوت کرد در راهپیمایی 22 بهمن حضوری پرشور داشته باشند.
متن این بیانیه که با امضای آیت الله محمد یزدی رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم منتشر شده بدین شرح است:
پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی که یکی از نشانههای قدرت و صدق وعدهی الهی است، با نصرت وامداد خداوند متعال، چهل سال پرافتخار را پشت سر نهاده و پیام حیاتبخش همراه با منطقِ قوی خود را جهانی کرده است.
نهضتی دینی و مردمی که با عنایات الهی و توجهات امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و رهبری امام خمینی (ره) به پیروزی رسید و با رهبری حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظلهالعالی) تداوم یافت، تا امروز ملت رشید ایران شاهد رویش و درخشش نهضت خود در همة صحنهها باشد.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ایامالله دهه فجر را که امسال با یاد و نام سرداران سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی، ابو مهدی المهندس و یاران مقاومت همراه است، به ملت انقلابی ایران و همة مسلمانان و آزادگان جهان تبریک میگوید و به شکرانة پیروزی بر طاغوت داخلی، پیوند بیسابقه و باشکوه مردم با مجاهدان و قهرمانان مقاومت، رویارویی با طاغوت جهانی و همچنین بهموجب این پیام الهی "و ذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ"، افقهای روشن فراروی ملت مسلمان و انقلابی را یادآوری میکند:
ملت مؤمن ایران اسلامی با ایمان راسخ به سنتها و وعدههای الهی به جهاد خستگیناپذیر خود در ابعاد علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و دفاعی ادامه میدهد و به فضل الهی در همة امتحانات سربلند و سرفراز خواهد بود.
بخش بزرگی از ناکامیها و شکستهای آمریکا و جبهه استکبار در غرب آسیا، ثمره خون مجاهدان مقاومت، بهویژه شهیدانی چون حاج قاسم و ابومهدی است. شهیدانی که پیوند و پیمان مردم عزیز ما را با مقاومت محکم و جبهه استکبار و وابستگان آنها را در داخل و منطقه مأیوس و سرافکنده کردند.خون شهدای مقاومت پیام خمینی کبیر را دوباره طنینانداز کرده که «ما میگوئیم تا شرک و کفر هست، مبارزه هست و تا مبارزه هست، ما هستیم.» و این یعنی خون شهیدان هنوز جاری است و شکست توطئههای استکباری بهویژه طرح ننگین معامله قرن را رقم خواهد خورد.
یکپارچگی ملت مسلمان از سویی و غریو موشکهای آفندی از سرچشمه مقاومت (ایران) که بزرگترین پایگاه هوایی تروریستهای آمریکایی در عین الاسد را هدف قرارداد از سوی دیگر ظهور قدرت خدا بود و ایامالله دیگری را رقم زد.
دستاوردهای انقلاب اسلامی و حاکمیت نسبی ارزشهای دینی، ایران را به باثباتترین و مقتدرترین کشور منطقه تبدیل کرده است. دشمن در تلاش است با انواع جنایتها، فتنهها، توطئهها، تهدیدها و تحریمهای اقتصادی، علمی، فرهنگی و حتی ورزشی مانع رشد و پیشرفت این ملّت شود و اثرگذاری آن را کاهش دهد. بنابراین لازم است ملت مؤمن بهویژه نخبگان عزیز فکری، حوزوی و دانشگاهی چونان عقابهایی تیزبین تحرکات پیدا و پنهان دشمن را بهدقت زیر نظر بگیرند و با همگرایی و مجاهدتهای علمی، درون نظام اسلامی را مستحکم کنند و عظمت و شکوه کشور را به اوج برسانند.
رفع یا کاهش وابستگیهای راهبردی ازجمله وابستگی به نفت و تقویت قدرت علمی و فنی کشور مستلزم جهاد در همة زمینههاست که بحمدالله آغازشده و بهرغم محدودیتهای ایجادشده به وسیلة دشمن با تأییدات الهی روزبهروز شتاب میگیرد و از آیندهای درخشان خبر میدهد.
«باید قوی شویم» این وظیفه یکایک ملتهای مسلمان در سراسر جهان است. شرط لازم قوی شدن، تثبیت و ازدیاد ایمان است که اساسیترین مطلوب الهی و بنیادیترین عامل برتریِ بندگان صالح خداست؛ «اَنتُمُ الاَعلَونَ اِن کُنتُم مُؤمِنین».(آلعمران: 139) گوهر یگانة ایمان آنگونه که خدای تعالی معیّن فرموده به همة قدرتها و قوتها معنی میدهد. لذا امت اسلامی باید در همة زمینهها به حداکثر توانایی ممکن برسد.
ملت ما با حضور در راهپیمایی بزرگ یومالله 22 بهمن بار دیگر صبر و شکر خود را به نمایش خواهد گذاشت و با تقویت همگرایی جهانی آزادگان، پیام روشنی به دشمنان مستکبر و اغوا شدگان غرب غدّار خواهد داد. فریادهای مرگ بر آمریکا نمونهای حقیقی از ایمان به الله و کفر به طاغوت است و راهپیمایی عظیم 22 بهمن جلوهای از شکرگزاری ملت ایران از نعمت نظام الهی، مقاومت و شهدای قهرمان است.