خبرگزاری ایسنا: با شیوع ویروس کرونا تأمین هزینههای مربوطه به ویژه در حوزه بهداشت و درمان موضوعی بود که به طور خاص تامین آن متوجه دولت است و ظاهرا هنوز منبع دیگری تعریف نشده است؛ هر چند که بحثهایی در رابطه با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی نیز مطرح بود، اما تاکنون به صورت رسمی پیشنهادی از سوی دولت مطرح نشده است.
اما در مدت اخیر دو گروه پرداختی در دستور کار دولت بوده است که پرداخت به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین هزینههایی که برای کمکهای حمایتی در نظر گرفته شده است.
این در حالی است که آخرین وضعیت پرداختها نشان میدهد که تاکنون 3610 میلیارد تومان از سوی دولت به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص پیدا کرده تا برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا اختصاص پیدا کند.
این منبع 3610 میلیارد تومانی در چند بخش هزینه شده که 530 میلیارد تومان به ستاد ملی کرونا، 400 میلیارد به دانشگاه علوم پزشکی تهران، 480 میلیارد به سایر دانشگاههای علوم پزشکی، 200 میلیارد برای پرداخت پاداش ویژه به کادر درمان، 300 میلیارد بابت مطالبات شرکتهای پیمانکار طرف قرارداد دانشگاهها، 100 میلیارد تومان به اورژانس برای خرید آمبولانس، 1600 میلیارد تومان برای پرداخت به بیمه سلامت جهت تسویه مطالبات اختصاص پیدا کرده است.
در کنار منابعی که بابت درمان به وزارت بهداشت پرداخت شده دولت بسته حمایتی در نظر گرفت که در آن از سه محل بتواند تا حدودی افرادی که معیشت آنها بیشتر در معرض آسیبهای ناشی از کرونا بود جبران شود؛ به طوری که پرداخت وامهای یک تا دو میلیون تومانی با سود چهار درصد به حدود چهار میلیون نفر، پرداخت 200 تا 600 هزار تومان به حدود سه میلیون نفر و همچنین تعویق وامهای مربوط به مشاغلی که در جریان ویروس کرونا دچار آسیب شده بودند، در این بسته قرار دارد.
البته تاکنون مجموعه هزینهای که دولت بابت بسته حمایتی سهگانه خود در نظر گرفته اعلام نشده است.