ماهان شبکه ایرانیان

برهانی: بحران کرونا درگیری‌ها در منطقه را کاهش داد

خبرگزاری ایسنا: یک کارشناس مسائل بین‌الملل و منطقه با اشاره به فروکش کردن درگیری‌ها و اختلافات در منطقه ناشی از شیوع ویروس کرونا گفت: اکنون فرصت خوبی برای طرح ابتکارات آشتی جویانه و رفع دشمنی و اختلافات برای همیشه است.

سید هادی برهانی گفت: در خاورمیانه تحول چشمگیری بعد از شیوع ویروس کرونا شاهد هستیم؛ نوعی همدلی و روحیه آشتی جویی را بین ملت‌ها و دولت‌ها شاهد هستیم که با توجه به شرایط منطقه تحول مهمی است. خاورمیانه بیش از هر منطقه دیگری درگیر خشونت، درگیری و جنگ بوده است و سال‌ها منطقه از این جهت صدمه دیده است.

وی ادامه داد:، اما با همه دیدگاه‌های متضاد که میان کشور‌ها در منطقه وجود دارد متوجه ویروس کرونا و همه گیری این بیماری به عنوان دشمن مشترک شدند و نفرت‌ها کمرنگ و ضعیف شدند و یک دیدگاه مشترک برای همکاری به وجود آمد.

وی در پاسخ به اینکه تا چه اندازه شرایط فعلی می‌تواند در آینده ادامه یابد و دوباره درگیری‌ها و دشمنی‌ها از سر گرفته نشود اظهار کرد: معتقدم این مساله به نحوه تعامل رهبران کشور‌های منطقه با یکدیگر بستگی دارد. به نظرم شرایط به وجود آمده یک فرصت است که موجب شده درگیری‌ها فروکش کند و باید تلاش کرد این شرایط استمرار یابد. متاسفانه تحت تاثیر سیاست این کشور‌ها در سال‌های طولانی دشمنی و نفرت در میان ملت‌ها نیز نفوذ کرده است به طوری که حتی اگر دولت‌ها بخواهند شرایط را تغییر دهند ملت‌ها مقاومت می‌کنند. خوشبختانه شرایط فعلی ناشی از شیوع ویروس کرونا و تاثیرات آن بر زندگی و سیاست‌های کلی کشور‌ها موجب شده افکار عمومی هم تا حدود زیادی دشمنی را کنار بگذارند.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: الان فرصت خوبی برای طرح ابتکارات آشتی جویانه و رفع دشمنی و اختلافات است.

برهانی در پاسخ به این که ایران در یکی دو سال گذشته و در دولت روحانی چندین بار ابتکاراتی را برای حل مشکلات طرح کرده، اما دیگر کشور‌ها اهمیتی ندادند و به جایی نرسید؟ گفت: ایران در چندین مرحله پیشنهاداتی داده است، اما این پیشنهاد‌ها مشکلاتی دارند از جمله اینکه افکار عمومی ایران آماده آشتی با کشور‌های منطقه نیست. همچنین ابتکار عمل یک هدف واقعی دارد و یک هدف تبلیغاتی که معتقدم خیلی از طرح‌هایی که ایران مطرح می‌کند جنبه تبلیغاتی اش قوی‌تر بوده است. علاوه بر این ایران همواره در این طرح‌ها خواسته برنده هر مجادله‌ای باشد در حالی که با توجه به تجربه مذاکرات هسته‌ای می‌دانیم یک توافق زمانی به دست می‌آید که مبتنی بر بازی برد برد مذاکره شود.

این کارشناس مسائل بین الملل و منطقه در پاسخ به اینکه کشور‌های جهان تا چه اندازه در مقابله با ویروس کرونا موفق عمل کرده اند، تصریح کرد: در کشور‌هایی که رفت و آمد و تعاملات مختلف زیاد است شیوع این ویروس بیشتر بوده بوده است. در بین این کشور‌ها آن‌ها که از نظم آهنین اجتماعی و سیاسی برخوردار بودند بهتر توانستند با این ویروس مقابله کنند مثل ژاپن و کره جنوبی. برخی کشور‌ها از قدرت مرکزی خوب و اقتدارگرا برخوردارند که تصمیمات خود را با قدرت و بی رحمی در کشورشان اعمال کردند، اما کشور‌هایی که سیستم مردم‌سالاری و دموکراسی را داشتند مثل کشور‌های اروپایی از مشکلات بیشتری برای مقابله با این ویروس رنج بردند و نتوانستند در این داستان خوب و موفق عمل کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان