ماهان شبکه ایرانیان

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران:

شوآف شرکت ملی گاز ایران/ سوخت مایعی که زمستان ۹۸را نفس‌گیر کرد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، روز گذشته، مهدی جمشیدی‌دانا، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از افزایش 20 درصدی گازرسانی به نیروگاه‌های کشور خبر داد. وقتی متن خبری با این تیتر در خور توجه را مرور می کنیم، مشخص می شود ملاک مقایسه این مقام مسئول شرکت ملی گاز ایران برای افزایش 20 درصدی گازرسانی به نیروگاه‌ها، هفته جاری با هفته گذشته بوده است!

جمشیدی دانا با بیان اینکه هم‌اکنون روزانه 240 میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها تحویل می‌شود، گفت:‌ این رقم در هفته گذشته 200 میلیون متر مکعب در روز بوده است.

وی پیش‌بینی کرد که در اوج مصرف برق در مرداد و شهریور، نیروگاه‌ها روزانه 310 میلیون مترمکعب گاز نیاز داشته باشند که این عدد با توجه به ظرفیت شبکه، ‌به‌راحتی از سوی شرکت ملی گاز قابل تأمین است.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: نیروگاه‌هایی که به شبکه گاز متصل هستند، ‌اکنون همه سوخت مورد نیاز خود را از طریق گاز تأمین می‌کنند، مگر آنکه در بخش گاز خود تعمیرات کوچکی داشته باشند.

این اظهارات جمشیدی دانا و تأکید سایت وزارت نفت بر "افزایش 20 درصدی گازرسانی به نیروگاه‌ها" در حالی که شاهد افت قابل توجه گازرسانی به نیروگاه‌ها در سال 98 نسبت به سال 97 بودیم، شوآف و عوام فریبی است.

گازرسانی حداکثری به نیروگاه‌ها به‌منظور کاهش هرچه بیشتر مصرف سوخت مایع در بخش تولید برق کشور که هم صرفه‌جویی اقتصادی و درآمدزایی بیشتر، هم کارآیی بهتر در بخش تولید برق حرارتی و هم حفظ بهتر محیط زیست را به‌دنبال دارد، یکی از شعارها و برنامه‌های اصلی دولت دوازدهم بوده و طی این برنامه‌ریزی، می‌بایست سالانه با افزایش ظرفیت تولید گاز، به‌ویژه در میدان بزرگ پارس جنوبی، شاهد افزایش تخصیص سوخت گاز به نیروگاه‌ها و حذف بیش از پیش سوخت مایع از چرخه تولید برق کشور باشیم اما با نگاهی به آمار رسمی شرکت ملی گاز، شاهد افت گازرسانی به نیروگاه‌ها در سال 98 نسبت به سال 97 هستیم.

در حالی که در سال 97 بیش از 67 میلیارد مترمکعب گاز به‌عنوان سوخت تحویل نیروگاه‌های کشور شد، این رقم در سال 98 به 61 میلیارد مترمکعب رسید و در میانه زمستان با مشکلات ناشی از کمبود سوخت رسانی به نیروگاه‌ها مواجه شدیم و وزارت نفت و وزارت نیرو به منظور جلوگیری از بروز خاموشی، بیش از 50 درصد سوخت نیروگاه‌ها را در میانه زمستان با سوخت مایع تأمین کردند.

یکی از دلایل افت کیفیت هوا به خصوص در کلانشهرها در پاییز و زمستان سال گذشته، مصرف بالای سوخت مایع در نیروگاه‌ها بود. موضوعی که با شعارهای ابتدای دولت، همخوانی ندارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان