اقتصادآنلاین - مریم علیزاده؛ مطابق با اطلاعیه سازمان بورس، چهارشنبه هفته جاری 15 درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین یکی از هفت هلدینگ زیرمجموعه شستا برای اولین بار در بورس تهران عرضه میشود.
در این بین روز جاری جمارانیان مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین با تبیین نقشه راه «سیتا» در آینده صنعت سیمان گفت: شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین از هلدینگهای زیرمجموعه شستا است که این شرکت نزدیک به 45شرکت زیر مجموعه دارد که از این میزان، 30 شرکت به صورت مدیریتی و 15 شرکت به صورت سهامداری در اختیار مجموعه است. با یک تفکیک دیگر، از این 45 شرکت، 26 شرکت بورسی و 19 شرکت غیر بورسی است. ارزش کل پورتفویی آن تهیه و برای سهام به بورس داده شده است که این میزان حدود23 میلیارد دلار برآورد شده است. این هلدینگ 3 صنعت سیمان ساختمان و حمل و نقل را شامل می شود تنها هلدینگ است که زنجیره کامل این سه صنعت را دارد. در بخش سیمان بزرگترین هلدینگ سیمانی کشور هستیم که 30 درصد از ظرفیت تولید و فروش سیمان کشور در هلدینگ سیمان تامین ، تامین میشود.
وی با اشاره به عرضه 15 درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین گفت: ایران هفتمین کشور تولیدکننده برتر سیمان در رنکینگ جهانی و شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین رتبه 14 جهانی را دارد. سیمان فارس. خوزستان که یکی از زیرمجموعههای تامین است رتبه 15 تولید کننده سیمان در جهان را دارد.
در صنعت عمران و ساختمان نیز در مجموع 4 شرکت مدیریتی داریم که از شاخص ترین آن ها شرکت سابیر است که بزرگترین پیمانکار در زمینه ساخت سد و آبیاری کشور است. نزدیک به 4 هزار و 500 میلیارد تومان پروژه های عمرانی این شرکت است. از بزرگترین پروژه های این شرکت میتوان به ساخت تصویه خانه ششم آب تهران اشاره کرد که بزرگترین تصویه خانه در سطح خاورمیانه است. از دیگر پروژههای این پیمان کار میتوان به ساخت خط 2 مترو کرج اشاره کرد.
از پروژه های شرکت های ساختمانی شرکت ایران سازه که داخل این شرکت که یکی از قدیمی ترین شرکت های ساختمانی در ایران است که در زمینه هتل سازی و برجهای مسکونی و اداری مشغول فعالیت است. هیچ یک از واحدهای تکمیل شده توسط شرکت ساختمانی ایران سازه در سال 98به فروش گذاشته نشده است و طبیعتا سود فروش این واحدها که رقم قابل توجهی است در صورت مالی سال 98 لحاظ نشده است و با سیاستی که مجموعه دارد سود حاصل از این فروش در صورت های مالی سال 99 قرار خواهدگرفت.
در حوزه صنعت حملونقل وی با اشاره به فعالیت های شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین در بخش حمل و نقل به فعالیت های شرکت حمل و نقل آبادان پرداخت و در این باره گفت: این شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای حملونقل جادهای کشور است و در مجموع 30 درصد حمل و نقل کالاهای اساسی کشور داخل این مجموعه انجام میشود.
در ادامه مدیرعامل سیمان تامین در ارتباط با اطلاعات مالی گفت:در بخش سیمان سود تجمیعی سال 98 از محل شرکت های سیمانی بالغ بر 1121 میلیارد تومان بوده که نسبت به سود 497میلیارد تومانی سال 97 حدود 126 درصد افزایش سود داشته است. کل فعالیتها به صورت تاپیک انجام شد که افزایش سود را در این شرکت موجب شد مربوط است.
افزایش سهم در بازار فروش: کل صنعت سیمان در سال 98 نسبت به سال 97، 12 درصد افزایش مقداری فروش سیمان را داشته است. اگر بخواهیم تفکیک کنیم سهم سیمان تامین و سایر رقبا چقدر بوده است. باید بگوییم 18 درصد سهم فروش سیمان تامین بوده است و 9 درصد سهم فروش سایر رقبا بوده که در مجموع 12 درصد رشد صنعت سیمان را شامل شده است.
سهمی که شرکت سیمان تامین در افزایش فروش داشته، دو برابر سایر رقبا بوده است.
از دیگر دلایل رشد سودآوری در سیتا، حذف بخش عمده تخفیفاتی که به توزیع کننده ها و عاملان فروش داده میشود. همچنین دوره وصول مطالبات بخش فروش اعتباری به شدت کاهش یافت. دوره وصول مطالبات از حدود 150 روز در سال 97 به 45 روز در سال 98 رسید و این باعث شد قسمت عمدهای از نقدینگی که دست توزیع کننده ها باقی می ماند، داخل شرکت بیاید و عملا با این نقدینگی که داخل شرکت آمد توانستند مواد اولیه را به جای اعتباری، نقدی بخرند و یا سرمایهای برای فعالیتهای سرمایه گذارانه محسوب شود.
دومین گام برای افزایش سود شرکت های سیمانی کاهش هزینه های مالی بود. بزرگترین هزینه مالی را در شرکت آبیک داشتیم. این شرکت بزرگترین شرکت تولیدکننده سیمان در خاورمیانه است. این شرکت در سال 97 بالغ بر 103 میلیارد تومان زیان انباشته داشت که با بدهی ارزی که داشت در مقطعی در سال 97 تصمیم به انحلال شرکت گرفته شده بود. اقداماتی در سال 98 انجام شد و توانستیم وام های ارزی را تسویه کنیم در حدود یک هزار و 150 میلیون تومان هزینه ای که میتوانست برای افزایش نرخ ارز و معوقات بانکی به شرکت تحمیل شود، کاهش پیدا کرد.
شرکت آبیک در سال98 از زیاندهی خارج و 200 میلیارد تومان سود انباشته ثبت کرد که با کسر 100 میلیون تومان زیان، به شکل خالص 100 میلیون تومان پایان سال 98 سود انباشته این شرکت شد.
جمارانیان با اشاره به اینکه بدهی معوق و طلب معوق نداریم گفت:سومین قدم: مطالبات سود سهام مجموعه سیمان تامین و فارس خوزستان از شرکت ها از سال 92 بود. معوقات وصول نشده وصول شد و پایان سال 98 ریالی از شرکتهای زیر مجموعه سود سهام طلب نداریم. کل بدهی ها که از سود سهام به شصتا داشتیم هم تصویه شد. ساختار مالی شرکت تامین سرمایه در پایان سال 98 مطلوب شد.
در مجموع سود تلفیقی ما در سال 98 به عدد 1353 میلیارد تومان رسید که به نسبت سال 97 که 471 میلیارد تومان بود در حدود 190 درصد افزایش یافت.
در پایان مدیرعامل سیمان تامین با بیان دو خبر خوب گفت: این افزایش سودها هم ادامه دار است دو بخش مهم داریم که در سود 98 لحاظ نشده است، سود حاصل از ساختمانهای تکمیل نشده است. در سال 99 اضافه می شود. شرکت سیمان العماره داخل عراق است ( 100 درصد متعلق به شرکت زیرمجموعه خودما یعنی سیمان خوزستان، بهبهان و فارس نو است. ) سال گذشته احداث آن کامل شد 2 ماهه آخر سال 98 تولید آزمایشی انجام شد و از ابتدای سال 99 با ظرفیت کامل شروع به کار کرده است که میزان سود آن در سال 99 شناسایی میشود و از آنجایی که در کشور عراق است تمام فعل و انفعالات آن از جمله فروش و سود به صورت ارزی است و توسط شرکت ها شناسایی می شود.
2 اقدام در سال 99 در دستور کار داریم که روی وضعیت سود سال 99 تاثیر دارد و مهمترین آن بورسی کردن شرکت آبیک است. این شرکت سیمان ایجادی است و قیمت تمام شده هر سهم در دفاتر ما 100 تومان است و ارزشگذاری که شود بخش عمده ای از سهمی که انجام می شود سود خالصی است که نصیب مجموعه می شود.
نتیجه این اقدامات حاشیه سود ناخاص ما در سال 97 ، 38 درصد بود با بحث هایی که در سال 98 به 41 درصد افزایش پیدا کرد. وی افزود: در سودعملیاتی، حاشیه سود از 32 در سال 97 به 37 درصد در سال 98
سود خالص، حاشیه سود از 22 درصد در سال 97 به 31 درصد در سال 98 رسید و به عبارتی ما از هریک واحد فروشی که داشتیم 31 درصد سودخالص نصیب شرکت شد.