ماهان شبکه ایرانیان

عرضه سیتا نشان از عزم جدی شستا برای شفاف‌تر شدن است/ تعمیق بورس موجب توسعه اقتصادی می‌شود

به گزارش اقتصاد آنلاین، تا سال گذشته کمتر فردی باور داشت که شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی با بندهای متعدد حسابرسی بتواند در شفاف ترین بازار مالی کشور حضور داشته باشد. اما این غیرممکن، با عزم مدیران مجموعه شستا محقق شد. همچنین باتوجه به عزم جدی مجموعه شستا مبنی بر حضور شرکت های زیرمجموعه در بورس، شاهد حضور سیمان تامین در تالار شیشه ای برای فردا خواهیم بود. 

اما در خصوص عرضه هرچه باکیفیت‌تر شرکت‌ها به بازار سرمایه، روزبه شریعتی، کارشناس بورس معتقد است: همانطور که تجربه نشان داده به طور معمول از عرضه‌های اولیه استقبال می‌شود اما ترجیح بر این است که تعداد شرکت‌ها عرضه اولیه شود. این بحث بسیار مهمی است و اهمیت آن به قدری است که باید شرکت‌ها زودتر عرضه اولیه را انجام می‌دادند. شرکت‌های تامین اجتماعی در این میان می‌توانند عرضه بیشتری انجام دهند زیرا زیرمجموعه گسترده‌تری دارند.

شنیده‌ها حاکی از این است که شرکت‌های فولادی مانند صبافولاد، فولاد اکسین، شرکت‌های بنیاد مستضعفین و... نیز می‌خواهند عرضه اولیه انجام دهند.

این کار باید از سال 97 استارت می‌خورد حتی پیش از اینکه رهبری و رئیس جمهوری بر عرضه‌های اولیه شرکت‌ها تاکید کنند.

هرچه بیشتر به سمت خصوصی‌سازی شرکت‌ها پیش برویم، اقتصاد کشور تقویت می‌شود. در مقایسه شرکت‌های دولتی و خصوصی متوجه می‌شویم که بهره‌وری در مجموعه‌های دولتی پایین‌تر از خصوصی‌هاست. وقتی مالکیت خصوصی شود، بهره‌وری نیز افزایش چشمگیری پیدا می‌کند و شرکت‌ها می‌توانند سهام خود را در بورس عرضه کنند و طرفداران خود را به دست آورند.

اما هنگامی که مالکیت شرکت‌ها در دست دولت باشد، با تغییر دولت‌ها، تغییراتی نیز در ساختار شرکت‌ّها ایجاد می‌شود و ثبات سهام نخواهند داشت.

همچنین اگر دولت سهام عدالت، سهام شرکت پالایش نفت تهران یا شرکت پالایش نفت اصفهان را به مزایده بگذارد سهام این مجموعه‌ّها به دلیل ارزش بالایی که دارد سرمایه‌گذار را برای خرید جذب می‌کند.

در صورتی که مجموعه‌ها خصوصی شوند و دولت فقط به عنوان سیستم نظارتی عمل کند، اتفاق بهتری می‌افتد. برای مثال، در صندوق دارایی یکم دولت سهم را فروخت اما مالکیت را واگذار نکرد. این در حالی است که اگر بنا بر واگذاری مالکیت بود شرایط بهبود می‌یافت.

بازار سرمایه بازاری شفاف است. برای رفع عدم شفافیت اقتصاد شرکت‌ها باید بورسی شوند تا از این طریق از فرار مالیاتی آنها نیز جلوگیری شود. اما در این زمینه باید سیاست‌های تشویقی و حمایتی برای جذب شرکت‌ها به بازار سرمایه درنظر گرفته شود.

 اگر بیشتر اقتصاد کشور را بورس تشکیل دهد و مالکیت شرکت‌های دولتی واگذار شود، اصطلاحا کیک اقتصاد هرچه بورسی شود، اقتصاد کشور شفاف می‌شود و توسعه اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی