گروه سیاست فردا: احتمال حضور علی لاریجانی انتخابات ریاستجمهوری سال آینده بیش از پیش تقویت شده است و در آخرین موضعگیری اصلاحطلبان خلاف انتظاری که میرفت در رسانههای خود چنین القاء میکنند که لاریجانی در صورت حضور مورد اقبال عمومی قرار نمیگیرد و احتمال اجماع اصلاحطلبان بر چنین شخصیتی بسیار ضعیف است.
ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی درباره احتمال حضور علی لاریجانی در انتخابات ریاستجمهوری1400 به «فردا» گفت: «در ابتدا باید بگویم که همه بحثهایی که تاکنون درباره نامزدهای ریاستجمهوری میشود، حدسوگمان است و هنوز هیچیک از این گمانهزنیها از سوی شخصیتها تأیید نشده است اما درباره شخصِ آقای لاریجانی میتوان گفت که او به احتمال زیاد یکی از گزینههای1400 است اما آمدن او بستگی به شرایط متعدد دارد و اگر آن شرایط مهیا نشود، ممکن است که نیاید».
او ادامه داد: «پیشبینی من این است که آقای لاریجانی از سوی هیچیک از نیروهای سیاسی اعم از اصولگرایان و اصلاحطلبان بهعنوان نامزد انتخاباتی معرفی نمیشود و او کاندید یک جناح خاص نخواهد بود و ممکن است که بعد از آنکه نامزد شد از سوی جناحها حمایت شود».
ایمانی درباره اقبال عمومی نسبت به علی لاریجانی تصریح کرد: «اقبال عمومی در انتخابات ریاستجمهوری فرمول ثابتی دارد؛ بهنحوی که مردم در مقایسه با دیگر نامزدها انتخاب میکنند؛ نگاه میکنند که چه نامزدهایی حضور دارند و از بین آنها سبکسنگین میکنند و در نهایت یکی را برمیگزینند. برای مثال آقای عارف مگر چهقدر اقبال عمومی دارد؟ اما ممکن است عدهای بگویند او هم میتواند رئیسجمهور شود زیرا مردم در مقایسه انتخاب میکنند».
این تحلیلگر سیاسی در پاسخ به این پرسش که رابطه اصولگرایان با لاریجانی را چگونه میبینید، اظهار کرد: «رابطه اصولگرایان با آقای لاریجانی در مقطع کنونی چندان خوب نیست و تمایل اصلاحطلبان هم عدم حمایت از اوست و میخواهند در این دوره با نامزد کاملا اصلاحطلب وارد میدان شوند؛ البته این موضوع هم بستگی به شرایط دارد و این احتمال هم داده میشود که اصلاحطلبان اگر مجبور شوند از او حمایت کنند اما احتمال اجماع بر او در طیف اصلاحات بسیار اندک است».
ناصر ایمانی در پایان درباره سرمایه اجتماعی شخصیِ لاریجانی هم گفت: «آقای لاریجانی محبوبیت ویژهای میان مردم ندارد اما بهشدت شناختهشده است. او شخصیت خاصی دارد که جریانهای سیاسی و مجموعه حاکمیت او را بهطور کلی قبول دارند. او فردی معتدل است و مردم هم با چنین تعاریفی او را میشناسند؛ بنابراین گرچه محبویت فردیِ ویژهای در میان عموم مردم ندارد اما شناختهشده است و همین ویژگی هم بسیار مهم است».